Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Παράπονα Ρόδου: Πληροφορίες για κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους στη Λιβύη – «Παγωμένη» η Άγκυρα επιμένει για αποστολή στρατευμάτων...

Παράπονα Ρόδου
εδώ γράφουν οι αναγνώστες
Πληροφορίες για κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους στη Λιβύη – «Παγωμένη» η Άγκυρα επιμένει για αποστολή στρατευμάτων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Dec 15th 2019, 03:00Τι αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ.


Ρεπορτάζ: Άρης Δημόπουλος

Τα πρώτα χτυπήματα κατά τουρκικών στόχων φαίνεται πως επιτυγχάνει ο αυτοαποκαλούμενος «απελευθερωτικός» στρατός του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη.


Οι εικόνες από κατεστραμμένο drone έχουν αναρτηθεί στα social media, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν τουλάχιστον 1 τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατεστραμμένο από λιβυκά πυρά.

Η εν λόγω επίθεση φαίνεται πως έλαβε χώρα χθες Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην πόλη Ain Zara, που αποτελεί προάστιο της Τρίπολης.

Δείτε την εικόνα με το εν λόγω (κατά τα φαινόμενα) τουρκικό drone, αλλά και το σχετικό βίντεο που ανέβηκε πριν από μερικές ώρες στο διαδίκτυο:(twitter)
Η…αφορμή που περιμένει η Τουρκία;

.

Η διαφαινόμενη κατάρριψη του τουρκικού drone εγείρει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα:

Ενδεχομένως η Άγκυρα να βρήκε την αφορμή που έψαχνε προκειμένου να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, μία πρόθεση που ούτως ή άλλως την έχει.

Αν και επίσημη τοποθέτηση από την Άγκυρα για την επίθεση στο τουρκικό drone δεν υπάρχει προς ώρας, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία την νέα απειλή-υπόσχεση Τσαβούσογλου προς τους ισλαμιστές μαχητές της Λιβύης.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε:

«Πρόσφατα υπογράψαμε δύο μνημόνια κατανόησης με τον GNA, ένα από αυτά για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας … Η Τρίπολη δεν μας ζήτησε στρατιωτική βοήθεια προς αντιμετώπιση των απειλών του Χαφτάρ, αλλά αν η κυβέρνηση υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία θα το εξετάσει και θα βοηθήσει όπου μπορεί»

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μάλιστα συνάντησε αιφνιδίως σήμερα τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ (και αντίπαλο του Στρατάρχη Χαφτάρ) Κατάρ.

Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις του φιλέλληνα Στρατάρχη Χαφτάρ, αντιπαλου των Τούρκων, ελέγχου τουλάχιστον τα 2/3 της διαιρεμένης Λιβύης, κάτι που καθιστά ακόμη πιο πιθανή μία «τουρκική συνδρομή» και μάλιστα ευρείας κλίμακας.

Εξάλλου η «επιβίωση» της κυβέρνησης της Τρίπολης, υπό τον Φάγεζ ας Ζάρατζ, είναι και η μόνη ελπίδα που έχουν οι Τούρκοι προκειμένου να κρατήσουν στο προσκήνιο την περιβόητη συμφωνία η οποία «εξαφανίζει» ελληνικά νησιά όπως το Καστελόριζο και η Κάρπαθος.

(φωτο:pexels)

 
ΔΙΕΘΝΗ
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου