Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Διόδοτος: Να κλείσουν αμέσως τα θαλάσσια σύνορα!

Διόδοτος
Διόδοτος ο Ερυθραίος (4ος αι. π.Χ.): Ένας από τους συντάκτες των Εφημερίδων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θέματα: Ειδήσεις, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αναλύσεις, Φιλοσοφικά, Πολιτικά, Ιστορικά, Εθνικά, Διεθνή και Ταξιδιωτικά Θέματα, Χιούμορ, Συνωμοσίες, Βιβλίο, Μουσική. Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε εν παντί !
Να κλείσουν αμέσως τα θαλάσσια σύνορα!
Feb 27th 2020, 01:42

Σχόλιο Διόδοτου: Οι Έλληνες έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια την όποια απόφαση (και από όποιους υπεγράφη) ότι "μόνο όσους λάθρο βρίσκονται ακόμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει δικαίωμα η Ελλάδα να τούς ξαναστείλει στην Τουρκία". Στην πράξη βέβαια δεν έχει τηρηθεί ούτε αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς.. ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ!

 
Η κατάσταση που επικρατεί στα Ακριτικά μας νησιά λόγω της πολιτικής που ακολουθεί για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες η κυβέρνηση και κατά το μάλλον ή ήττον συμπαρίσταται και η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα. 

Η κατασκευή επί πλέον κέντρων φιλοξενίας στα νησιά θα είχε νόημα μόνο αν η Ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει τις ροές και επιζητούσε τόπο για την φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών μέχρι να γίνει ταυτοποίηση και να αποφασιστεί ποιοι θα απελαθούν και ποιοι δικαιούνται άσυλο. Όμως αυτό δεν έχει γίνει. Οι ροές συνεχίζονται με την «συνδρομή» διαφόρων ΜΚΟ και της FRONTEX.

Ποια είναι η μακροπρόθεσμη λύση που έχει η κυβέρνηση; Μόλις και οι καινούργιες κατασκευές γεμίσουν, αυτοί που συνεχίζουν να έρχονται πού θα πάνε; Το βέβαιο είναι πως η μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, η οποία ήδη μαστίζεται από την εγκληματικότητα, δεν είναι λύση, ειδικά εφ' όσον από εκεί δεν θα μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία (https://www.ethnos.gr/ellada/58418_osoi-prosfyges-metaferontai-hanoyn-dikaioma-epistrofis-stin-toyrkia?amp).

Επομένως, η μόνη λύση είναι μία. Διακήρυξη προς την ΕΕ και όλους τους Διεθνείς οργανισμούς πως τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας κλείνουν, γιατί η χώρα μας αδυνατεί να βαστάξει αυτές τις ροές. Τα θαλάσσια σύνορα να κλείσουν αμέσως με περιπολίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, όχι για να δείξουν στους μετανάστες τον δρόμο προς τα νησιά μας, αλλά για να τους επιστρέψουν στα ύδατα της Τουρκίας, η οποία θα είναι και υπεύθυνη για την διάσωση, αν οι μετανάστες διακινδυνέψουν να βυθίσουν τη βάρκα τους. 

Με τα σύνορα κλειστά, θα δοθεί χρόνος για την ταυτοποίηση των μεταναστών που ήδη βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά και τον διαχωρισμό σε εκείνους που δικαιούνται ασύλου και εκείνους που πρέπει να απελαθούν αμέσως στη χώρα τους ή στην Τουρκία από όπου και ήρθαν, και όπου και θα έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις ασύλου.

Επειδή το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είναι αμέσως αποτελεσματικό, για όσους φτάνουν με όποιο τρόπο στα νησιά, να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου για μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών, χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, εφ' όσον αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας. Πώς γίνεται αυτή η απόφαση να ισχύει για την Ισπανία αλλά όχι για την Ελλάδα;

Η Ελληνική κυβέρνηση να απαγορέψει στις ΜΚΟ να δρουν χωρίς να έχουν ελεγχθεί προηγουμένως από το κράτος και να έχουν δοθεί από αυτό σαφείς οδηγίες.

Για τα νησιά που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος, είναι αναγκαία η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Να γίνει ξεκάθαρο πως κάθε μετανάστης που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει ζητήσει άσυλο, οφείλει να υποτάσσεται στους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί, διαφορετικά θα απελαύνεται πάραυτα.

Μην επιτρέψετε να διαλυθεί η Ελλάδα εξ αιτίας πολέμων και άλλων δύσκολων συνθηκών διαβίωσης σε άλλες χώρες, για τα οποία η χώρα μας δεν φέρει καμμία ευθύνη.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τον επί πλέον πρόσφατο κίνδυνο για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα από τις ανεξέλεγκτες εισροές μεταναστών από όλον τον κόσμο στα νησιά μας.


 
IHA
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου