Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

slpress.gr: Πως αντέδρασαν οι Βρυξέλλες στο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών

slpress.gr
Ειδήσεις | Επικαιρότητα | Αναλύσεις & Σχόλια
Πως αντέδρασαν οι Βρυξέλλες στο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών
Dec 13th 2019, 00:01

 Την ικανοποίησή τους για τη «σαφήνεια» του εκλογικού αποτελέσματος στη Βρετανία εξέφρασαν στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

«Η σαφήνεια είναι καλή. Αλλά θα χρειαστεί πολύ απαιτητική προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος ως προς τη μελλοντική σχέση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» προειδοποίησε αξιωματούχος της ΕΕ, μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ που δίνουν σαρωτική νίκη και πλειοψηφία 86 εδρών στο Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, Γάλλοι διπλωμάτες σημείωσαν πως εάν επαληθευτεί αυτή η διαφορά ο πρωθυπουργός των Τόρις, ο Μπόρις Τζόνσον, θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει την άμεση έγκριση της συμφωνίας για το Brexit. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι οι Βρυξέλλες θέλουν η διμερής σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι όσο πιο σθεναρή γίνεται.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η ΕΕ καλούνται να διαπραγματευθούν τη συμφωνία για το εμπόριο εντός του 2020, καθώς στα τέλη της επόμενης χρονιάς τερματίζεται η μεταβατική περίοδος της αποχώρησης. Αν δεν επιτευχθεί μια νέα διευθέτηση, τότε οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές θα διέπονται από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

The post Πως αντέδρασαν οι Βρυξέλλες στο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών appeared first on slpress.gr.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου