Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Defence-point.gr: Νέες αθλιότητες Τσαβούσογλου… Στενόμυαλη & ανώριμη η στάση της Ελλάδας

Defence-point.gr
Νέες αθλιότητες Τσαβούσογλου… Στενόμυαλη & ανώριμη η στάση της Ελλάδας
Jan 21st 2020, 13:34

Συνέχεια στην ένταση με την Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος εξαπέλυσε νέα πυρά προς την Αθήνα, με αφορμή τη λιβυκή κρίση. Στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας άσκησε κριτική στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «στενόμυαλη προσέγγιση» απέναντι στο ζήτημα της Λιβύης.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει έναν μη νόμιμο παράγοντα (σ.σ. στρατηγό Χαφτάρ) δείχνει ότι βρίσκεται στη λάθος πλευρά» εξήγησε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος απέδωσε στην ελληνική διπλωματία «ανώριμη συμπεριφορά». Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μία συμπεριφορά, η οποία θα τάσσεται υπέρ του διαμοιρασμού στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η τρέχουσα συμπεριφορά δεν επιλύει τα προβλήματα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική κριτική προς την Ελλάδα κλιμακώθηκε σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την επίσκεψη του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, στην Αθήνα. Κι αυτό, διότι η Άγκυρα αποτελεί στενό σύμμαχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ, με την οποία έχει ήδη υπογράψει δύο μνημόνια συνεννόησης – το πρώτο για τη χάραξη κοινών τουρκολιβυκών συνόρων και το δεύτερο για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

 
Featured
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου