Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

SCRIPTA MANENT: Ζει μέσα στο κρύο, διαβάζει με κεριά και υποσιτίζεται μαθητής στη Νέα Ιωνία.

SCRIPTA MANENT
Ζει μέσα στο κρύο, διαβάζει με κεριά και υποσιτίζεται μαθητής στη Νέα Ιωνία.
Feb 21st 2020, 21:20Μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, σχολείου της Νέας Ιωνίας, διαβάζει κάτω από το φως … των κεριών και υποσιτίζεται. Αθλητής σε τοπική ομάδα, βιώνει μια πραγματικότητα σκληρή καθώς στο σπίτι του δεν υπάρχει ούτε ρεύμα. Το παιδί χλωμό και αδύναμο προσπαθεί να σταθεί δυνατό απέναντι στην πραγματικότητα. Πίσω από το αθώο χαμόγελο κρύβεται μια ζωή, με δεκάδες δυσβάσταχτα προβλήματα για το παιδί.
Πείνα, αφαγία. Ξεκινά το πρωί για το σχολείο με άδειο στομάχι, γιατί η μητέρα του αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τα απολύτως βασικά.
Ζει με την άνεργη μητέρα του και το εισόδημά τους είναι 300 ευρώ τον μήνα. Το χρέος στη ΔΕΗ ξεπέρασε τις 7000 ευρώ και η Επιχείρηση αφαίρεσε το ρολόι. Ο δήμος και η εκκλησία δεν έχουν βοηθήσει την οικογένεια, όπως ανέφερε η μητέρα του 15χρονου παιδιού στη «Θ».
«Ναι, διαβάζει με το κερί και έναν φακό μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες. Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου και δεν μπορώ. Κρυώνει γιατί δεν υπάρχει θέρμανση και το φαγητό είναι ελάχιστο» είπε η μητέρα μιλώντας για την κατάσταση ανέχειας που βιώνουν.
Το σπίτι που μένουν είναι παμπάλαιο και καταρρέει από την υγρασία, με το παιδί και την μητέρα να βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
«Δεν ξέρω που να αποτανθώ για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που δεν μπορώ να την περιγράψω και δεν ξέρω που αλλού να αποτανθώ», τόνισε η μητέρα που δήλωσε αβοήθητη από τις κοινωνικές δομές.

Σχόλιο : Αν η οικογένεια ήταν μετανάστες σίγουρα δεν θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εφόσον ΜΚΟ, Κράτος και Μητρόπολη Δημητριάδος θα φρόντιζαν.
Δυστυχώς δεν δίνει στοιχεία το δημοσίευμα  για να βοηθήσει κάποιος εάν θέλει.
Όποιος από τούς αδελφούς στο Βόλο γνωρίζει ας μου στείλει στοιχεία για κάποιον πού Θέλει να βοηθήσει. 

Ευχαριστώ τον  Σταύρο Τ. για την ευαισθησία να μού στείλει το δημοσίευμα..


 
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου