Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Defence-point.gr: Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των ΗΠΑ… Τουρκία σε ρόλο Κίνας στη Μεσόγειο

Defence-point.gr
Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των ΗΠΑ… Τουρκία σε ρόλο Κίνας στη Μεσόγειο
Dec 15th 2019, 01:00

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανησυχούν ιδιαίτερα την Αθήνα, αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψάχνει ακόμα να βρει τον σωστό βηματισμό της. Η πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίζει, όπως πάντα, να βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας και αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο δυνατόν. Η Ελλάδα πρέπει, τάχιστα, να αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα εξουδετερώσουν την ασφυκτική πίεση που δέχεται από την Τουρκία. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και οριοθετήσεις ΑΟΖ με τρία από τα έξι παράκτια κράτη που έχουμε θαλάσσια σύνορα. Δηλαδή την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Κύπρο. Πρέπει, επίσης, να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι παριστάνοντας την Κίνα της Μεσογείου.

Του Θεόδωρου Καρυώτη
ΠΗΓΗ: SLpress

Είναι, έτσι χρήσιμο να αντιπαραβάλουμε εδώ το παράδειγμα της Κίνας, που φαίνεται να ακολουθεί η Τουρκία και να αναλύσουμε γιατί αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα. Οι παρακάτω χάρτες των δυο κρατών θα μας δώσουν μια καλύτερη εικόνα των παράνομων απαιτήσεών τους και τις παραβιάσεις των ΑΟΖ των γειτονικών κρατών τους.

Ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει πως οριοθετείται η ΑΟΖ ενός κράτους, βάσει UNCLOS, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι η Κίνα με την χάραξη αυτής της διακεκομμένης κόκκινης γραμμής παραβιάζει ταυτόχρονα τις ΑΟΖ πέντε κρατών!

Της Μαλαισίας, του Βιετνάμ, του Μπρουνέι, των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας. Από την πλευρά της, η Τουρκία έχει παραβιάσει τις ΑΟΖ τριών κρατών, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Η Κίνα δεν θα σταματήσει να διεκδικεί πάνω από το 80% της Θάλασσας της Νότιας Κίνας (Νότια Σινική Θάλασσα), δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, επικαλούμενη την έννοια του «ιστορικού δικαιώματος» και αγνοώντας τα δικαιώματα του Βιετνάμ, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, του Μπρουνέι και των Φιλιππίνων.

Η Τουρκία δεν διεκδικεί 3,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Μεσόγειο, αλλά μια θαλάσσια έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως έχει δηλώσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

 
Featured
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου