Το FoulsPress είναι το μεγαλύτερο σύστημα αναμετάδοσης συνδέσμων σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμα blogger!
Και είναι δωρεάν...

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Ελληνων Αφυπνιση: All items

Ελληνων Αφυπνιση
Πεδία πολεμικών συγκρούσεων διασπείρονται σε ολόκληρη την Ελλάδα
Dec 1st 2019, 14:30


Οι συνεχιζόμενες ροές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα είναι απολύτως καταστροφικές. Ξύπνα Έλληνα!


Γράφει η Ειρήνη Μαρούπα


Eίναι αδιανόητο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει κλειστά τα σύνορά της. Όπως πράττουν ΌΛΑ τα κράτη του κόσμου. (Δεν θα αναφερθώ εδώ στον αστείο ισχυρισμό που έχει καταστεί αντικείμενο δημόσιου διαλόγου, αναφορικά με το πώς να κρατήσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας κλειστά χωρίς να σκοτώνουμε και να πνίγουμε κόσμο.


Ο ισχυρισμός είναι αστείος για όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις περί κυριαρχίας ενός κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ή στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας). Οι μετακινήσεις μουσουλμανικών πληθυσμών από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Θράκη μας προς την ενδοχώρα της Ελλάδας είναι μία εξίσου απολύτως καταστροφική στρατηγική. Γιατί περί στρατηγικής πρόκειται. Στρατηγικής της Τουρκίας. Εν πρώτοις, ο λόγος είναι ο απλοϊκός που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας.

Μεταφέρουμε την μια μέρα από τα νησιά μας, την Χίο, τηνΣάμο, την Λέσβο, η την Λέρο, την Κω, την Σύμη, το Καστελόριζο,τους μουσουλμανικού θρησκεύματος λαθρομετανάστες στην Τρίπολη, στην Λαμία, στο Αγρίνιο, στις Σέρρες. Και την άλλη μέρα, τα ίδια αυτά νησιά ξαναγεμίζουν με άλλους τόσους νεοεισερχόμενους…..Γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει ακριβώς έτσι. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Τα νησιά μας δεν αδειάζουν ποτέ από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, οι οποίοι σε μερικές περιπτώσεις, όπως στην Σάμο και στο Καστελόριζο υπερτερούν του ελληνικού πληθυσμού!


Είναι ξεκάθαρη η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού που συνειδητά η Τουρκία επιχειρεί, πιστή στο δόγμα Οζάλ ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα για να την καταλάβουμε. Αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους».


Αυτό όμως χρειάζεται μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Και η Τουρκία υπομονή δεν έχει. Θέλει ολόκληρη την Ελλάδα. Και την θέλει τώρα! Περαιτέρω ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» εξηγεί την στρατηγική που εφαρμόζει επακριβώς η Τουρκία. Κατά Νταβούτογλου, στην έννοια της ισχύος ενός κράτους συμπεριλαμβάνονται ο πληθυσμός, η θρησκεία και ο πολιτισμός. Και στην έννοια του πληθυσμού της Τουρκίας εντάσσονται ΚΑΙ οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που ζούνε σε γειτονικά κράτη. Στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στην Βοσνία, στο Κόσσοβο. Και στην Ελλάδα!


Ο Νταβούτογλου αναφέρει και κάτι ακόμα σημαντικό. Ότι τα πολιτικά σύνορα δεν είναι σταθερά εκεί που οι πληθυσμοί δεν είναι ατόφιοι. Εκεί που οι πληθυσμοί δεν είναι εθνικά συμπαγείς! Διαχωρίζει μεταξύ πολιτικών συνόρων και γεωπολιτικών ζωνών. Τα «νομικά» σύνορα (boundary - territory) του έθνους κράτους, είναι διαφορετικά από τις «γεωπολιτικές ζώνες» (frontier - belt), τις οποίες ορίζει ως «μία ευέλικτη ζώνη ανάλογα με τις αλλαγές κυριαρχίας»!!!!!


Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την πατρίδα μας; Ότι η Θράκη μας, η Κως και η Ρόδος (και μεθαύριο η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, το Αγρίνιο), είναι τέτοιες «γεωπολιτικές ζώνες» όπου η αλλαγή της κυριαρχίας της Ελλάδας είναι συζητήσιμη υπόθεση, αν όχι εύκολη! Ανάλογα με την θρησκεία, τον πολιτισμό και τελικά την εθνική συνείδηση του πληθυσμού που κατοικεί σ'αυτές!!!


Ερντογάν και Τσαβούσογλου συνεχώς μας διαμηνύουν ότι καταπιέζουμε τους μουσουλμάνους και απειλούν ότι η Τουρκία θα τους υπερασπιστεί! Το ελληνικό κράτος διαλύει συστηματικά την συμπαγή ομοιογένειά του, την εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική συνοχή του ελληνικού πληθυσμού (σε ποσοστό 98% το 1993), με την εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών σε ολόκληρη την επικράτεια. Και προσκαλεί την Τουρκία σε υπεράσπισή τους σύμφωνα με το δόγμα Νταβούτογλου. Πληθυσμών οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν αφομοιώνονται γιατί δεν θέλουν και το ισλάμ δεν τους το επιτρέπει, και των οποίων δεν γνωρίζουμε καν από πού κρατάει η σκούφια τους και ποια η εθνική τους συνείδηση.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πακιστάν, που ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. Πρόσφατα , πακιστανικά f-16 και φρεγάτες παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας και τα εθνικά χωρικά μας ύδατα μαζί με τουρκικά. Όταν η Τουρκία δώσει το σύνθημα, οι πακιστανοί που κατοικούν στην Ελλάδα θα διαδηλώσουν την «τουρκική» ισλαμογενή εθνική τους συνείδηση….Πώς; Το εξηγεί και αυτό ο Νταβούτογλου, αναλύοντας τις αλλαγές των συνόρων μεταξύ των εθνών κρατών:


«Οι γεωπολιτικές ζώνες συνιστούν πεδία γεωπολιτικών συγκρούσεων, όπου λαμβάνουν χώρα οι συνοριακές συγκρούσεις. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι ασυμβατότητες που παρουσιάζονται μεταξύ των νομικών συνόρων και των γεωπολιτικών ζωνών.» Δηλαδή πόλεμος γίνεται εκεί όπου τα νομικά σύνορα των εθνών κρατών δεν συμπίπτουν με τα «γεωπολιτικά όρια», «γιατί αυτά (τα γεωπολιτκά όρια) στηρίζονται στα στοιχεία που κληροδοτούν σε μία κοινωνία ο πολιτισμός, η θρησκεία και η ιστορία»….


Με δυο λόγια οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που εγκαθίστανται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αργά ή γρήγορα θα ταυτιστούν με την Τουρκία λόγω του ισλάμ και θα δημιουργήσουν «πεδία γεωπολιτικών συγκρούσεων».


Είναι νωπή ακόμα η πληγή της Ελλάδας στην Κύπρο μας, όπου με πρόσχημα τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και κατέλαβε τμήμα της το οποίο κατέχει επί 40χρόνια.


Το ελληνικό κράτος, μεταφέροντας τώρα μουσουλμανικούς πληθυσμούς από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, κυριολεκτικά μεταφέρει το πεδίο πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, από τα σύνορα των δύο χωρών στο εσωτερικό της Ελλάδας!!!!! Κι αυτό πρέπει να διακοπεί. ΧΘΕΣ.


Τόσο απλά και ξεκάθαρα…..
Από Εφημεριδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


 
FEATURE
 
 
Έξι αντιφατικά σχέδια για τη παγκόσμια τάξη
Dec 1st 2019, 13:00


Οι έξι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις προσεγγίζουν την αναδιοργάνωση των διεθνών σχέσεων σύμφωνα με τις εμπειρίες και τα όνειρά τους.


Πηγή: voltairenet.org


Του Τιερί Μεϊσάν


Προσεκτικά, θέλουν πρώτα να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους προτού προωθήσουν το όραμα τους για τον κόσμο. Ο Τιερί Μεϊσάν περιγράφει τις αντίστοιχες θέσεις τους πριν αρχίσει ο αγώνας.


Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία, έστω και αν διορθώθηκε αμέσως, δείχνει με βεβαιότητα ότι η Ουάσιγκτον δεν προτίθεται πλέον να είναι ο αστυνομικός του κόσμου, η «αναγκαία αυτοκρατορία». Αποσταθεροποίησε χωρίς να περιμένει όλους τους κανόνες των διεθνών σχέσεων. Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο μετάβασης στη διάρκεια της οποίας κάθε μεγάλη δύναμη ακολουθεί μια νέα ατζέντα. Εδώ είναι τα κύρια σημεία.


Οι τρεις "μεγάλοι"


JPEG - 62.9 ko


Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής


Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης θα μπορούσε να είχε προκαλέσει την κατάρρευση των ΗΠΑ στο μέτρο που οι δύο αυτοκρατορίες ήταν κολλημένες πλάτη με πλάτη. Δεν έγινε έτσι. Ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους πατέρας εξασφάλισε με την Επιχείρηση καταιγίδα της Ερήμου, η Ουάσινγκτον να γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όλων των εθνών, στη συνέχεια αποστράτευσε ένα εκατομμύριο στρατιώτες και κήρυξε την επιδίωξη της ευημερίας.


Οι διεθνικές εταιρείες σφράγισαν στη συνέχεια ένα σύμφωνο με τον Ντενγκ Ξιαοπίνγκ για να κατασκευαστούν τα προϊόντα τους από Κινέζους εργάτες, είκοσι φορές λιγότερα αμειβόμενοι από τους Αμερικανούς ομολόγους τους. Αυτό οδήγησε σε τεράστια αύξηση των διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων, ακολουθούμενη από τη σταδιακή εξαφάνιση των θέσεων εργασίας και της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ. Ο βιομηχανικός καπιταλισμός αντικαταστάθηκε από έναν χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Igor Panarine, καθηγητής στη ρωσική διπλωματική ακαδημία, αναλύει την οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση της αμερικανικής κοινωνίας. Υπολόγισε τη διάλυση αυτής της χώρας με το πρότυπο του τι συνέβη στη Σοβιετική Ένωση, με την εμφάνιση νέων κρατών. Για να αποκρούσει την κατάρρευση, ο Μπιλ Κλίντον αποδέσμευσε τη χώρα του από το διεθνές δίκαιο με την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ. Καθώς αυτή η προσπάθεια αποδείχτηκε ανεπαρκής, προσωπικότητες των ΗΠΑ φαντάστηκαν να προσαρμόζουν τη χώρα τους στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και να διοργανώνουν, με τη βία, τις διεθνείς ανταλλαγές, έτσι ώστε η επόμενη περίοδος να είναι ένας "νέος αμερικανικός αιώνας". Με τον Τζωρτζ Μπους Jr., οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τη θέση τους ως ηγετικό έθνος και προσπάθησαν να μετατραπούν σε απόλυτη μονοπολική δύναμη. Ξεκίνησαν τον «ατελείωτο πόλεμο» ή «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για να καταστρέψουν μια προς μια όλες τις κρατικές δομές της «διευρυμένης Μέσης Ανατολής». Ο Μπαράκ Ομπάμα ακολούθησε αυτή την αναζήτηση με μια πληθώρα συμμάχων.


Αυτή η πολιτική έφερε τους καρπούς της, αλλά μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός επωφελήθηκε από αυτό, οι "υπερ-πλούσιοι". Οι Αμερικανοί αντέδρασαν εκλέγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία του ομοσπονδιακού κράτους. Ο τελευταίος έσπασε τους δεσμούς με τους προκατόχους του και, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην ΕΣΣΔ, προσπάθησε να σώσει τις ΗΠΑ, απαλλάσσοντας τις από τις πιο ακριβές δεσμεύσεις τους. Αναβίωσε την οικονομία του, ενθαρρύνοντας τις εγχώριες βιομηχανίες κατά εκείνων που είχαν μετεγκαταστήσει τις θέσεις απασχόλησης τους. Επιδότησε την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου και κατάφερε να καταλάβει τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς υδρογονανθράκων παρά τη σύμπραξη που συγκροτούταν από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία. Συνειδητοποιώντας ότι ο στρατός του είναι πρώτα από όλα μια τεράστια γραφειοκρατία, που σπαταλά έναν κολοσσιαίο προϋπολογισμό για ασήμαντα αποτελέσματα, σταμάτησε να υποστηρίζει το Ντάες και το PKK, διαπραγματευμένος με τη Ρωσία έναν δρόμο για τερματίσει τον «πόλεμο χωρίς τέλος», χάνοντας όσο γινόταν λιγότερο.


Κατά την προσεχή περίοδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατευθύνονται κυρίως από την ανάγκη εξοικονόμησης σε όλες τις ενέργειές τους στο εξωτερικό, στο σημείο να τις εγκαταλείψουν εάν χρειάζεται. Το τέλος του ιμπεριαλισμού δεν είναι επιλογή, αλλά υπαρξιακό ζήτημα, ένα αντανακλαστικό επιβίωσης.


JPEG - 37.4 ko


Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας


Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Zhao Ziyang και την εξέγερση του Tiananmen, ο Ντενγκ Ξιoping ξεκίνησε «το ταξίδι του προς νότο». Ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας της υπογράφοντας συμβάσεις με τις πολυεθνικές των ΗΠΑ.


Ο Jiang Zemin συνέχισε σε αυτή την πορεία. Η ακτή μετατράπηκε σε "εργαστήριο του κόσμου", προκαλώντας μια γιγαντιαία οικονομική ανάπτυξη. Σταδιακά εκκαθάρισε το Κομμουνιστικό Κόμμα από τους ασκητές του και φρόντισε έτσι ώστε οι καλοπληρωμένες δουλειές να εξαπλωθούν στην ενδοχώρα. Ο Χου Τζίνταο, αναζητώντας μια «αρμονική κοινωνία», κατάργησε τους φόρους που πλήρωναν οι αγρότες στην ενδοχώριες περιοχές που δεν επηρεάστηκαν από την οικονομική ανάπτυξη. Ωστόσο, απέτυχε να κυριαρχήσει στις περιφερειακές δυνάμεις και βυθίστηκε σε μια υπόθεση διαφθοράς.


Ο Ξι Ζίνπινγκ πρότεινε να ανοίξει νέες αγορές δημιουργώντας ένα τιτανικό έργο διεθνών εμπορικών οδών, τους «Δρόμους του Μεταξιού». Ωστόσο, το έργο αυτό ήρθε πολύ αργά επειδή, αντίθετα με την αρχαιότητα, η Κίνα δεν προσφέρει πλέον πρωτότυπα προϊόντα, αλλά αυτά που πωλούν οι διακρατικές εταιρείες σε φθηνότερες τιμές. Το έργο αυτό χαιρετίστηκε ως ευλογία από τις φτωχές χώρες, αλλά με φόβο από τους πλούσιους που ετοιμάζονται να το σαμποτάρουν. Ο Ξι Ζίνπινγκ ανακαταλαμβάνει όλα τα νησιά τα οποία είχε εγκαταλείψει η χώρα του στη Θάλασσα της Κίνας, κατά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας Qing και την κατοχή από τους οκτώ ξένους στρατούς. Έχοντας επίγνωση της καταστροφικής δύναμης των Δυτικών, έκανε συμμαχία με τη Ρωσία και απέφυγε οποιαδήποτε διεθνή πολιτική πρωτοβουλία.


Κατά την προσεχή περίοδο, η Κίνα αναμένεται να διεκδικήσει τις θέσεις της στους διεθνείς θεσμούς, έχοντας κατά νου το τι της επέβαλαν οι αποικιοκρατικές αυτοκρατορίες κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Αλλά αναμένεται να αποφύγει να επεμβαίνει στρατιωτικά και να παραμείνει μια αυστηρά οικονομική δύναμη.

JPEG - 7.7 ko


Ρωσική Ομοσπονδία


Κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ, οι Ρώσοι πίστεψαν ότι θα σώζονταν ακολουθώντας το δυτικό μοντέλο. Στην πραγματικότητα, η ομάδα του Μπόρις Γιέλτσιν, που σχηματίστηκε από τη CIA, οργάνωσε τη λεηλασία των συλλογικών αγαθών από μερικά άτομα. Σε δύο χρόνια, μια εκατοντάδα εξ' αυτών, με το 97% προερχόμενους από την εβραϊκή μειονότητα, άρπαξαν όλα όσα ήταν διαθέσιμα και έγιναν δισεκατομμυριούχοι.


Αυτοί οι νέοι ολιγάρχες διεξήγαγαν μεταξύ τους μια ανελέητη μάχη με χτυπήματα καλάσνικοφ και επιθέσεις στη μέση της Μόσχας, ενώ ο πρόεδρος Γέλτσιν βομβάρδιζε το κοινοβούλιο. Χωρίς πραγματική κυβέρνηση, η Ρωσία δεν ήταν παρά μόνο ένα ναυάγιο. Πολέμαρχοι και τζιχαντιστες οπλισμένοι από τη CIA οργάνωσαν την απόσχιση της Τσετσενίας. Το βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής κατάρρευσαν.


Το 1999, ο διευθυντής της FSB (σ.τ.μ. πρώην KGB), Βλαντιμίρ Πούτιν, έσωσε τον πρόεδρο Γιέλτσιν από μια έρευνα για διαφθορά. Σε αντάλλαγμα, διορίστηκε πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου, θέση την οποία χρησιμοποίησε για να αναγκάσει τον πρόεδρο να παραιτηθεί και να εκλεγεί στη θέση του. Έθεσε σε εφαρμογή μια τεράστια πολιτική αποκατάστασης του κράτους: έβαλε τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στην Τσετσενία και εκτέλεσε συστηματικά όλους τους ολιγάρχες που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν το κράτος. Η επιστροφή της τάξης ήταν και το τέλος του δυτικού οράματος των Ρώσων. Το βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής ανακτηθήκαν.


Αφού αποκατέστησε το κράτος δικαίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ξαναέβαλε υποψηφιότητα στο τέλος δύο διαδοχικών θητειών. Υποστήριξε έναν αδύναμο καθηγητή του δικαίου, ο οποίος θαύμαζε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για να τον διαδεχτεί. Αλλά μη έχοντας σκοπό να αφήσει την εξουσία σε αδύναμα χέρια, διορίστηκε πρωθυπουργός μέχρι την επανεκλογή του ως προέδρου το 2012.


Πιστεύοντας ότι η Ρωσία θα καταρρεύσει και πάλι, η Γεωργία επιτέθηκε την Νότια Οσετία, αλλά βρήκε αμέσως τον πρωθυπουργό Πούτιν στο δρόμο της. Ο τελευταίος παρατήρησε με την ευκαιρία την άθλια κατάσταση του Κόκκινου Στρατού, αλλά κατάφερε να νικήσει χάρη στην επίδραση της έκπληξης. Με την επανεκλογή του ως πρόεδρο, έθεσε ως στόχο την αναμόρφωση της άμυνας. Απέσυρε εκατοντάδες χιλιάδες αξιωματικούς, τους περισσοτερους απογοητευμένους και μερικές φορές αλκοολικούς, και τοποθέτησε τον Τιβανό (τουρκόφωνο της Σιβηρίας) στρατηγό Σεργκέι Σόιγκου στο υπουργείο της Άμυνας.


Υιοθετώντας ένα παραδοσιακό ρωσικό τρόπο διοίκησης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαχώρισε τον πολιτικό προϋπολογισμό από μέρος του στρατιωτικού προϋπολογισμού. Ο πρώτος ψηφίζεται από τη Δούμα, ο δεύτερος είναι μυστικός. Αποκατάστησε τη στρατιωτική έρευνα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες φαντάζονταν ότι δεν χρειάζονταν πλέον να επενδύουν σε αυτόν τον τομέα. Δοκίμασε πολλά νέα όπλα πριν αναπτύξει το νέο Κόκκινο Στρατό για να σώσει τη Συρία. Δοκίμασε τα νέα του όπλα σε κατάσταση μάχης και αποφάσισε ποια θα κατασκευαστούν και ποια θα εγκαταλειφτούν. Διοργάνωσε τριμηνιαία εναλλαγή των στρατευμάτων του, έτσι ώστε όλα, το ένα μετά το άλλο, να σκληρυνθούν. Η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία δεν ήταν πλέον τίποτα το 1991, έγινε σε δεκαοκτώ χρόνια ηγετική στρατιωτική δύναμη στον κόσμο.


Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησε το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία για να ανακτήσει την Κριμαία, μια ρωσική επικράτεια που συνδέθηκε διοικητικά με την Ουκρανία από τον Νικήτα Χρουστσόφ. Αντιμετώπισε τότε μια εκστρατεία γεωργικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία χρησιμοποίησε για να δημιουργεί αυτάρκη εγχώρια παραγωγή.


Δημιούργησε συμμαχία με την Κίνα και την ανάγκασε να τροποποιήσει το σχέδιο των δρόμων του μεταξιού, ενσωματώνοντας τις επικοινωνιακές ανάγκες της ρωσικής επικράτειας για να ιδρύσει μια «Εταιρική Σύμπραξη της ευρύτερης Ευρασίας».


Τα επόμενα χρόνια, η Ρωσία θα προσπαθήσει να αναδιοργανώσει τις διεθνείς σχέσεις σε δύο βάσεις:

 •  να διαχωριστεί η πολιτική εξουσία από τη θρησκευτική,
 •  να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο στις βάσεις που διατύπωσε ο Τσάρος Νικόλαος Β'.


Οι Δυτικοευρωπαίοι


JPEG - 24.1 ko


Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας


Κατά την πτώση της ΕΣΣΔ, το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψε με επιφυλάξεις τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός John Major σκόπευε να επωφεληθεί από το υπερεθνικό κράτος υπό κατασκευή, διατηρώντας παράλληλα το νόμισμά του έξω. Χάρηκε λοιπόν, όταν ο Τζωρτζ Σόρος επιτέθηκε στη Λίρα και τον ανάγκασε να βγει από το EMS («νομισματικό φίδι»).


Ο διάδοχός του, ο εργατικός Τόνι Μπλερ, αποκατέστησε την πλήρη ανεξαρτησία της Τράπεζας της Αγγλίας και σχεδίαζε να εγκαταλείψει την ΕΕ για να συμμετάσχει στη NAFTA. Μεταμόρφωσε την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας του, αντικαθιστώντας τις παραπομπές στα ανθρώπινα δικαιώματα με το σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Προήγαγε τις αμερικανικές πολιτικές του Μπιλ Κλίντον και του Τζωρτζ Μπους Jr, ενθαρρύνοντας και δικαιολογώντας τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον «ανθρωπιστικό πόλεμο» εναντίον του Κοσσυφοπεδίου και την ανατροπή του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Το 2006, ανέπτυξε το σχέδιο της "Αραβικής Άνοιξης" και το υπέβαλε στις ΗΠΑ.


Ο Γκόρντον Μπράουν δίστασε να ακολουθήσει αυτήν την πολιτική και προσπάθησε να βρει κάποιο περιθώριο ελιγμών, αλλά η ενέργειά του καταβροχθίσθηκε από την οικονομική κρίση του 2008, την οποία κατόρθωσε ωστόσο να περάσει. Ο Ντέιβιντ Κάμερον εφάρμοσε με τον Μπαράκ Ομπάμα το σχέδιο Μπλερ-Μπους της «αραβικής άνοιξης», συμπεριλαμβανομένου του πολέμου κατά της Λιβύης, αλλά τελικά κατάφερε μόνο μερικώς να τοποθετήσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην εξουσία στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Εν τέλει, παραιτήθηκε μετά την ψηφοφορία από τους ψηφοφόρους του Brexit, ενώ το σχέδιο για ένταξη στη NAFTA δεν ήταν πλέον στην ημερήσια διάταξη.


Η Theresa May πρότεινε να εφαρμοστεί το Brexit όσον αφορά την έξοδο από το υπερεθνικό κράτος της Συνθήκης του Μάαστριχτ, αλλά όχι όσον αφορά την έξοδο από την κοινή αγορά πριν από το Μάαστριχτ. Απέτυχε και αντικαταστάθηκε από τον βιογράφο του Winston Churchill, Μπόρις Τζόνσον. Ο τελευταίος αποφάσισε να εγκαταλείψει πλήρως την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επανενεργοποιήσει την παραδοσιακή εξωτερική πολιτική του βασιλείου: την καταπολέμηση κάθε ανταγωνιστικού κράτους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.


Αν ο Μπόρις Τζόνσον παραμείνει στην εξουσία, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να προσπαθήσει τα επόμενα χρόνια να θέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσική Ομοσπονδία τη μια εναντίον της άλλης.


JPEG - 7.5 ko


Η Γαλλική Δημοκρατία


Ο Φρανσουά Μιτεράν δεν κατάλαβε τον διαμελισμό της Σοβιετικής Ένωσης, πηγαίνοντας μέχρι το σημείο να στηρίξει το πραξικόπημα των στρατηγών εναντίον του Ρώσου ομόλογου του, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Σε κάθε περίπτωση, είδε την ευκαιρία να οικοδομήσει ένα ευρωπαϊκό υπερεθνικό κράτος, αρκετά μεγάλο για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στη συνέχεια της προσπάθειας του Ναπολέοντα. Για αυτό το λόγο, προήγαγε, με τον Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, τη γερμανική ενοποίηση και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.


Ανησυχώντας για το σχέδιο αυτό για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ο πρόεδρος Μπους Sr, πεπεισμένος για το "Δόγμα Wolfowitz" για την πρόληψη της εμφάνισης ενός νέου αμφισβητία της ηγεσίας των ΗΠΑ, τον ανάγκασε να δεχθεί την προστασία της ΕΕ από το ΝΑΤΟ και την επέκτασή του σε πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Ο François Mitterrand χρησιμοποίησε τη συνύπαρξη και τον γκωλικό υπουργό Εσωτερικών, Charles Pasqua, για να πολεμήσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους τους οποίους η CIA τον έκανε να δεχτεί στη Γαλλία και τους οποίους ο ΜΙ6 χρησιμοποιούσε για να αποκλείει τη Γαλλία από την Αλγερία.


Ο Jacques Chirac ανέπτυξε τη γαλλική αποτρεπτική δύναμη, ολοκληρώνοντας τις πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό, προτού προχωρήσει σε προσομοιώσεις και υπογράφει τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT). Ταυτόχρονα, προσάρμοσε τους γαλλικούς στρατούς στις ανάγκες του ΝΑΤΟ, τερματίζοντας την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και ενσωματώνοντας την Επιτροπή Στρατιωτικού Σχεδιασμού της Συμμαχίας. Υποστήριξε την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας (πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου), αλλά μετά την ανάγνωση και τη μελέτη του Τρομακτικού Σφετερισμού (σ.τ.μ., L'Effroyable Imposture, βιβλίο του Τιερί Μεϊσάν) ανέλαβε την πρωτοπορία της παγκόσμιας αντίθεσης στην επίθεση εναντίον του Ιράκ.


Αυτό το επεισόδιο του επέτρεψε να δεσμευτεί με τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και να προωθήσει το ευρωπαϊκό υπερεθνικό κράτος που πάντα αντιλαμβανόταν ως εργαλείο ανεξαρτησίας γύρω από το γαλλογερμανικό ζεύγος. Αποσταθεροποιημένος από τη δολοφονία του επιχειρηματικού συνεργάτη του, Rafic Hariri, γύρισε εναντίον της Συρίας που οι Ηνωμένες Πολιτείες ονόμαζαν ως χορηγό της δολοφονίας.


Υποστηρίζοντας μια ριζικά διαφορετική πολιτική, ο Νικολά Σαρκοζί έβαλε το γαλλικό στρατό υπό αμερικανική διοίκηση μέσω της Ολοκληρωμένης Διοίκησης του ΝΑΤΟ. Προσπάθησε να επεκτείνει τη γαλλική ζώνη επιρροής οργανώνοντας την Ένωση για τη Μεσόγειο, αλλά αυτό το σχέδιο δεν λειτούργησε.


Έδειξε τη καλή του διάθεση με την ανατροπή του Laurent Bagbo στην Ακτή του Ελεφαντοστού και, παρότι ξεπεράστηκε από την Αραβική Άνοιξη στην Τυνησία και την Αίγυπτο, ανέλαβε την ηγεσία στη επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης και κατά της Συρίας. Ωστόσο, ρεαλιστικά, παρατήρησε τη συριακή αντίσταση και αποχώρησε από το θέατρο των επιχειρήσεων.


Συνέχισε την οικοδόμηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης βάζοντας το Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη Συνθήκη της Λισαβόνας ενώ οι Γάλλοι ψηφοφόροι είχαν απορρίψει το ίδιο κείμενο υπό το όνομα «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα». Στην πραγματικότητα, η τροποποίηση των θεσμών, που υποτίθεται ότι θα έγιναν πιο αποτελεσματικοί με 27 κράτη μέλη, μετασχημάτισε βαθιά το υπερεθνικό κράτος, το οποίο, από τότε και στο εξής, μπορεί να επιβάλει τη βούλησή του στα κράτη μέλη.


Φτάνοντας στην εξουσία χωρίς να είναι προετοιμασμένος, ο François Hollande ακλούθησε, με κάπως άκαμπτο τρόπο, τα βήματα του Νικολά Σαρκοζί που τον ανάγκασε να υιοθετήσει την ιδεολογία. Υπέγραψε όλες τις συνθήκες που είχαν διαπραγματευτεί από τον προκάτοχο του - συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Φορολογικού Συμφώνου για την τιμωρία της Ελλάδας - προσθέτοντας κάθε φορά, σαν να ζητούσε συγνώμη για την κυβίστηση του, μια δήλωση που επαναλάμβανε την δική του άποψη, αλλά χωρίς δεσμευτική αξία.


Έτσι, επέτρεπε την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στο γαλλικό έδαφος, θέτοντας οριστικά τέλος στο δόγμα της γκωλικής γαλλικής εθνικής ανεξαρτησίας. Ή ακόμα, συνέχισε την πολιτική επίθεσης εναντίον της Συρίας, προβαίνοντας σε προφορική διαμαρτυρία προτού κάνει οτιδήποτε κατόπιν εντολής του Λευκού Οίκου. Ανάθεσε στον γαλλικό στρατό ξηράς μια αποστολή στο Σαχέλ, ως βοηθητική δύναμη στο έδαφος της AfriCom των ΗΠΑ. Τέλος, δικαιολόγησε το χρηματιστήριο ανταλλαγής δικαιωμάτων εκπομπής CO2 με τη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.


Εκλεγμένος χάρη στο επενδυτικό ταμείο KKR των ΗΠΑ, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι καταρχήν υπερασπιστής της παγκοσμιοποίησης σύμφωνα με τον Μπιλ Κλίντον, τον Τζορτζ Μπους Jr και τον Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο, υιοθέτησε γρήγορα το όραμα του Φρανσουά Μιτεράν και του Ζακ Σιράκ ότι μόνο ένα υπερεθνικό ευρωπαϊκό κράτος θα επιτρέψει στη Γαλλία να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό διεθνή ρόλο, αλλά με την έκδοση των Σαρκοζί-Ολάντ: η Ένωση επιτρέπει την ανάσχεση.


Αυτές οι δύο γραμμές τον οδηγούν μερικές φορές σε αντιφάσεις, ειδικά κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, ενώνονται στη καταδίκη του εθνικισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ένα σύντομο Brexit ή ακόμα, την επιθυμία να αποκατασταθεί το εμπόριο με το Ιράν.


Τα επόμενα χρόνια, η Γαλλία αναμένεται να μετρήσει τις αποφάσεις της όσον αφορά τον αντίκτυπό τους στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα επιδιώξει κατά προτεραιότητα να συνενωθεί με όλες τις δυνάμεις που εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.


JPEG - 8.1 ko


Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας


Ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ αντιλαμβανόταν την εξάρθρωση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας ως ευκαιρία να ενώσει τις δύο Γερμανίες. Έλαβε το πράσινο φως από τη Γαλλία σε αντάλλαγμα για τη γερμανική υποστήριξη για το σχέδιο ενιαίου νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ. Πήρε επίσης την έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών που το έβλεπαν ως έναν τρόπο εκτροπής του ανατολικογερμανικού στρατού στο ΝΑΤΟ, παρά την υπόσχεση που δόθηκε στη Ρωσία να μην ενταχθεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.


Μόλις επιτεύτηκε η επανένωση της Γερμανίας, ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ έθεσε το ζήτημα του διεθνούς ρόλου της χώρας του, πάντα κάτω από το χτύπημα της ήττας της κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν και η Γερμανία δεν κατέχεται πλέον στρατιωτικά από τις τέσσερις μεγάλες δυνάμεις, φιλοξενεί όχι μόνο τεράστιες αμερικανικές βάσεις αλλά και τις έδρες της EuCom και σύντομα της AfriCom.


Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ χρησιμοποίησε τον «ανθρωπιστικό» πόλεμο ενάντια στο Κόσσοβο για να αναπτύξει νόμιμα, για πρώτη φορά μετά το 1945, γερμανικά στρατεύματα έξω από τη χώρα. Αλλά αρνήθηκε να αναγνωρίσει αυτό το έδαφος που κατέκτησε το ΝΑΤΟ ως κράτος. Ομοίως, δεσμεύτηκε έντονα μαζί με τον πρόεδρο Σιράκ κατά του αγγλοαμερικανικού πολέμου στο Ιράκ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Προσπάθησε να επηρεάσει με ειρηνικό τρόπο την οικοδόμηση της Ευρώπης. Έτσι, ενίσχυσε τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία και πρότεινε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας μακροπρόθεσμα) με το γερμανικό πρότυπο, αλλά συνάντησε την αντίθεση της Γαλλίας που συνδέεται στενά με το σχέδιο του υπερεθνικού κράτους.


Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέρχεται στην πολιτική του μέντορά της, Χέλμουτ Κολ, ο οποίος την έφερε, σε μια νύχτα, από τις ευθύνες της προς την Κομμουνιστική Νεολαία της Λαϊκής Γερμανίας στη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Υπό την στενή παρακολούθηση της CIA, η οποία δεν ήξερε πώς να την προσδιορίσει, ενίσχυσε τους δεσμούς της Γερμανίας με το Ισραήλ και τη Βραζιλία. Το 2013, μετά από πρόταση της Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε από τον Volker Pethes να μελετήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης του γερμανικού στρατού για να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη CentCom αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν τα στρατεύματά τους προς την Άπω Ανατολή. Στη συνέχεια ανέθεσε μελέτες σχετικά με το πώς οι Γερμανοί αξιωματικοί θα μπορούσαν να πλαισιώνουν τους στρατούς της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ζήτησε από τον Volker Perthes να εκπονήσει σχέδιο για τη συνθηκολόγηση της Συρίας.


Πολύ στενά συνδεδεμένη με τις ατλαντικές και ευρωπαϊκές δομές, αποστασιοποιήθηκε από τη Ρωσία και υποστήριξε το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία. Για λόγους αποτελεσματικότητας, απαίτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει τη βούλησή της στα μικρά κράτη μέλη (Συνθήκη της Λισαβόνας). Έδιξε πολύ σκληρότητα κατά τη διάρκεια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης και τοποθέτησε υπομονετικά τα πιόνια της στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία μέχρι την εκλογή της Ursula von der Leyen στη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν από τη βόρεια Συρία, αντέδρασε αμέσως προτείνοντας στο ΝΑΤΟ να στείλει το γερμανικό στρατό για να τις αντικαταστήσει σύμφωνα με το σχέδιο του 2013.


Τα επόμενα χρόνια, η Γερμανία αναμένεται να επικεντρωθεί στις δυνατότητες στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, και να φυλάγεται από το σχέδιο για το κεντρικό ευρωπαϊκό υπερεθνικό κράτος.


Εφεκτικότητα


Είναι πολύ παράξενο να ακούμε σήμερα για τον «πολυμερισμό» και τον «απομονωτισμό» ή τον «οικουμενισμό» και τον «εθνικισμό». Αυτά τα ερωτήματα δεν προκύπτουν στο βαθμό που όλοι γνωρίζουν από της Διάσκεψης της Χάγης (1899) ότι η πρόοδος της τεχνολογίας καθιστά όλα τα έθνη αλληλέγγυα. Αυτή η λογόρροια κρύβει άσχημα την ανικανότητά μας να δεχθούμε τις νέες σχέσεις δύναμης και να οραματίσουμε μια παγκόσμια τάξη που θα είναι όσο γίνεται λιγότερο άδικη.


Μόνο οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις μπορούν να ελπίζουν ότι θα έχουν τα μέσα για τη πολιτική τους. Δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους χωρίς πόλεμο τους παρά μόνο ακολουθώντας τη ρωσική γραμμή που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, ο κίνδυνος εσωτερικής πολιτικής αστάθειας στις ΗΠΑ είναι περισσότερο από ποτέ ένας κίνδυνος για εκτεταμένη αντιπαράθεση.


Αφήνοντας την Ένωση, οι Βρετανοί έβαλαν τον εαυτό τους στην υποχρέωση να πρέπει να ενταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες (το οποίο αρνείται ο Ντόναλντ Τραμπ) ή να εξαφανιστούν πολιτικά. Ενώ η Γερμανία και η Γαλλία, σε φθίνουσες πορείες, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να χτίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά προς το παρόν, αξιολογούν τον διαθέσιμο χρόνο πολύ διαφορετικά και το θεωρούν με δύο ασυμβίβαστους τρόπους, γεγονός που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην εξάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 
FEATURE
 
 
Ανέκδοτο: Ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στον σουλτάνο Ερντογάν
Dec 1st 2019, 12:00


Η ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στον Ερντογάν και τη νέο-οθωμανική Τουρκία μπάζει από παντού


Του Κώστα Μαυρίδη


Καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινoβούλιο ψήφιζε τους Επιτρόπους της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Τουρκία, συνεργαζόμενη με το τζιχαντιστικό καθεστώς της Λιβύης, προέβαλε νέες διεκδικήσεις, επιδιώκοντας να ανατρέψει τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο με επίκεντρο την ενέργεια. Αυτή είναι η νέο-οθωμανική Τουρκία! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα!

Στο παίγνιο αντιπαλότητας γύρω από την Κύπρο, η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι οι διεκδικήσεις της παραμένουν αναλλοίωτες από την επομένη της όποιας λύσης στο Κυπριακό. Η νεο-οθωμανική Τουρκία θεωρεί ότι «η τουρκική υφαλοκρηπίδα» και όσες άλλες περιοχές εντάσσει στις «δικές της θάλασσες», της ανήκουν και μετά από μια λύση στο Κυπριακό, ακόμη και με αποδοχή όλων των τουρκικών όρων.

Παρεμπιπτόντως, με βάση το τουρκικό «δίκαιο» τα ανακαλυφθέντα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν ανήκουν στην Κύπρο αφού οι τουρκικές απαιτήσεις ανατρέπουν όσα έχουν ήδη ρυθμιστεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Και όμως, δυστυχώς, στην Κύπρο υπάρχουν φωνές που ισχυρίζονται ότι «η λύση του Κυπριακού θα ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και θα τερματίσει τις τουρκικές παρανομίες.

Στο ακόμη μεγαλύτερο παίγνιο των Ευρωτουρκικών σχέσεων, υπάρχει μια μοιραία αδυναμία που διέπει τις σχέσεις αυτές. Ως ΕΕ λειτουργούμε με όρους φιλελεύθερης δημοκρατίας στο πλαίσιο της νομιμότητας του κράτους δικαίου, απέναντι σε ένα ισλαμοφασιστικό καθεστώς που ασκεί πολιτική με εγκληματικό τρόπο και με υποχθόνια εργαλεία υβριδικού πολέμου. Ένα καθεστώς που γνώριζε εκ των προτέρων για την δολοφονική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας (10/10/2015) στην Άγκυρα με πέραν των εκατόν αθώων θυμάτων, αλλά το «επέτρεψε» αφού εξυπηρετούσε τον Ερντογάν.

Ένα καθεστώς που συνεργάστηκε και στήριξε την σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας, το «Ισλαμικό Κράτος» και άλλα παρακλάδια του. Η Τουρκία εξαπέλυσε ήδη υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ευρώπης μέσω διαφόρων εργαλείων, προωθώντας το φανατικό πολιτικό ισλάμ με τον μανδύα της θρησκείας και με το μεταναστευτικό απειλώντας να κατακλύσει την Ευρώπη και να συντρίψει την ΕΕ.

Είμαστε μια Ευρωπαϊκή κοινωνία, με τα κράτη-μέλη ανοιχτά λόγω του κοινοτικού ενωσιακού κεκτημένου που μας ενώνει, χωρίς όμως ανάλογους πανευρωπαϊκούς πανευρωπαϊκούς μηχανισμούς προστασίας απέναντι σε τέτοιες μορφές υβριδικού πολέμου. Χωρίς ευρωπαϊκή αμυντική ισχύ. Απέναντι σε μια Τουρκία με «αναλώσιμους» στρατιώτες και με το δίδυμο Τραμπ-Πούτιν να πασκίζουν να μας διαλύσουν, απαιτείται ανάλογη πολιτική.

Ως ΕΕ ορθά ποινικοποιήσαμε την ρητορική μίσους. Εντούτοις, οι ευρωπαίοι πολιτικοί θεωρούν «στρατηγικό εταίρο» τον εκβιαστή και εγκληματία κατά της ανθρωπότητας, τον οποίον επιχειρούν να εξαγοράσουν με «δώρα».

Ως ΕΕ χάνουμε και θα συνεχίσουμε να χάνουμε ενόσω ο Ερντογάν καθορίζει τους όρους των σχέσεών μας, επειδή δεν έχουμε πολιτική αντιμετώπισης των μεθόδων της Τουρκίας.

Επομένως, για την Κύπρο, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί και η αμυντική ενδυνάμωση με συμμαχίες/συνεργασίες στην περιοχή μας,είναι η μοναδική στρατηγική με προοπτική επιβίωσης.

* O Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (S&D) – costas.mavrides@europarl.europa.euΠηγή

 
FEATURE
 
 
Ο Ελληνικός Στρατός φιλοξενεί, ταΐζει και συντηρεί 55.085 λαθρομετανάστες...
Dec 1st 2019, 11:00


Δηλαδή ένας λαθρομετανάστης, ένας στρατευμένος. Κάθε λαθρομετανάστης και την φιλιππινέζα του...!


Συνεχίζει το ΓΕΕΘΑ την πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα, ενασχόλησή του με δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, που έχουν εισβάλει στη χώρα και την οποία αντιμετωπίζουν ως «μη-χώρα».


Την στιγμή που η τουρκική απειλή, έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο, με την Άγκυρα να είναι έτοιμη να υφαρπάξει την ελληνική ΑΟΖ το ΓΕΕΘΑ στέλνει ανακοινώσεις ότι στην επίβλεψή του έχει 55.000 -και βάλε.


Δηλαδή σε μια ξαφνική κρίση με την Τουρκία το ΓΕΕΘΑ θα είναι απασχολημένο με την φροντίδα 55.000 Αλγερινών, Μαροκινών, Πακιστανών, Σουδανών, Κογκολέζων, Μπαγκλαντεσιανών, Αφγανών, Τυνήσιων και Σύρων κ.ο.κ χωρίς βέβαια να μπορεί να ασχοληθεί με την άμυνα της χώρας, την οποία όπως φαίνεται έχει εναποθέσει στην ΕΕ και τις ΗΠΑ!


Διαβάστε την ανακοίνωση που μόνο ανησυχία και θλίψη προκαλεί για το μέλλον αυτής της χώρας:


«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 28 Νοεμβρίου 2019 διαμένουν σε 34 δομές διαχείρισης ΕΔ, 55.085 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.708 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Έβρου, Μαλακάσας και Διαβατών) έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).


Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 28 Νοεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 37.096 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 232 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.»Πηγή

 
FEATURE
 
 
Η Τουρκική απειλή προ των Πυλών - Άρθρο Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Dec 1st 2019, 09:00


Και το επικίνδυνο παραμύθι της "ελληνοτουρκικής φιλίας"


"Με τα ρούχα αιματωμένα
Ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
Να γυρεύης εις τα ξένα
Άλλα χέρια δυνατά.


Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν' εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή." 


Διονύσιος Σολωμός 


Επίκαιροι οι στίχοι του Εθνικού μας ποιητού από τον Ύμνον εις την Ελευθερία. Η Ελλάδα είτε αναζητά συμμάχους, είτε πιστεύει ότι έχει συμμάχους, παρασυρμένη από την προπαγάνδα και τα ψεύδη πληρωμένων κονδυλοφόρων. Οι σύμμαχοι αυτοί δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να σώσουν την Πατρίδα μας από την τουρκική απειλή, η οποία συνεχώς και κλιμακώνεται! Η Ελλάδα του κράτους των Αθηνών ή άλλως εάν θέλετε το ψευτορωμαίικο είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την πολιτική ενός προτεκτοράτους, ελπίζοντας ότι αυτό θα την σώσει απέναντι στον Αττίλα που απειλεί το Έθνος μας!


Περιφερειακή δύναμη η Τουρκία!


Έχουμε κουραστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου μέχρι σήμερα, να ακούμε διάφορους πράκτορες και "πρακτοράκια", που παριστάνουν τους ειδήμονες περί των γεωπολιτικών και τους στρατηγικούς αναλυτές να μας λένε ότι η Τουρκία διαλύεται, ότι οι ΗΠΑ θα κτυπήσουν την Τουρκία, άλλοτε ότι η Ρωσία θα κτυπήσει την Τουρκία, ότι το Ισραήλ έχει σχεδόν σχέσεις πολέμου με την Τουρκία και άλλα πολλά, τα οποία δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.


Η Τουρκία σήμερα έχει καταστεί μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη της περιοχής μας, έχοντας στην ηγεσία της έναν άνθρωπο, τον Ερντογάν, ο οποίος ακολουθεί μία παρορμητική πολιτική, από την οποία μέχρι σήμερα έχει δικαιωθεί! Ασκεί χωρίς αμφιβολία πολιτική εθνική και έχει κατορθώσει να έχει ουσιαστικά καλές σχέσεις και με την Ρωσία και με τις ΗΠΑ!


Ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεών της προχωρεί συνεχώς και διαθέτει συστήματα οπλικά, με τα οποία μπορεί να πλήξει την Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό ώστε να την φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση να αντιδράσει. Το κράτος των Αθηνών όμως, απέναντι σε αυτή την πολιτική αντιδρά σπασμωδικά, έχοντας προσδέσει τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επί Νέας Δημοκρατίας την Πατρίδα μας στο άρμα των ΗΠΑ, δείχνοντας όχι φιλικές διαθέσεις προς την μεγάλη δύναμη της περιοχής μας, την Ρσσία, και αυτό όταν υπήρχαν τα δεδομένα καλύτερων σίγουρα σχέσεων με την Μόσχα! Φαίνεται όμως πως για τους υποτακτικούς της ξενοκρατίας, που έχουν τον άχαρο ρόλο να παριστάνουν τους κυβερνήτες της Ελλάδος, τους περισσεύει ισχύς ώστε να έχουμε αντίπαλο και την Ρωσία!


Επιγραμματικά, η Τουρκία αυτή τη στιγμή θα διαθέτει όπως όλα δείχνουν και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας S-400, αλλά πολύ πιθανόν και F-35 από τις ΗΠΑ και επί πλέον αναβαθμίζει συνεχώς τις σχέσεις της με το Πακιστάν, το οποίο είναι πυρηνική δύναμη και όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα πρόκειται σκάφη του Πολεμικού του Ναυτικού να λάβουν μέρος σε κοινή άσκηση με την Τουρκία στο Αιγαίο!


Ταυτόχρονα δημιουργεί ένα εσωτερικό μέτωπο στην Πατρίδα μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες των μουσουλμάνων, που οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε έθνη φιλικά προς την Τουρκία, ένα εσωτερικό μέτωπο, που κανείς δεν ξέρει τον ρόλο που θα παίξει στην περίπτωση μιας συρράξεως Τουρκίας-Ελλάδος.


Έχουμε συμμάχους; 


Ήταν το 2007 όταν η Ελλάδα θέλησε να προχωρήσει σε μια πολύπλευρη συνεργασία με την Ρωσία. Αναφέρομαι στον αγωγό Πύργου (Μπουργκάς)-Αλεξανδρουπόλεως και στην προμήθεια από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις 450 αμφιβίων τεθωρακισμένων αρμάτων μεταφοράς προσωπικού ΒΜΡ-3, τα οποία θα εγκαθίσταντο στο Βόρειο Έβρο, στα αδύνατο σημείο της τουρκικής αμυντικής γραμμής!


Η συνέχεια γνωστή… Ο Καραμανλής έπεσε, όπως έπεσε, ο αγωγός δεν έγινε ποτέ και η παραγγελία των αρμάτων ακυρώθηκε και άρχισε η εποχή του Τζωρτζ Παπανδρέου, του Σαμαρά και των μνημονίων… Αμέσως μετά πήραν την σκυτάλη οι εθνοπροδότες που κατευθύνουν τα ΜΜΕ και άρχισαν τα μυθεύματα περί δήθεν εχθρότητος σε σημείο ότι βρίσκονται σχεδόν σε παραμονές πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και κάποια μεγάλα λόγια για μία συμμαχία Ελλάδος - ΗΠΑ- Ισραήλ, η οποία και θα μας προστάτευε από την Τουρκία.


Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την επίσκεψη κλιμακίου υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν μέρος σε Διεθνές Συνέδριο, στο οποίο μίλησε ο Νίκολας Μπερνς, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μέλος της Τριμερούς και σημαντικός παράγων της αμερικανικής πολιτικής. Ο  Νίκολας Μπερνς, ο οποίος κατάμουτρα είπε στους υπουργούς της Ν.Δ.:  «Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τράμπ».


Χρεώνει ο Νίκολας Μπερνς την μη στήριξη των ΗΠΑ, στον Τραμπ! Φυσικά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Τραμπ έφταιγε όταν το 1974 οι ΗΠΑ άφηναν τον Αττίλα να σφαγιάσει τον Ελληνισμό στην Κύπρο; Ο Τραμπ έφταιγε το 1996 με τα Ίμια, όταν άρχισε η πολιτική των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο με τις ευλογίες των ΗΠΑ; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να παρέμβουν υπέρ της Ελλάδος ενάντια στην τουρκική απειλή.


Όμως, και ο άλλος "σύμμαχος" τα ίδια λέει…  Σε πρόσφατη συνέντευξη του νέου Ισραηλινού πρέσβη Yossi Amrani στην εφημερίδα Καθημερινή και στο ερώτημα για το τι θα έκανε το Ισραήλ σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής μας με την Τουρκία η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: ″Σύμφωνα με την Ισραηλινή εμπειρία δεν πρέπει να αναθέτεις σε κανέναν άλλον τα εθνικά συμφέροντα ή την εθνική άμυνα σου".


Ζήτημα ζωής και θανάτου για το Έθνος μας μία Εθνική Στρατηγική


Η Πατρίδα μας ευρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη θέση, από την οποία δεν είναι δυνατόν να την σώσει αυτό το άθλιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που εξουσιάζει την χώρα και το οποίο αποτελείται από μία συνάθροιση στενών προσωπικών συμφερόντων και ούτε ίχνος εθνικής πολιτικής.


Κίνδυνοι εσωτερικοί και εξωτερικοί απειλούν την Πατρίδα μας και δεν λυσσομανάει στην χώρα ένας αγέρας ζωογόνος, ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ικανό να εμπνεύσει το Γένος μας σε αυτή την δύσκολη περίσταση να αντισταθεί ενάντια στους εχθρούς της, να κτίσει το κάστρο της Εθνικής Άμυνας και να εξασφαλίσει την επιβίωση και ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνισμό.


Είναι γεγονός ότι η Ρωσία ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις της με την Τουρκία του Ερντογάν, όμως αυτό ας ελπίζουμε ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ και επιπλέον ας αντιληφθούμε ότι η Ρωσσία θα δει διαφορετικά την Ελλάδα, εάν πάψει να είναι προτεκτοράτο και γίνει και πάλι Ελεύθερο κράτος!


Στην "ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ", σε βιβλίο το οποίο εγράφη στην δεκαετία του 1990 ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης γράφει για το γεωπολιτικό μέλλον της Ελλάδος: "Ο μεγαλύτερος μελλοντικός κίνδυνος για την Τουρκία - και η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα - έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης ∆υνάμεων ικανών να συναγωνισθούν την αμερικανο-τουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία όσο και στα Βαλκάνια. Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια και στην Ανατολή (όπου επίσης θα ενεργοποιούνταν ο παλαιός αντιτουρκικός άξονας Ρωσίας καί Ιράν)."


Ζήτημα ζωής και θανάτου, λοιπόν, για την Πατρίδα μας η χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για μια Ελλάδα ελεύθερη και κυρίαρχη. Για να υπάρξει όμως Εθνική Στρατηγική απαιτείται, είναι ανάγκη σκληρή, που επιβάλλουν οι δύσκολοι καιροί μία Εθνική πολιτική αλλαγή. ΑΝΑΓΚΗ για μία διαφορετική πολιτική ηγεσία, ΗΓΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ενάντια στους ξενόδουλους εντολοδόχους είτε μαρξιστές, είτε φιλελεύθερους που ξεπουλούν την Πατρίδα μας.


Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


 
Απόψεις
 
 
Το μεταναστευτικό θα γίνει η έξοδος της κυβέρνησης από την εξουσία
Dec 1st 2019, 07:00


Η υπέρ-υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη…και οι εκλογές που έρχονται...!Αυτήν την πολιτική φθορά την εισπράττουν τα υψηλότατα στελέχη του Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και για τον λόγο αυτό προσπαθούν να ισιώσουν το καράβι που είναι έτοιμο να μπατάρει, υποσχόμενοι οικονομικές ελαφρύνσεις και παροχές! 


Έτσι, μόλις προχθές ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πως ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει δημοσιονομικό όφελος 436 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία θα διανείμει σεβαστό ποσό ως κοινωνικό μέρισμα κατά τον προσεχή Δεκέμβριο και 164 εκατομμύρια ευρώ εντός τον 2020! 


Αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, όπως σχεδιάζουν, αλλά ποιους να πρωτοκαλύψει η κυβέρνηση! Τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους δικαιούχους κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης;       


Βέβαια, δεν ακούσαμε τίποτε για τις πολυδιαφημισμένες επιστροφές στους συνταξιούχους από το αρπαχτικό νόμο Κατρούγκαλου! Μήπως έβαλε φρένο στην ελληνική κυβέρνηση η κ. Άγκελα Μέρκελ;


Ο Τσίπρας τους έφερε ως φιλοξενούμενους και ο Μητσοτάκης τους κάνει μόνιμους…


Επειδή λοιπόν ο ελληνικός λαός δεν μασάει κουτόχορτο και έχει χορτάσει από τα μεγάλα λόγια τα ωραία - που ακούει από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις - κατά ένα μεγάλο ποσοστό του παύει να ασχολείται με τέτοιου είδους επίπλαστες εξαγγελίες και της σημερινής κυβέρνησης, που άλλα περίμενε από αυτήν όταν απλόχερα την ψήφιζε και τις έδινε αυτοδυναμία! Παύει να ασχολείται με άλλες εξαγγελίες που πετούν την μπάλα στην εξέδρα, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος, και αντιδρά στο οξύτερο πρόβλημα που βιώνει η Πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες και είναι βεβαίως "το μεταναστευτικό"!


Μεγάλη αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και εσχάτως πολύ μεγάλη αντίδραση από τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες, που υποστηρίχτηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές από τη ΝΔ, για την αλλοπρόσαλλη και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πολιτική αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου προβλήματος από την παρούσα κυβέρνηση, που τείνει να διαταράξει τον κοινωνικό και εθνοτικό ιστό της χώρας μας! 


Όταν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέλη της ΕΕ, αψήφησαν τις απειλές της ηγεσίας της ΕΕ και αποφάσισαν να προστατέψουν τις χώρες τους από το απειλούμενο μεταναστευτικό – μουσουλμανικό ρεύμα, κλείνοντας παντί τρόπω τα σύνορά τους! Και τα οποία κράτη, αντιμετώπιζαν πολύ μικρότερο πρόβλημα από ότι η Ελλάδα! Εν τούτοις έπραξαν υπέρ του συμφέροντος των χωρών τους και οι άναρθρες κραυγές – απειλές της Γερμανίας πήγαν στις καλένδες!


Έτσι το ερώτημα προς την ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι λογικό και εύλογο! Γιατί δεν υλοποιεί την πολιτική στο "μεταναστευτικό" άλλων ευρωπαϊκών κρατών; Γιατί δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να αυξάνονται καθημερινά οι μεταναστευτικές ροές παράνομων εισερχομένων στην Πατρίδα μας; Αφού με τα επιδόματα που τους δίνονται απλόχερα και που μεγάλο μέρος τους πληρώνει ο πενόμενος ελληνικός λαός των Μνημονίων και της οικονομικής κρίσεως, με τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, με την μόνιμη παραμονή τους σε νέες υπερπολυτελείς κατασκευές σε πέντε νησιά μας, είναι σίγουρο ότι αντί να μειωθούν οι ροές καθημερινά θα αυξάνονται! Από τη στιγμή βέβαια, που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ακούν, το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η Ελλάδα! Με αποκορύφωμα, την απόρριψη του αιτήματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τους ομολόγους του στην ΕΕ, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα των 4 χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα!


Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση της "μεταναστευτικής κρίσης" φαίνεται περισσότερο αδύνατος, περισσότερο ανίσχυρος, έως και περισσότερο επικίνδυνος από τον προκάτοχό του Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Αφού εκείνος επινόησε τα Hot Spot (Κέντρα φιλοξενίας) και ο σημερινός Πρωθυπουργός μετατρέπει αυτά τα Κέντρα σε μόνιμες κατοικίες, όλων αυτών των χιλιάδων παράνομων εισελθόντων στην Ελλάδα!


Θα ακούσει ο Κυριάκος το "σοφό" της Παράταξης;    Ωστόσο, το "μεταναστευτικό" δεν έχει εξοργίσει μόνο την ελληνική κοινωνία και η οποία αντιδρά πλέον, δεν εξοργίζει μόνο τους τοπικούς άρχοντες, εξοργίζει και έχει διχάσει και το κόμμα της ΝΔ! Έναν διχασμό, που με χίλιους τρόπους προσπαθεί το Μαξίμου να ενταφιάσει!


Αλλά, πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, όταν πρωτοκλασάτοι Υπουργοί και Βουλευτές διατυπώνουν αντίθετη άποψη από αυτή του Πρωθυπουργού;


Όταν – και αυτήν κρατώ ως την πιο ηχηρή παρέμβαση – ο "σοφός" της παράταξης και Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, είπε προ ημερών δημόσια:


«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Πρέσπες. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ»!


Θα ακούσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νικήτα Κακλαμάνη ή θα χαθεί μέσα στην εθνομηδενιστική αντίληψη, που όπως φαίνεται κληρονόμησε και "μολύνθηκε" από τον "πρώτη φορά αριστερά" Αλέξη Τσίπρα;


Ή θα ακούει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, που γινόμενος βασιλικότερος του βασιλέως, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ισχυρίστηκε, πως:

«Εφεξής δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα σκληρές εικόνες! Αφού η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την προσφυγική ροή και θέλει να χτίσει κλειστούς προσφυγικούς καταυλισμούς»!


Δηλαδή, ποιον ικανοποίησε ο κ. Κουμουτσάκος; Τον ελληνικό λαό που ψήφισε αυτήν την κυβέρνηση για να διαχειριστεί το "μεταναστευτικό" υπέρ του συμφέροντός του και της Πατρίδος του, ή τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος μαζί με άλλους Τούρκους αξιωματούχους το τελευταίο διάστημα ισχυρίζονται ότι οι "μετανάστες" κακοποιούνται και δυστυχούν στην Ελλάδα;   


Διαφορετικές τάσεις στη ΝΔ για το "μεταναστευτικό", τείνουν να την τινάξουν στον αέρα…


Αλλά, ο "πόλεμος" στη ΝΔ καλά κρατεί στο εξόχως εθνικό ζήτημα του "μεταναστευτικού", παίρνοντας μεγάλες διαστάσεις!  


Θα ενθυμήστε άλλωστε, την πολιτική θέση που διατύπωσαν πριν από ημέρες και τον πολιτικό σάλο που δημιούργησαν γι΄ αυτό το ζήτημα οι νέοι Βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησαν την κυβερνητική γραμμή στο "μεταναστευτικό"!   


Υποστηρικτής των θέσεών τους, όχι ο όποιος – όποιος, αλλά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ:


«Στη ΝΔ. πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης. Ο κ. Κυρανάκης είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ»!


Προηγήθηκαν βεβαίως, αποδοκιμαστικές δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο!


Από όλα αυτά και από πολλά άλλα, καταγράφονται διάφορες πολιτικές τάσεις στη ΝΔ για το "μεταναστευτικό", που παρακολουθεί ανήμπορος να ελέγξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!  


Η παντογνώστης κ. Ντόρα Μπακογιάννη…


Ωστόσο, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Η οποία μας εκπλήσσει πάντα αρνητικά! Από την εποχή που ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή, τορπίλισε το μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο της κυβέρνησης που μετείχε, επειδή ήταν οι αγωγοί ρωσικοί!     


Μέχρι σήμερα, που πιστεύει ότι είναι επ΄ ωφελεία της Πατρίδος η δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών)! Τις οποίες διακαώς επιθυμούν ΗΠΑ, Γερμανία και Αγγλία! Που διακαώς επιθυμούν πολυεθνικές, για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια αλλοδαπών, που τα εμπορεύματα θεωρούνται ότι είναι πέραν από τα όρια του τελωνιακού εδάφους! Που δεν θα υπόκεινται στον κοινό τελωνιακό έλεγχο, που δεν θα έχουν την ίδια φορολογία και τα οφέλη θα τα εισπράττουν ξένες δυνάμεις!


Δημιουργία ΕΟΖ, σε ευαίσθητες περιοχές της Πατρίδος μας, όπως η Θράκη!  


Αλλά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι σταθερή στις απόψεις της! Όταν υπερψήφισε – μόνη – το πρώτο Μνημόνιο, αντίθετα από την Κ.Ο. της ΝΔ και διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά!


Δημιουργώντας στη συνέχεια δικό της κόμμα, τη "Δημοκρατική Συμμαχία"! Όπου σε περιοδεία της στη Θράκη μας, αναφορικά με το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε:


«…Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ναι. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι τις προτείναμε, τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες, αλλά με επενδύσεις παραγωγικές. Δηλαδή επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας…»!


Αλλά και προχθές μας εξέπληξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όταν μιλώντας στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ – που αλλού – είπε:


«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσεις προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε "ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;". Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος»!


Δηλαδή τι ακριβώς μας λέγει η κ. Μπακογιάννη; Να κάνουμε εργάτες γης τους παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα! Της ελληνικής γης! Για να πληρώνονται σε ευρώ και η κάθε καθημερινή είσπραξη - πληρωμή του αλλοδαπού να αντιστοιχεί στον μηνιαίο μισθό της χώρας του! Για να βγαίνουν εκτός Ελλάδος τα ευρώ, εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος της δικής της ΝΔ με τους Αλβανούς! Που με ελληνικά χρήματα ανοικοδομήθηκε η γειτονική χώρα για να κουνάει σήμερα το δάχτυλο στην Ελλάδα!


Αλλά λέει και το άλλο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Πως το έχει συζητήσει με Υπουργούς της κυβέρνησης! Ως τι μιλάει η κ. Μπακογιάννη! Εξ όσων γνωρίζουμε δεν κατέχει κυβερνητική θέση! Ποιος την "επιβάλλει" στους Υπουργούς, όπως βέβαια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, πού η παρουσία της είναι περισσότερο συχνή από ότι πρωτοκλασάτων Υπουργών; Τι να συμβαίνει άραγε;   


Έρχονται εκλογές…


Με αυτά και με τα άλλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δει πολύ γρήγορα να ναυαγεί το σχέδιό του! Σχέδιο που διαβουλεύεται νέο εκλογικό νόμο, οδηγώντας την χώρα σε εκλογές (με απλή αναλογική), ευελπιστώντας να βγει πρώτο κόμμα και έτσι να πάει σε νέες εκλογές με τον δικό του νόμο, που θα ψηφίσει η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να συνεχίσει τη μακροημέρευσή του στην Εξουσία! 


Βλέπετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διδάχτηκε πολλά από τον Αλέξη Τσίπρα!!  


 
Αποστόλου Παναγιώτης
 
 
Απίστευτες δηλώσεις του δημοσιογράφου Μ.Κωστίδη στο ΣΚΑΙ: «Πρώτα το διεθνές δίκαιο και μετά η Εθνική επιβίωση»..! (Video)
Nov 30th 2019, 20:57


Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της μελλοντικής της εξαφάνισης και πρέπει να αφυπνισθούμε!


Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που θα δείτε στο παρακάτω video, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο ανταποκριτής του καναλιού στη Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, συνομιλώντας με τον Αντιστράτηγο Ε.Α. Λάμπρο Τζούμη, για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλε το εθνικό ζήτημα της επιβίωσης του ελληνικού έθνους σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την υποχρέωση της χώρας να διασώζει τους λαθρομετανάστες. Απόσπασμα της συνομιλίας:


Κ.Τζούμης: «Πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να πούμε: Από τη μία πλευρά είναι το Διεθνές Δίκαιο και από την άλλη είναι η Εθνική Επιβίωση. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν μπορούμε να προχωρήσουμε στην βίαιη απώθηση, αν πρέπει να πάμε σε επαναπροωθήσεις που ενδεχομένως δεν προβλέπονται, ή αν θα πρέπει να δεχτούμε αυτή την κατάσταση και κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα είναι μη διαχειρίσιμο.»


Κ.Κωστίδης: «Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι πρώτα απ' όλα είναι το Διεθνές Δίκαιο και μετά η Εθνική Επιβίωση…».


Κ.Τζούμης: «Με συγχωρείτε, νομίζω ότι είναι πρώτα η Εθνική Επιβίωση και μετά το Διεθνές Δίκαιο».


 
FEATURE
 
 
Ανάπτυξη, μεταξύ των άλλων, είναι και το μέλημα για την υγεία των πολιτών. Μερικές απλές γνώσεις!
Nov 30th 2019, 20:25


Από τις απλές ιώσεις έως τα χρόνια νοσήματα και τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι τεράστιος και οι συναισθηματικές συνέπειες ασήκωτες.

Γράφει ο Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


Αν πάμε δε στα τροχαία τότε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος είναι απροσδιόριστο.

Όλα αυτά έχουν και την οικονομική τους πλευρά.


Ας προσέξουμε λοιπόν λίγο την υγεία μας ξεκινώντας με μερικές  απλές γνώσεις:


Ακρυλαμίδιο και τηγανιτές πατάτες


Γιατί η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αναφέρει ότι το λίπος και η χοληστερίνη δεν είναι οι "κακοί της υπόθεσης"!


Η διατροφή στην πρόληψη της οστεοπόρωσης


Μείωση της Κατανάλωσης Zάχαρης για τη Mείωση του Kινδύνου των Xρόνιων Νοσημάτων


Πέντε βήματα για ασφαλές σεξ χωρίς HPV


Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για την ηλικία σας


Προστάτης και Διατροφή


Πώς γίνεται η αυτοεξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Η αφήγηση είναι στα αγγλικά αλλά το Βίντεο είναι σαφές δείχνοντας μια γυναίκα να κάνει αυτοεξέταση.Πηγή

 
Διάφορα
 
 
Η Τουρκία με NATVEX στέλνει τα πολεμικά της πλοία να εφαρμόσουν τη συμφωνία με τη Λιβύη...! Θα τα βυθίσουμε..;
Nov 30th 2019, 20:14


Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ή απλώς θα περιοριστεί στον γνωστό ρόλο του «ψύχραιμου παρατηρητή».


Τις ναυτικές της δυνάμεις στέλνει η Τουρκία προκειμένου να πραγματοποιούσουν άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, οριοθετώντας έτσι τα τουρκικά επεκτατικά σχέδια για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με τη Λιβύη με την οποία αρπάζει από την Ελλάδα μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις.


Όπως φαίνεται στον τουρκικής έμπνευσης χάρτη η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου είναι ζωτικής σημασίας για τα τουρκικά σχέδια της ΑΟΖ με τη Λιβύη.

Έτσι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι πρόκειται να προχωρήσει σε ασκήσεις δεσμεύοντας περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η Τουρκία προγραμματίζει άσκηση για τις 2 Δεκεμβρίου, διάρκειας 4 ωρών στις περιοχές που έχει εκδώσει Navtex.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απηύθυνε αυστηρό τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης, μετά το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα του με την Τουρκία.

Αυτό που επισημαίνουν Τούρκοι αναλυτές είναι από εδώ και στο εξής η ναυτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή αλλά και νότια της Κρήτης θα είναι μόνιμη.

Μια τέτοια νέο τουρκική κίνηση θα αποτελέσει μέγιστη πρόκληση για την Ελλάδα η οποία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ή απλώς θα περιοριστεί στον γνωστό ρόλο του «ψύχραιμου παρατηρητή», και του "πυλώνα σταθερότητας" όπου έχει αποκτήσει και σχετική ειδίκευση.

TURNHOS N/W : 1425/19

ΜEDITERRANEAN SEA

MILITARY EXERCISES, ON 02 DEC 19 FROM 0600Z TO 1000Z IN AREA BOUNDED BY;

35 30.00 N - 027 40.00 E

35 00.00 N - 027 15.00 E

34 40.00 N - 028 00.00 E

35 20.00 N - 028 20.00 E

CAUTION ADVISED.Πηγή

 
FEATURE
 
 
Τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι, κ. Γιάννα, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση εναντίον τους;
Nov 30th 2019, 19:56


Τους σφαγείς του έθνους, τους Τούρκους, θέλει να προσκαλέσει στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η Γιάννα Αγγελοπούλου


Πιστεύει ότι η ένοπλη εξέγερση του ελληνικού λαού για να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό και να απελευθερωθεί από τη σκλαβιά είναι ένα «χάπενινγκ» με στοιχεία πολυπολιτισμικότητας, όπως θέλησε να το αποδώσει κατά την ομιλία της στη Βουλή, στο οποίο «χωρούν» και Τούρκοι καλλιτέχνες.


Το χειρότερο δε είναι ότι εμφανίζεται διατεθειμένη να προσκαλέσει Τούρκους καλλιτέχνες με το επιχείρημα της ύπαρξης «μιας πολύπλευρης αντιμετώπισης και ενός ενεργού διαλόγου», όπως γράφουν ιστοσελίδες (iefimerida.gr), οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις επιλογές της κυρίας Αγγελοπούλου και λιβανίζουν την κυβέρνηση, εκθέτοντάς την όμως ανεπανόρθωτα.


Πώς ακριβώς το σκέπτονται; Να καλέσουμε στην επέτειο για το 1821 αυτούς που έσφαξαν τους Ελληνες και σήμερα απειλούν με νέα εισβολή σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη για να κάνουμε… διάλογο; Θέλουν να ευτελίσουν και να μολύνουν με τα καμώματά τους την Ιστορία της Ελλάδας και τις ηρωικές στιγμές της;


Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρουν μεγάλες ευθύνες τόσο για την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου όσο και για το πώς η εν λόγω κυρία σχεδιάζει τις εκδηλώσεις, ξεσηκώνοντας ήδη θύελλα αντιδράσεων. Είναι νωπή άλλωστε η ομιλία της στη Βουλή, όπου μίλησε για όλα, κυρίως για το αύριο της Ελλάδας, χωρίς να κάνει σχεδόν καμία αναφορά στην Ιστορία και στους ήρωες της Επανάστασης.


Εμφανίζεται δε η «κυρία 2004» να συντονίζει τις εκδηλώσεις από το «στρατηγείο» της στο Μανχάταν… Εκεί μάλιστα είχε και συνάντηση με ένα από τα μέλη της επιτροπής, τον Μαρκ Μαζάουερ, ο οποίος δήλωνε δεξιά και αριστερά πως «η Ιστορία χρησιμοποιείται ως εργαλείο». Εργαλείο για την επίτευξη τι ακριβώς; Για την ισοπέδωση της Επανάστασης του 1821; Και δεν είναι μόνο ο κ. Μαζάουερ, αλλά και διάφοροι άλλοι αριστεροί θεωρητικοί και «οθωμανολάγνοι» στην επιτροπή, οι οποίοι θέλουν να αναθεωρήσουν την Ιστορία γιατί τους ενοχλεί και τους χαλάει το αφήγημα.Πηγή

 
FEATURE
 
 
Η Ελλάς στους Έλληνες. Αυτό είναι το πολίτευμα του έθνους
Nov 30th 2019, 19:38


Το ιδανικό πολίτευμα, τον γνήσιο καταστατικό χάρτη τής Πολιτείας, τον υπαγορεύουν και τον συγγράφουν οι ίδιοι οι πολίτες.


Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.


Διαχωριστικά τείχη μεταξύ των πολιτών τού Έθνους που θέλει να προκόψει και να μακροημερεύσει δεν επιτρέπονται. Οι θεσμοί που θέτουν και εφαρμόζουν το πολίτευμα συνίστανται από τούς Άριστους πολίτες τής Πολιτείας που προέρχονται και αναδεικνύονται από τα σπλάχνα τής όμαιμης φυλετικής κοινότητος.


Σ' αυτήν την περίπτωση μιλάμε ξεκάθαρα για ένα πραγματικό και γνήσιο Πολίτευμα τού Έθνους. Πρόκειται για την Αριστοκρατία τού Έθνους που είναι μια ακόμη πνευματική παρακαταθήκη τού Αρχέγονου Ελληνισμού μας. Κάποιοι λέγουν πως η δημοκρατία είναι το βέλτιστο πολίτευμα, επειδή υποτίθεται πως την εξουσία την ασκεί ο λαός, κατά την ετυμολογία τού όρου που όμως μένει κενό γράμμα, με την εξαπάτηση τού λαού που ουδέποτε ερωτάται από τούς εξουσιαστές του για τα θέματα που τον αφορούν άμεσα.


Τουναντίον, το ιδανικό πολίτευμα είναι αυτό που υπηρετεί το Έθνος και μόνον. Η Αριστοκρατία τού Έθνους αποτελεί το κλασσικό πολίτευμα στο οποίο διαβουλεύονται άρχοντες και αρχόμενοι απευθείας ως απολύτως ισότιμοι πολίτες. Εκφράζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τής Εθνικής Κοινότητος. Υπαγορεύει την κοινωνική ομαλότητα και την εθνική συνοχή. Εκφράζει την πολιτισμική δημιουργία και την εθνική ισχύ. Το πολίτευμα τού Έθνους δομείται αποκλειστικά από την στενή σύνδεση τής Αρετής και τού Αίματος. Διότι σ' αυτό το πολίτευμα, στην Αριστοκρατία τού Έθνους, λόγο και παρουσία έχουν αποκλειστικά οι Ενάρετοι και Άξιοι Έλληνες.


Λέγουν κάποιοι πως στο πολίτευμα τής αστικής δημοκρατίας έχουν δικαίωμα έκφρασης όλοι οι πολίτες. Ερωτώ λοιπόν κι εγώ από την πλευρά μου κάποια ζωτικά ζητήματα. Έχουν δικαίωμα λόγου και παρουσίας, έχουν δικαίωμα ασκήσεως εξουσιών οι προδότες; Έχουν αυτό το δικαίωμα οι κλέφτες και καταχραστές δημοσίου χρήματος; Έχουν αυτό το δικαίωμα οι εχθροί τού Θεού και τής Ελλάδος που αρνούνται τον Πατέρα και την κορυφαία δημιουργία Του; Έχουν αυτό το δικαίωμα οι αρνητές στράτευσης; Έχουν αυτό το δικαίωμα εκείνοι που προωθούν ως σαθρό πρότυπο δημοσίως τον κιναιδισμό, οδηγώντας το Ελληνικό Έθνος στην εξόντωση τής οικογένειας και τη στείρωση τής Πατρίδος;


Οι θεομάχοι και οι ελληνομάχοι δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα παρουσίας και έκφρασης. Διότι η Πίστη, η Πατρίδα, η Οικογένεια και η Φυλή πρέπει να ζήσουν με την κατανίκηση των δολοφόνων τους. Τα γερά κάστρα χτυπιούνται ή θωρακίζονται αποτελεσματικότερα από την μέσα πλευρά των τειχών. Εκείνοι που επιχειρούν να ανοίξουν τις πύλες στον εχθρό, εξουδετερώνονται ως εχθροί τού Έθνους.


Οι πωλητές τής εθνικής γης και οι πλιατσικολόγοι τού ελληνικού ιδρώτα, οι επίορκοι που αθετούν τον όρκο τους υπέρ τής Φυλής είναι εξίσου προδότες και εκριζώνονται από τα ιερά και πάτρια εδάφη. Ομοίως όσοι ρίχνουν τα όπλα και όσοι αρνούνται τη φύση τους, οδηγώντας τον Ελληνισμό στη σκλαβιά και τον μαρασμό, είναι απόβλητοι τής Εθνικής Κοινότητος.


Οι διχαστές τής Εθνικής Κοινότητος που φτιάχνουν κομματικά μαγαζιά προκειμένου να φέρουν τον Έλληνα σε αντιδιαστολή με τον αδερφό του, είτε εν λόγοις είτε εν όπλοις, είναι κακούργοι μιαροί. Εκείνοι οι διχαστές που θέτουν τα εθνικά συμφέροντα και τα εθνικά δίκαια ως ιμάτια προς διαμοιρασμό, θέτοντας το Έθνος ως ζήτημα αντιπολίτευσης, είναι μικρόβια προς εξάλειψη. Και οι δικαστές τού Έθνους δικάζουν και καταδικάζουν τούς διχαστές του.


Δικαίωμα λόγου και έργου στο Πολίτευμα τού Έθνους έχουν τα γεννήματα τής Εθνικής Κοινότητος που σπουδάζουν τη Φυλή τους, εργάζονται και μάχονται για την ανάδειξη τού Ελληνισμού. Το Έθνος ανήκει στα παιδιά του, στους Έλληνες στο Αίμα και το Πνεύμα. Λόγο και παρουσία στη διαχείριση τής Ελληνικής Πολιτείας έχουν οι καματάρηδες, οι πνευματικοί και οι πολεμιστές τού Ελληνισμού που αξιοποιούν την εργασία και την γη προς όφελος τής Ελληνικής Φυλής, προς όφελος των ιδίων, των αδερφών τους, των παιδιών τους.

Δικαίωμα λόγου και έργου επιπλέον στο Πολίτευμα τού Έθνους έχουν οι Πιστοί τού Θεού και τού Εθνικού Φρονήματος. Έχουν οι Έλληνες που σέβονται δηλαδή και προασπίζονται την Θεία Νομοτέλεια και την Εθνική Κληρονομιά. Έχουν οι άξιοι και δουλευτήδες που χρησιμοποιούν τα χαρίσματα και τα προσόντα τους στην υπηρεσία τής κοινής ωφέλειας και τής προκοπής τους ως μέλη τού Σώματος που λέγεται Έθνος. Δικαίωμα καθοδήγησης και διαμόρφωσης τής Ελληνικής Πολιτείας έχουν οι τιμητές τής φύσης και τής ελληνικότητας που φέρουνε με τη δόμηση ελληνικής οικογένειας.


Δικαίωμα λόγου και έργου στο Πολίτευμα τής Αριστοκρατίας τού Έθνους έχουν όσοι αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία τού Ελληνισμού. Διαμορφωτές και Χτίστες τής Εθνικής Κοινότητος είναι όσοι συναλλάσσονται τίμια με τα αδέρφια τους, όσοι προασπίζονται την καθαρότητα τής εθνικής και φυλετικής τους ταυτότητος, όσοι αγωνίζονται για να μεγαλώσουν το κράτος, σκεπάζοντας με την ελληνικότητα όλα τα εθνικά εδάφη.


Στο Πολίτευμα τής Αριστοκρατίας τού Έθνους, οι πολίτες ερωτούνται για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα τακτικά και όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αρχές και Αρχόμενοι αποτελούν ένα και αδιαίρετο Σώμα Πολιτών. Κόμμα και Παράταξη στο Πολίτευμα τού Έθνους υφίσταται ένα και μόνον ένα, η Ιερή Ελλάς. Ουδέν άλλο. Απόψεις διαφορετικές υπάρχουν, αφού τούτο εξηγείται από την κοινή λογική. Σε όλα τα θέματα όμως, στο τέλος οι διαφορετικές απόψεις συγκλίνουν σε μια και μόνη επικρατούσα Φωνή τής Ελλάδος.


Οι πολίτες αποφασίζουν και η Διοίκηση τής Εθνικής Κοινότητος εφαρμόζει τις αποφάσεις. Η διαχείριση των εθνικών και των κοινωνικών υποθέσεων τελείται από ολάκερο τον Ελληνισμό, τόσο τού Εθνικού Κράτους όσο και τής Ελληνικής Ομογένειας. Το Πολίτευμα τής Αριστοκρατίας τού Έθνους εφαρμόζει το Κοινοτικό Σύστημα τού Πανελληνισμού, με την συμμετοχή στα κοινά και στη ζωή τού Έθνους όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων.


Το εκλέξιμο Συμβούλιο των Αρίστων δίδει λόγο πεπραγμένων στο λαό και παραμένει στη θέση του μονάχα εφόσον τηρήσει πιστά τις Εντολές τού Ελληνισμού. Η δε μη τήρηση των εντολών συνεπάγεται άμεση καθαίρεση. Η Ελλάς στους Έλληνες. Τούτο εστί Πολίτευμα τού Έθνους.

 
Απόψεις
 
 
Η εγκατάσταση των μεταναστών γίνεται βάσει εχθρικού πολεμικού σχεδίου. Αφυπνισθείτε!
Nov 28th 2019, 08:00


Η εγκατάσταση των μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας αποτελεί μέρος πολεμικού σχεδίου του εχθρού. Ενός σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και που έχει ως πρώτο στόχο την πλήρη αδρανοποίηση λαού, Στρατού και Υπηρεσιών.


Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης


Και ενός εχθρού, που ποτέ δεν έπαψε να θέλει να μας αφανίσει από προσώπου Γης και επανέρχεται για μια ακόμη φορά…


Τούτη την φορά όμως έχει πολλούς σημαντικούς συνεργάτες του μέσα στην Ελλάδα μας. Ο κυριότερος εχθρός μας είναι ο σιωνισμός και αυτός θέλει να μας αφανίσει διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι, είναι αδύνατο να εδραιωθεί όταν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ζωντανός.


Τα σχέδια του σιωνισμού τα υλοποιούν πολλοί τιτλοφόροι υπηρέτες τους ανά τον κόσμο.


Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.


Οι σιωνιστές εξ αίματος και οι υπηρέτες των σιωνιστών.


Οι δεύτεροι πούλησαν μέχρι και την ήδη καταποντισμένη ψυχή τους, ένεκα της ανούσιας ματαιοδοξίας και φιλαυτίας τους στην πρόσκαιρη ποταπή ζωούλας τους, ώστε ν' απολαύσουν τιμές και πλούτη εις βάρος των ανθρώπων.Είναι οι σιωνόφρονες ειδικών αποστολών.Η εγκατάσταση των μεταναστών δεν γίνεται σε τυχαίες τοποθεσίες.


Έχει προσχεδιαστεί πριν από χρόνια, και γι αυτό φρόντισαν οι παγκοσμιοποιητές ώστε οι αλληλοδιαχόμενοι ηγέτες μας, που νομίζουμε ότι εκλέγουμε, να εξυπηρετούν τα βδελυρά σχέδιά τους.


Γι αυτό φροντίζουν να διατηρούν την κληρονομικότητα στην διαδοχή εξουσίας, δικαιώνοντας έτσι τους αρχαίους Έλληνες που έλεγαν, «κακού κόρακος, κακόν ωόν».

Εδώ, θα δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως, γιατί βάζουν τους μετανάστες σε στρατόπεδα, γιατί σε σχολεία, γιατί δίπλα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, γιατί σε Λέσβο και Χίο, και σε άλλες παρόμοιες ερωτήσεις.


1. Γιατί εγκαθιστούν τους μετανάστες σε στρατόπεδα;


Μην πιστεύετε ότι τους εγκαθιστούν εκεί επειδή είναι άδεια. Η λογικοφανής αυτή απάντηση είναι παγίδα. Τα στρατόπεδα στην Ελλάδα είχαν φτιαχθεί, για να εξυπηρετούν κάποιον εθνοφελή σκοπό, σε όχι τυχαίες τοποθεσίες. Φτιάχθηκαν σε λεγόμενα στρατηγικά σημεία. Ήταν για την προστασία της χώρας, για την απόκρουση εχθρικής επιθέσεως, για την προστασία των πολιτών, για την προστασία μεγάλων υποδομών, εγκαταστάσεων, κλπ.


Υπήρχε μια δομή επικεντρωμένη στην σωτηρία της χώρας και του λαού. Μακάρι και για ενέργειες ανακατάληψης ελληνικών εδαφών.


Μας επέβαλαν όμως την μισελληνική μεταπολίτευση, η οποία με πρόσχημα την δημοκρατία και ότι τάχα είμαστε ασφαλής χώρα μέσα σε τόσες συμμαχίες, μείωνε την στρατιωτική θητεία για να μαζεύει ψήφους και να διαλύει την άμυνα της χώρας (έτσι ήταν το σχέδιο), με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα στρατόπεδα λόγω έλλειψης στρατού.


Κατόπιν άρχισαν τις αναδιοργανώσεις, τις αναδιαρθρώσεις, κλπ, του στρατεύματος για καλύτερη αποτελεσματικότητα.


Τρίχες. Κάθε αναδιοργάνωση ήταν οπισθοχώρηση και αποδυνάμωση.


Τώρα, με τις ορδές των επελαυνόντων μεταναστών, θυμήθηκαν τα άδεια στρατόπεδα οι απόγονοι αυτών που τα άδειασαν. Δηλαδή, τώρα παραδίδουν τα στρατηγικά σημεία της χώρας απ' ευθείας στον εχθρό.


Κάτι το οποίο θα ήταν από δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί με τα όπλα.


Η εγκατάσταση μεταναστών σε στρατόπεδα αποτελεί εγκληματική ενέργεια έναντι του έθνους όπως θ' αποδειχθεί σύντομα.


2. Γιατί τους εγκαθιστούν σε σχολεία;


Τα σχολεία υπάρχουν σε χώρους όπου υπάρχουν πολλές οικογένειες, επομένως πολλά παιδάκια.


Αυτές οι οικογένειες, τώρα με την εγκατάσταση των μεταναστών θ' αδρανοποιηθούν.


Θα κοιτάει ο καθένας να σώσει ότι μπορεί και να προφυλαχθεί όπως – όπως, αδιαφορώντας για τα γενικά, και ΚΥΡΙΩΣ για τα εθνικά, προβλήματα.


Οπότε οι αφεντάδες μας θα προχωρούν περισσότερο απερίσπαστοι στην υλοποίηση του έργου το οποίο διατάχθηκαν, όπως φαίνεται, να περατώσουν.


Αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, και όταν χαθεί κάθε έννοια κοινωνικής ισορροπίας και ασφάλειας, τότε θα ισχύσει ο κανόνας «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Δηλαδή, πλιάτσικο και ότι άλλο προκύψει. Γι αυτό έπρεπε ήδη οι γειτονιές να έχουν οργανωθεί για αντιμετώπιση πρωτόγνωρων καταστάσεων.


3. Γιατί πηγαίνουν τόσοι πολλοί μετανάστες σε Χίο και Λέσβο;


Είναι λογικό από τα βάθη της Αφρικής να περνάνε την Σαχάρα, την Βόρειο Αφρική, Συρία, Τουρκία για να πάνε στην Λέσβο;


Τι υποσχέσεις τους δόθηκαν για να κάνουν αυτό το ταξίδι;


Τους πηγαίνουν εκεί διότι σκοπός τους είναι να εξουδετερώσουν πλήρως  τον Ελληνικό Στρατό σ' αυτά τα νησιά.


Αυτό θα το καταφέρουν λόγω της πληθώρας μεταναστών οι οποίοι θα μπλοκάρουν στρατόπεδα και θα βιαιοπραγούν εναντίον των εκεί  συνελλήνων  μας.


Θα δημιουργήσουν πολυεστιακές συγκρούσεις οπότε ο στρατός μας θ' αδυνατεί ν' ανταπεξέλθει.


Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; Θα ρωτήσει κάποιος. Η απάντηση είναι απλή όταν μάθει  το πότε θα το κάνουν. Θα το κάνουν όταν είναι έτοιμοι οι τούρκοι να επιτεθούν  στην Ελλάδα, κάνοντας απόβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα.


Ο αποβατικός τους στόλος είναι στον Κόλπο της Σμύρνης και πρέπει να βγει αλώβητος στον Αιγαίο Πέλαγος περνώντας από τα στενά μεταξύ Χίου και Λέσβου. Το ότι έχουν σκοπό οι τούρκοι να κάνουν απόβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα το μαρτυρά το μέγεθος του αποβατικού στόλου τους και η αγορά των S-400.


4. Γιατί όλα αυτά γίνονται τμηματικά και σιωπηρά;


Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον, για να νομίζει ο λαός ότι υπάρχει ασφάλεια, και να «κοιμάται με τα τσαρούχια», και απαιτείται αναγκαστικά χρόνος. Και δεύτερον, για να αποδιοργανώσουν τον Στρατό μας και τους φρουρούς των συνόρων μας, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ξοδεύοντας υλικά που θα μας λείψουν στα χειρότερα που είναι μπροστά μας και κοντά μας, και κυρίως για να τσακίσουν το ηθικό, την υπομονή και τις δυνάμεις των στρατιωτικών.


Στην ουσία αυτό που κάνουν τώρα είναι ψυχοφθόρος πόλεμος και εξόδευσης πόρων.


Πόλεμος που διεξάγεται από μέσα από την Ελλάδα.


5. Ποιά σημεία εγκατάστασης μεταναστών δείχνουν ότι η εγκατάστασή τους είναι στρατιωτική επιχείρηση;


Είναι αρκετά και σημαντικά, θ' αναφέρω μερικά.


Θέλουν να τους εγκαταστήσουν  στην Κόρινθο για να διακόψουν την έξοδο των Αθηναίων προς την Πελοπόννησο μέσω του Ισθμού.


Θα φράξουν τις γέφυρες του Ισθμού. Δεν είναι δύσκολο. Δύο αυτοκίνητα να εμπρήσουν και αμέσως θα προκύψει χάος.


Το πρώτο εμπόδιο, βγαίνοντας από την Αθήνα, θα είναι στα Δυτικά προάστια. Εκεί που είναι και τα διυλιστήρια.


Προς τον Βορρά δεν θα γίνεται μετακίνηση όπως εξήγησα σε προηγούμενο άρθρο μου.


Η εγκατάσταση μεταναστών στον Καραβόμυλο αναβλήθηκε προς το παρόν, αλλά σίγουρα κάτι θα κάνουν εκεί. Επίσης η εγκατάσταση μεταναστών εκεί, είναι άμεσα συνδυασμένη με την μεταφορά της Ταξιαρχίας των πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αθήνα, η οποία και αυτή εκκρεμεί.


Το πλέον κραυγαλέο συμβάν, είναι η εγκατάσταση μεταναστών στο Κουτσόχερο.Εκεί, δημιούργησαν μια κωμόπολη μεταναστών σε κάτι πετροβούνια, όπου το ψηλότερο φυτό είναι το ραδίκι, αλλά προσέξτε. Η εγκατάσταση των μεταναστών βρίσκεται στον δρόμο Λαρίσης –Τρικάλων και δίπλα, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε τους σκοπούς τους;


6. Γιατί τους εγκαθιστούν στις εισόδους των μεγαλουπόλεων;


Εγκαθιστούν τους μετανάστες σε εισόδους και εξόδους πόλεων για να φράξουν τους δρόμους και να μην μπορούν να φύγουν στην ύπαιθρο οι κάτοικοι.


Οι κάτοικοι πρέπει να εγκλωβιστούν στις πόλεις γιατί έτσι θα είναι εύκολος στόχος και θα εξουδετερωθούν τελείως. Αλλά και να προλάβουν να φύγουν κάποιοι με τα οχήματά τους από τις μεγαλουπόλεις, η Αθήνα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα κινούνται σε δρόμους-φυλακές ένεκα των προστατευτικών σιδερών που υπάρχουν στο πλάι.

Γιατί νομίζετε ότι όταν άρχισε η κρίση και σταμάτησαν όλα τα έργα στην Ελλάδα τα μόνα έργα που συνεχίζοντο ήταν οι δρόμοι; Για να φεύγουμε με ασφάλεια τα τριήμερα; Πρέπει οπωσδήποτε ν' ανοιχθούν κάποια σημεία στο οδικό δίκτυο, στο πλάι, από τώρα.


7. Γιατί εγκαθιστούν μετανάστες από χώρες του λεγομένου «σκληρού Ισλάμ»;


Το ότι εγκαθιστούν στην ευλογημένη πατρίδα μας νεαρούς μετανάστες από χώρες όπως Πακιστάν (που διαθέτει πυρηνικά όπλα), Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Αλγερία, Σομαλία, κ.α. αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που μαρτυρά τις προθέσεις των παγκοσμιοποιητών και των εδώ δουλικών τους.


Οι μετανάστες από τις χώρες αυτές είναι ήδη σκληραγωγημένοι, λόγω των εκεί συνθηκών διαβίωσης, έχουν άλλου τύπου επαφή με το αίμα, (έχετε δει κ' εδώ κάποια έθιμά τους ή συμβάντα κατά τις μεταξύ τους συμπλοκές), και δεν έχει γι αυτούς καμία αξία η ζωή ενός απίστου σύμφωνα με το Κοράνι.


Και το κυριότερο.


Αν σκοτώσουν έναν άπιστο, δηλαδή έναν μη μουσουλμάνο, ο Μωάμεθ τους απαλλάσσει από την δολοφονία. Δεν θεωρούνται δολοφόνοι σύμφωνα με το Κοράνι. Οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβουμε την ψυχοσύνθεσή τους. Και το κίνητρό τους το μεγάλο για να κινηθούν εναντίον μας θα είναι το πλιάτσικο.


Πλιάτσικο με την άδεια του Κορανίου φυσικά.


Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι σκοπός των παγκοσμιοποιητών είναι ο πλήρης αφανισμός των Ελλήνων και της Ελλάδος, σε σημείο που να φαίνεται ότι δεν πέρασε ποτέ από τον πλανήτη Έλληνας, ποτέ δεν υπήρξε Ελλάδα, και αυτό γίνεται βάσει σχεδίου.


Η Ελλάς δεν κινδυνεύει τόσο από τους εξωτερικούς εχθρούς.


Η Ελλάς κινδυνεύει περισσότερο από τους εσωτερικούς εχθρούς.

Αυτοί πολεμούν την Ελλάδα εκ των έσω, για να αισθάνονται σίγουροι οι απ' έξω.


Ο πλήρης αφανισμός των εσωτερικών εχθρών της πατρίδος είναι επιβεβλημένος, αλλιώς οι Έλληνες δεν θα ευδαιμονίσουν ποτέ.


Το παράδειγμα μάς το δίδει ο Μέγας Αλέξανδρος. Για να έχει επιτυχή αποστολή ο μέγιστος των Ελλήνων τακτοποίησε πρώτα τα εντός της Ελλάδος πράγματα. Όταν κατέσκαψε την Θήβα, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε και ποιούς αφάνιζε και αυτό συνετέλεσε επιπρόσθετα στην επιτυχία του.


Οι εσωτερικοί εχθροί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος και αυτοί είναι που συμμετέχουν περισσότερο στην εφαρμογή του πολεμικού σχεδίου εγκατάστασης των μεταναστών σε στρατηγικά σημεία της Ελλάδος, διότι με τους μετανάστες δεν επιδιώκουν αντικατάσταση πληθυσμού, αλλ' αφανισμό γηγενούς πληθυσμού.


Ζούμε την εφαρμογή ενός πολεμικού σχεδίου εναντίων των Ελλήνων με «όπλο» και τους μετανάστες.


Οργανωθείτε.Πηγή

 
Απόψεις
 
 
Δήμαρχος Θεσ/νίκης: Ζητάει από την κυβέρνηση να στείλει περισσότερα παιδιά μουσουλμάνων στην πόλη
Nov 27th 2019, 23:03


Αντιλαμβάνεσαι κοιμισμένε ελληνικέ λαέ ποιους ψηφίζεις;


Την ώρα που σε όλη τη Μακεδονία οι πολίτες δίνουν μάχη κατά της εγκατάστασης των μουσουλμάνων εποίκων, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν φτάνουν τα παιδιά μουσουλμάνων μεταναστών που θα στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πόλη και ζητάει κι άλλα.


Η Θεσσαλονίκη μπορεί να φιλοξενήσει και να μεριμνήσει για την φροντίδα και την ενσωμάτωση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ακόμη και σε αριθμούς μεγαλύτερους από αυτούς που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πόλη, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.


«Στηρίζω ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης με όλες τις δυνάμεις μου, και συμπράττω στην προσπάθεια αυτή, στον ευγενή αυτό στόχο» ανέφερε ο κ. Ζέρβας, και πρόσθεσε:


«Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να υποδεχθεί, να φιλοξενήσει, να περιθάλψει, να μεριμνήσει και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, και θα το κάνει σε αριθμούς που θα υπερβαίνουν τις αναλογίες που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση. Μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη το οφείλει στη γεμάτη προσφυγιά Ιστορία της», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Αδυνατώ να μπω στη διαδικασία να μετρήσω κεφάλια και να διαπραγματευτώ αριθμούς. Μιλάμε, το τονίζω αυτό, για προσφυγόπουλα, για παιδιά ασυνόδευτα» συνέχισε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε:


«Εμείς έχουμε βαθιά γνώση του τι σημαίνει προσφυγιά, τι ζήσανε στο πετσί τους οι γονείς και οι πρόγονοί μας. Σχεδόν κάθε οικογένεια που κατοικεί σε αυτόν τον τόπο έχει μία τέτοια ιστορία να διηγηθεί. Εμείς θα μετρήσουμε σήμερα παιδικές ψυχές και σε λίγα χρόνια θα παραδώσουμε πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά, θα σέβονται τον πολιτισμό και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε.


Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Θα προχωρήσουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα είναι χώρα με κανόνες, σύνορα, δομές φροντίδας. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες μεριμνούν για τα παιδιά κάθε πατρίδας. Εμείς οι Θεσσαλονικείς, θα αποδείξουμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται πατρίδα τους την Ελλάδα».


Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι έχει ενημερώσει για αυτήν την πρωτοβουλία, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών.Πηγή

 
FEATURE
 
 
Οργισμένη παραίτηση του δ/κτή της 114ΠΜ των Mirage 2000: «Δεν έχω αεροσκάφη και με αναγκάζουν να εξυπηρετώ μετανάστες»!
Nov 27th 2019, 22:31


Στα όρια του φαίνεται πως έφτασε ο διοικητής της 114ΠΜ της βάσης των Mirage 2000, ένας εξαίρετος αξιωματικός, έμπειρος μαχητής των αιθέρων, και υψηλό εθνικό φρόνημα Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου.


Η παραίτησή του έπεσε σαν «βόμβα», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε για δύο πολύ βασικούς λόγους:


Ο πρώτος η συνεχής -σχεδόν στοχευμένη- υποβάθμιση της 114ΠΜ, με την πρωτοφανή έλλειψη ανταλλακτικών για τα Mirage 2000EGM και «-5», της μονάδας της ΠΑ που συγκεντρώνει μοναδικές ικανότητες τόσο με τα υποστρατηγικά όπλα SCΑLP-EG όσο και με τους πυραύλους AM.39 Exocet και ο δεύτερος από τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις στην εμπλοκή της βάσης στο θέμα του μεταναστευτικού!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει πλέον να ασχολείται περισσότερο με τους αλλοδαπούς παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις!

Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο χαμηλά έχει πέσει η στάθμη της χώρας και των ΕΔ ειδικότερα.

Εάν κάποιος έλεγε πριν από κάποια χρόνια ότι θα μπορούσε να βρισκόταν ηγεσία πολιτική ή στρατιωτική η οποία θα πίεζε -σχεδόν εξανάγκαζε- στρατιωτική μονάδα για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών που έχουν εισβάλλει στη χώρα, αντί για την πραγματική αποστολή της που είναι η άμυνα του έθνους θα τον πέρναγαν για τρελό.

Και όμως. Στην Ελλάδα του 2019, με τα πιεστικά, περισσότερο από ποτέ ζητήματα εθνικής ασφάλειας συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή σε μια μονάδα που κάποτε ήταν πρότυπο για όλη την ΠΑ, η οποία δυστυχώς τώρα έχει καταντήσει «σκιά» του παλιού καλού εαυτού της.

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που δεν άντεξε άλλο να βλέπει την 114ΠΜ να μετατρέπεται από βάση της ΠΑ σε κέντρο εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες, οι οποίες έπεφταν και εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό. Έφτασε στο αμήν.Από "Στόχο"

 
FEATURE
 
 
Η Τουρκία μπλοκάρει το σχέδιο του ΝΑΤΟ για Βαλτική και Πολωνία! Έρχονται ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις;
Nov 26th 2019, 23:51


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η Άγκυρα είπε στον απεσταλμένο της στο ΝΑΤΟ να μην υπογράψει το σχέδιο και ακολουθεί σκληρή στάση σε συναντήσεις και ιδιωτικές συζητήσεις.


Τουρκία αρνείται να στηρίξει αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία απαιτώντας από τη βορειοατλαντική συμμαχία να προσφέρει στην Άγκυρα περισσότερη πολιτική στήριξη στην μάχη της ενάντια στους Σύρους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, δήλωσαν τέσσερις ανώτερες νατοϊκές πηγές.


Η αντιπροσωπεία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, ενώ τα τουρκικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών επίσης δεν απάντησαν σε αίτημα για να σχολιάσουν.


Δυσκολεύει το έργο χωρίς την έγκριση της Αγκυρας


Η διένεξη, που σημειώνεται πριν τη διεξαγωγή της 70ής επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα, αποτελεί μια ένδειξη των διαιρέσεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για την τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία ενάντια στις YPG, που θεωρούνται από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση με συνδέσμους με το PKK.


Οι απεσταλμένοι του ΝΑΤΟ επιδιώκουν επίσημη έγκριση όλων των 29 κρατών μελών για το στρατιωτικό σχέδιο άμυνας της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης.


Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, θα είναι πιο δύσκολο για το ΝΑΤΟ να αναπτύσσει ταχέως τις αμυντικές του δυνάμεις στην Βαλτική και την Πολωνία.


«Ομηροι οι Ευρωπαίοι»


«(Οι Τούρκοι) παίρνουν ομήρους τους ανατολικούς Ευρωπαίους, εμποδίζοντας την έγκριση αυτού του στρατιωτικού σχεδίου, μέχρι να λάβουν παραχωρήσεις» δήλωσε μία από τις διπλωματικές πηγές στο Reuters.


Μια δεύτερη πηγή δήλωσε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας προκαλεί «αναστάτωση», καθώς το ΝΑΤΟ προσπαθεί να δείξει ενωμένο εν μέσω του σκεπτικισμού που εκφράζει ο αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για τη συμμαχία και έπειτα από τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι «αυτό που ζούμε είναι ο κλινικός θάνατος του ΝΑΤΟ».


Ερωτηθείσα για το ζήτημα, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουνγκέσκου, τόνισε πως «το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να υπερασπίζεται όλους τους συμμάχους. Η δέσμευση του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια όλων των συμμάχων είναι ακλόνητη».


Το σχέδιο για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, που καταρτίστηκε κατόπιν αιτήματός τους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, δεν έχει άμεση επίπτωση στη στρατηγική της Τουρκίας στη Συρία, αλλά εγείρει ζητήματα ασφάλειας σε όλα τα σύνορα του ΝΑΤΟ.


Η Τουρκία διατύπωσε τα αιτήματά της πριν από την επίθεσή της στη βόρεια Συρία, αλλά η συζήτηση για το ζήτημα έχει κορυφωθεί λόγω της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας, κατά την οποία είναι προγραμματισμένο να εγκριθούν τα σχέδια ασφαλείας.


Εσχατη προσπάθεια


Οι απεσταλμένοι του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να ελπίζουν σε έναν συμβιβασμό επειδή η Άγκυρα χρειάζεται επίσης από τους ηγέτες των κρατών μελών να εγκρίνουν ένα ξεχωριστό, αναβαθμισμένο στρατιωτικό σχέδιο που θα περιγράφει πώς θα υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ την Τουρκία σε περίπτωση επίθεσης, ανέφεραν δύο από τις διπλωματικές πηγές.


Ο Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπόρις Τζόνσον θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου για να συζητήσουν την επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία.


«Όλοι τους επικρίνουν (τους Τούρκους), αλλά αν ενδώσουν, θα είναι με το τίμημα της μη ανάμιξης στη στρατηγική τους για τη Συρίας», ανέφερε μία από τις διπλωματικές πηγές.Από "Το Βήμα"

 
FEATURE
 
 
Η Χίος Ξεσηκώνεται...!! Το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράνομη μετανάστευση. Σειρά να παίρνει η Αθήνα...
Nov 26th 2019, 23:25


Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, στα πλαίσια παναιγαιακής διαμαρτυρίας.


Η συγκέντρωση ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου του Νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ. Με ανακοινώσεις τους σήμερα, πολλοί φορείς του νησιού δηλώνουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο διεκδικώντας «όχι στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου για παράνομους μετανάστες, κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΑΛ και απεγκλωβισμό αλλοδαπών από το νησί και την χώρα».


Σημειώνεται ότι εκείνη την ώρα θα διεξάγεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας στη Χίο.Από "Στόχο"

 
FEATURE
 
 
Η Ελλάδα παραδίδεται στην Τουρκία από τους Γερμανούς ;
Nov 26th 2019, 10:00


Η μαζική εισβολή αποκλειστικώς Μουσουλμάνων δήθεν προσφύγων, μας οδηγεί ολοταχώς σε μια μουσουλμανική κοινωνία και όχι σε πολυπολιτισμική κοινωνία.


Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας


Η εγκατάλειψη της Ελλάδας στις ορέξεις του Ερντογκάν με την επιθετικότητα του "Σουλτάνου" να μεγιστοποιείται σε όλα τα μέτωπα και η μαζική εισβολή από τα ανατολικά σύνορα Μουσουλμάνων εποίκων, εγείρει εύλογες εικασίες ότι, η Ελλάδα προορίζεται στο να μεταβληθεί σε Τουρκική αποικία με συνδιαχειριστή τη Γερμανία. Έτσι θα δικαιωθεί και ο Οζάλ που έλεγε ότι "δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια Μουσουλμάνους και να τελειώνουμε μαζί τους".


Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός. Η χώρα μας ποτέ δεν  υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά.


Η παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά, μπορεί να ηρεμήσει το γειτονικό μας "θηρίο" και η Ευρώπη της Γερμανίας να εξασφαλίσει έτσι την ένταξή Τουρκίας και Ελλάδας μαζί στον κύκλο συμφερόντων της απομακρύνοντάς την από τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ. Βολική είναι επίσης η προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη Μουσουλμάνων μεταναστών, και η επιβολή της αρχής του "διαίρει και βασίλευε".  


Το τραγικό είναι ότι, η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεν έχουν αντιληφθεί ή αδιαφορούν για τον επερχόμενο κίνδυνο της Ισλαμοποίησης και Τουρκοποίησης της χώρας που γένησε τον δυτικό πολιτιμό και που υπάρχει ακόμα ύστερα από μια πολύπαθη διαδρομή 3.000 χρόνων. Ο εθνομηδενισμός της "αριστεράς" συναντιέται με τον νεοταξίτικο κοσμοπολιτισμό της κυβερνώσας "δεξιάς". Και οι δυο τους δέχονται τη μαζική εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων στο όνομα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της δημιουργία μιας δήθεν πολυπολιτισμικής κοινωνίας.


Όμως, τα ανθρώπινα δικαιώματα με επίκληση των οποίων συντελείται  ο Μουσουλμανικός εποικισμός, είναι τα πρώτα που θα καταργηθούν όταν επικρατήσουν οι εισβολείς. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία ομνύουν πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ανόητη ουτοπία. Η πολυπολιτισμική κοινωνία αποτελείται από Χριστιανούς,Ορθόδοξους, Καθολικούς, Προτεστάντες, Μουσουλμάνους, Αλεβίτες, Ινδουιστές, Βουδιστές, Χιλιαστές, άθεους κλπ. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε αποκλειστικά με Μουσουλμάνους εισβολείς που φυσικά δεν είναι πρόσφυγες αφού σχεδόν όλοι τους πλέον, προέρχονται από χώρες όπου δεν υπάρχουν πόλεμοι ή εμφύλιοι. 


Όσοι μιλούν για πρόσφυγες, για ανθρώπινα δικαιώματα, για πολυπολιτισμική κοινωνία είναι είτε ελλιπώς διαβασμένοι,  ή πάσχουν από ιδεοληψίες, κάνουν πως δεν βλέπουν την πραγματικότητα, ή έχουν λόγους να μην την βλέπουν. Η μαζική εισβολή αποκλειστικώς Μουσουλμάνων δήθεν προσφύγων, μας οδηγεί ολοταχώς σε μια μουσουλμανική κοινωνία και όχι σε πολυπολιτισμική κοινωνία.


Οι Μουσουλμάνοι πουθενά και ποτέ σε όποια χώρα εγκαταστάθηκαν δεν ενσωματώθηκαν στις τοπικές κοινωνίες γιατί απλά απλούστατα, δεν παντρεύονται αλλόθρησκους. Όπως επιτάσσει το Κοράνι, αντί για ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες, παραμένουν σε κλειστά γκέτο όπου καλλιεργείται και αναπτύσσεται ο Ισλαμικός  Φονταμελισμός. Το Κοράνι επίσης επιτάσσει να μεταναστεύουν για να καταλάβουν όλη τη γη. Ο ίδιος λόγος εξηγεί γιατί το Κοράνι επιτρέπει να παντρεύονται πολλές γυναίκες και να έχουν παράλληλα και παλλακίδες αν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.


Όταν εγκατασταθούν σε μια χώρα, έχουν αυξηθούν πληθυσμιακά και αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα, προωθούν σε δεύτερο στάδιο τον εξισλαμισμό των τοπικών κοινωνιών.Αντί δηλ. να ενσωματωθούν, αυτοί ενσωματώνουν, εκδιώκουν ή και αποκεφαλίζουν τους γηγενείς πληθυσμούς. Και τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες υποκαθίστανται από τη Σαρία.


Με άλλα λόγια, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο όνομα των οποίων προωθείται η Ισλαμοποίση και Τουρκοποίηση της πατρίδας μας, είναι αυτά που πρώτα απ' όλα θα καταργηθούν ύστερα από την τελική επικράτηση των εισβολέων, η οποία, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, είναι ορατή στο κοντινό μέλλον. Τα παραδείγματα αυτής της εξέλιξης τα έχουμε δει στον Λίβανο, στην Βοζνία Ερζεγοβίνη, στην Κύπρο και αλλού. Και όποιος δεν τα βλέπει είναι αδιάβαστος και αφελής, είτε  πάσχει από ιδεοληπτική τύφλωση, ή έχει τους λόγους του να μην τα βλέπει.Πηγή

 
Απόψεις
 
 
Ο Σέρβος πρόεδρος στη «Le Figaro»: Οι Αλβανοί θέλουν να κυριαρχήσουν στα Βαλκάνια
Nov 25th 2019, 13:00


Βούτσιτς: «Εξακολουθεί να υπάρχει στους Αλβανούς η φιλοδοξία της Μεγάλης Αλβανίας.»


«Η Πρίστινα δεν κάνει τίποτε για να βρει έναν συμβιβασμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη γαλλική εφημερία «Le Figaro», τονίζοντας ότι εκτιμά ιδιαίτερα το ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί για κάτι, που για κανέναν δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα φέρει πολιτική επιτυχία (για τη διεύρυνση στην ΕΕ).


Ερωτηθείς για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Χασίμ Θάτσι, που οργανώθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ειρήνη του Παρισιού και τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν ήταν αισιόδοξος.


«Προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, αλλά η Πρίστινα θέλει μόνο η Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και σε αντάλλαγμα η Σερβία δεν θα λάβει τίποτε», δήλωσε ο Βούτσιτς.


Ερωτηθείς αν η ιδέα της οριοθέτησης, δηλαδή, η ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, εξακολουθεί να ισχύει, ο Βούτσιτς είπε «όχι», αλλά όταν ρωτήθηκε τι θα ήθελε να κερδίσει εάν αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, είπε ότι ένα τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει προς το παρόν.


Ο Βούτσιτς είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει στους Αλβανούς η φιλοδοξία της Μεγάλης Αλβανίας.


«Οι Αλβανοί συχνά λένε και πιστεύουν ότι με τη στέγη της ΕΕ θα εντάξουν το Κοσσυφοπέδιο και μερικές φορές διαφορετικά, αλλά ποτέ δεν παραιτούνται από την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.


»Στις συνομιλίες με ξένους διπλωμάτες, οι Κοσοβάροι φέρουν τη σημαία της Αλβανίας και όχι του Κοσσυφοπεδίου, και αυτό δεν ενοχλεί ούτε τον Βρετανό, ούτε τον Αμερικανό πρέσβη», δήλωσε ο Βούτσιτς.


Θα προσθέσει ότι με τη δημιουργία εθνικού κλίματος στις γειτονικές χώρες επιδιώκουν (οι Αλβανοί) την κυριαρχία στα Βαλκάνια.


Έθεσε ως παράδειγμα τον Αλμπίν Κούρτι που προγραμματίζει όχι στο Κοσσυφοπέδιο αλλά στην Αλβανία, πορεία για την ένωση στα Τίρανα και, μάλιστα, επιτίθεται στον Έντι Ράμα, γιατί ο ίδιος αντιτίθεται στην πολιτική συνεργασία στα Βαλκάνια, κάτι που επιδιώκει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.


Πηγή: shqiptarja.com


 
Αλβανία
 
 
Δεν είναι πρόσφυγες...Δεν είναι μετανάστες...! Ακούει κανείς;
Nov 25th 2019, 11:30


Αυτό που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί  μαζικός εποικισμός που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.


Της Αριάδνης Νούκα

Αντιπροέδρου της Ευνομίας


Το μεταναστευτικό ή για να ακριβολογούμε το λαθρομεταναστευτικό (αυτή ακριβώς η λέξη αναφέρεται και στο άρθρο 79 παρ γ της Συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε.) είναι σήμερα το κρισιμότερο και πρωταρχικό εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα. Με δεδομένο δε, τον εξελισσόμενο δημογραφικό μας "θάνατο", που σκοπίμως μας τον παρουσιάζουν, ως μή αναστρέψιμο, ως Έθνος έχουμε ελάχιστα χρονικά περιθώρια για την συνέχιση της κυριαρχίας επί της χώρας μας, και άρα και ελάχιστα χρονικά περιθώρια για την σωτηρία με ειρηνικά μέσα. Επομένως η επιβίωση μας, τόσο ως έθνος, όσο και ως κράτος εξαρτάται από την αντιμετώπιση αυτών των δύο αλληλένδετων ζητημάτων.


Το θεσμικό πλαίσιο, αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, το διεθνές, το ευρωπαικό και το εθνικό.

Η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων, καθώς και στο σχετικό Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967.


Hδη το νομοθέτημα που ψηφίστηκε πρόσφατα (Ν.4636/2019) περιέχει το σύνολο των διατάξεων που διέπουν


 • την αναγνώριση και το καθεστώς των πολιτών τρίτων χωρών ή των ανιθαγενών, ως δικαιούχων διεθνούς προστασίας

 • το καθεστώς των προσφύγων ή των ατόμων που δικαιούνται επικουρική προστασία, την υποδοχή των ανωτέρω αιτούντων

 • τη διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας καθώς και την διαδικασία παροχής δικαστικής προστασίας.

Επρόκειτο σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση για ένα ενιαίο νομοθέτημα των εθνικών ρυθμίσεων με τις οποίες ενσωματώνονται οι Οδηγίες που συγκροτούν, κατά κύριο λόγο, το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου.


Αρχικά θα πρεπει να επισημανθεί  ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται το πρόσωπο του πρόσφυγα και του μετανάστη.


Η Μετανάστευση κατά το Διεθνές Δίκαιο, είναι η γεωγραφική μετακίνηση ανθρώπων, είτε μεμονωμένα, είτε ομαδικά και διακρίνεται σε νόμιμη και παράνομη.


 • Νόμιμοι μετανάστες είναι οι «υπήκοοι» τρίτων κρατών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στο ενωσιακό έδαφος και σαφώς στην χώρα μας, όπως ενδεικτικά για εργασία, σπουδές.

 • Παράνομοι μετανάστες θεωρούνται οι υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι εισέρχονται στο έδαφος κρατών-μελών της Ε.Ε. με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή ακόμα και χωρίς αυτά.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951, πρόσφυγας είναι ένα άτομο στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν οι ακάλουθες προυποθέσεις :


 • βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του

 • έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων

 • αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σ' αυτήν εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης

Αυτός που διεκδικεί στάτους πρόσφυγα πρέπει να αποδείξει ότι


 • ο φόβος του για διώξεις στην χώρα προέλευσής του δεν είναι αφηρημένος και είναι στέρεα θεμελιωμένος

 • ο φόβος είναι ενεστώς, πραγματικός, άμεσος και εξατομικευμένος

 • ύπαρχει εύλογη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί ο φόβος του κατά την επιστροφή του στη χώρα καταγωγή

 • οι διώξεις διεξάγονται «αδιακρίτως» σε βάρος της ομάδας που ανήκει και όχι σε βάρος του προσωπικά.

Ως εκ τούτων πρόσφυγας είναι αυτός που προέρχεται είτε από εμπόλεμη ζώνη, είτε από κράτος υπό πλήρη διάλυση


Υπό τα ως άνω δεδομένα ΔΕΝ είναι πρόσφυγας και ΔΕΝ μπορεί να διεκδικήσει στάτους πρόσφυγα


 • αυτός που μπορεί να μετακινηθεί μέσα στη χώρα του από επίκινδυνη σε ασφαλή περιοχή. (π.χ. Αφγανιστάν)

 • αυτός που ισχυρίζεται αναληθώς ότι προέρχεται από άλλη χώρα, διαφορετική από την πραγματική πατρίδα του

 • αυτός που προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη όμως κρίνεται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια πχ αν είναι μέλος του ΙΣΙΣ προερχόμενος από τον Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι επιπρόσθετες προυποθέσεις για ν΄αναγνωριστεί στάτους πρόσφυγα στον αιτούντα, προκειμένου να τύχει της σχετικής προστασίας είναι οι ακολουθες :


 • Εισοδος στην χώρα κατευθείαν από τη χώρα, όπου κινδυνεύει, η οποία είναι εμπόλεμη. Με δεδομένο, ότι όλοι αυτοί που εισέρχονται στην Ελλάδα μεταβαίνουν πρώτα στην Τουρκία τίθεται ζήτημα, εαν η Τουρκια είναι η πρώτη ασφαλής χώρα. Το ζήτημα έλυσαν δύο αποφασεις του Συμβουλίου Επικρατείας η 2347/2017 και η 2348/2017. Ετσι κρίθηκε ότι, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της Τουρκίας, ερμηνευόμενο υπό το φώς της Συνθήκης της Γενεύης και των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου να κριθεί ότι, παρέχει ισοδύναμη προς τη προστασία που παρέχεται κατ' εφαρμογή της Σύμβασης της Γενεύης . Διευκρινίστηκε δε, ότι για να κριθεί, αν μια χώρα παρέχει ισοδύναμη προς τη Σύμβαση της Γενεύης προστασία, δεν απαιτείται αυτή να έχει κυρώσει χωρίς γεωγραφική επιφύλαξη την εν λόγω σύμβαση, δηλαδή να έχει κυρώσει το Πρωτόκολο του 1967 (η Τουρκία δεν το έχει κυρώσει), αλλά να παρέχει προστασία που να πληροί τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που απορρέουν από τη Σύμβαση της Γενεύης, ήτοι να υφίσταται καθεστώς "προσωρινής προστασίας", που παρέχει νόμιμο δικαίωμα διαμονής απολαμβάνοντας ελεύθερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίας υγείας και εκπαίδευσης, δυνατότητα εργασίας υπό καθεστώς όμοιο προς τους πολίτες της Τουρκίας, χωρίς να υφίστανται σε βάρος τους διακρίσεις.
 • Με την είσοδο τους στην χώρα εμφάνιση πάραυτα στις αρχές και δήλωση υποβολής αιτήματος διεθνούς προστασίας

 • Παροχή επαρκών εξηγήσεων για τους λόγους της παράνομης εισόδου στην χώρα

Επομένως η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που εισέχονται στην χώρα


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ με την νομική έννοια του Διεθνούς Δικαίου, διότι


 • δεν ήλθαν από χώρες που θεωρούνται εμπόλεμες ή πλήρως διαλυμένα κράτη

 • .η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη ασφαλής χώρα ακόμη, κι αν μετακινήθηκαν απο εμπόλεμη περιοχή

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣδιότι δεν έχουν εισέλθει στην χώρα με νόμιμη άφιξη


Ολοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί, ότι ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ παράνομων και παράτυπων μεταναστων , διότι ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι αυτοί που εισήλθαν στην χώρα με νόμιμες διαδικασίες και στην συνέχεια παραβίασαν τους κανόνες τις άδειας παραμονής, δεν προέβησαν σε έγκαιρη ανανέωση.


Οσοι εισήλθαν παράνομα στην χωρα και δεν είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο μπορούν να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας, ΜΟΝΟ εφόσον είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι διώκονται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από το καθεστώς της χώρας καταγωγής τους. 

Πρέπει δηλαδή


 • να αποδείξουν την ταυτότητα τους. Η ταυτοποίηση γίνεται ΜΟΝΟ με γνήσια – έγκυρα έγγραφα, διαβατήριο, ταυτότητα, άδεια οδήγησης, πιστοποιητικά σπουδών ή άδεια εργασίας. Οταν δεν μπορει να γίνει ταυτοποίηση με έγγραφα, διότι έχουν απωλεσθεί, για την πιστοποιηση της χώρας προελευσης τους ένας εύκολος τρόπος για να επαληθευτεί εάν δηλώνουν αληθή χώρα προέλευσης είναι η γλώσσα, επαλήθευση που δύναται να πραγματοποιηθεί μέσω μεταφραστικών υπηρεσιών.
 • να αποδείξουν επαρκώς τους λόγους διώξεως τους

Μόνο λοιπόν, αν συντρέχουν, οι ως άνω προυποθέσεις στο πρόσωπο των εισερχόμενων στην χώρα ατόμων μπορεί να εξασφαλιστεί γι αυτούς πλαίσιο προστασίας τους.


Επισημειώνεται δε, ότι :


Α. Η Αρμοδιότητα αναγνώρισης

 • στάτους πρόσφυγα και σχετικής προστασίας

 • στάτους δικαιούχου επικουρικής προστασίας

 • της δυνατότητας ή όχι επαναπροώθησης

ανήκει αποκλειστικά

 • στις οιονεί δικαστικές αρχές, δηλαδή οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών και

 • στα αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕδεν έχει κανένα καθοριστικό ρόλοΟπως ήδη έχει κρίνει το ΣτΕ οι απόψεις της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, όπως αυτές αποτυπώνονται σε σχετικά κείμενα και εγχειρίδια, δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικές, διότι απλώς εμπεριέχουν προτάσεις για την τήρηση ορισμένης διαδικασίας κατά την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και θέτουν με τον τρόπο αυτό "ήπιο" δίκαιο. Μόνες αρμόδιες δε για την ερμηνεία των κρίσιμων κανόνων δικαίου παραμένουν οι οιονεί δικαστικές αρχές, όπως οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών και ακολούθως τα Ελληνικά Δικαστήρια. Καμία διάταξη δεν χορηγεί στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες την εξουσία «αυθεντικής ερμηνείας» της Σύμβασης της Γενεύης, ούτε, κατά μείζονα λόγο, αναγνωρίζεται στην Ύπατη Αρμοστεία από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η αρμοδιότητα να διατυπώνει δεσμευτικές, για τα εθνικά δικαστήρια και τις διοικητικές αρχές, κρίσεις ως προς το περιεχόμενο των νομικών εννοιών, οι οποίες απαντώνται στα νομοθετήματα (κανονισμοί, οδηγίες) που συγκροτούν το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου.

Β. Κατά την επικύρωση της Σύμβασης της Γενεύης, η Ελλάδα έχει διατυπώσει την ακόλουθη επιφύλαξη: «Η Ελληνική Κυβέρνηση επιφυλάσσεται να καταργεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 26, στις περιπτώσεις ή στις περιστάσεις που κατά τη γνώμη της δικαιολογούν την εφαρμογή μιας εξαιρετικής διαδικασίας προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας ή της δημοσίας τάξεως. Επομένως, η χώρα μας δικαιούται να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφαλείας ή δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να αρνηθεί και το στάτους πρόσφυγα και το δικαίωμα διεθνούς προστασίας ακόμη κι αν κάποιος φέρει το στάτους πρόσφυγα


Γ.  Εξαιρετικά σημαντική παρατήρηση επί του πρόσφατου νομοθετήματος , είναι η απουσία στις διατάξεις του της  ακύρωσης  του καθεστώτος του πρόσφυγα. Πρόκειται για την απόφαση με την οποία κηρύσσεται ανίσχυρη η αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα, το οποίο δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί, διότι δεν πληρουσε τις προυποθέσεις υπαγωγής σ΄αυτό. Η ακύρωση αφορά τις οριστικές αποφάσεις καθορισμού του καθεστώτος του πρόσφυγα δηλαδή αυτές που δεν υπόκεινται σε προσφυγή ή σε επανεξέταση. Με την ακύρωση καθίσταται ανίσχυρο το χορηγηθέν καθεστώς του πρόσφυγα από την ημερομηνία του αρχικού καθορισμού. Αυτό θα μπορούσε να δώσει την βάση ελέγχου όσων ήδη αναγνωρίστηκαν με στάτους προσφυγα. Στο νομοθέτημα προβλέπεται μόνο η ανάκληση ή παύση που αφορούν συνθήκες και κατάστασεις μετά την αναγνώριση τους ως προσφυγες.


Συνοψίζοντας, οι εισβάλοντες στην Ελλάδα στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι μετανάστες μουσουλμάνοι. Ακόμη και η μετακίνηση των Σύριων νοείται προσφυγική μόνο ως προς την Τουρκία. Κάθε παραπέρα μετακίνησή του από μία ασφαλή χώρα, Τουρκία, σε άλλη επίσης ασφαλή χώρα, Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστευση και επομένως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται αιτήσεις για ένταξη τους σε καθεστώς προστασίας, ως πρόσφυγες. Η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος – human trafficker μαζί φυσικά με τις γνωστές ΜΚΟ που δρουν προς αποκόμιση τεράστιων κερδών. Η Τουρκία προσκαλεί και διευκολύνει να έλθουν χιλιάδες Πακιστανοί, Αφγανοί, Μαροκάνοι, Αλγερίνοι και Τυνήσιοι, χωρίς βίζα και με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι μεταφέρονται στα παράλια και από εκεί στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οπως όλοι γνωρίζουμε ο Ερντογάν, απείλησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα στείλει 3,6 εκ ανθρώπους σε ευρωπαικό έδαφος, επομένως τους χρησιμοποιεί, ως εργαλείο απειλής και αποσταθεροποίησης, παραβιάζοντας το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου περί Προσφύγων, όπως αυτό αναπτύχθηκε.


Αυτό που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί  μαζικός εποικισμός που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού. 
FEATURE
 
 
Ποιοι φοβούνται την εμφάνιση ενός Ελληνα Σαλβίνι;
Nov 25th 2019, 10:01


Το Μεταναστευτικό λαμβάνει τόσο σοβαρές διαστάσεις που πιθανόν να οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του πολιτικού τοπίου...


Φοβούνται ορισμένοι την εμφάνιση ενός Ελληνα Σαλβίνι και παρουσιάζουν με μελανά χρώματα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στις αναλύσεις τους, που εσχάτως εκφράζονται και δημόσια, προβλέπουν τη ραγδαία πολιτική εξέλιξη ενός κόμματος με χαρακτηριστικά όμοια του αντίστοιχου ιταλικού, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που λαμβάνει το λαθρομεταναστευτικό. Αντί να αγωνιούν για τον εποικισμό της Ελλάδας, αναλώνονται σε σχεδιασμούς για την εξόντωση πιθανών νέων αντιπάλων που θα ανατρέψουν τις σημερινές ισορροπίες.


Ο Σαλβίνι παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως ακραίος και ρατσιστής, όμως όσα προώθησε στην Ιταλία εξακολουθούν να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Οι Ευρωπαίοι τον δυσφημούν, αλλά δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προτείνουν για τον περιορισμό των εισβολέων. Η Ιταλία ακολουθεί ως «Ευαγγέλιο» τη στρατηγική της μηδενικής ανοχής που υιοθέτησε.


Μήπως λοιπόν αντί να ξορκίζουμε τα σενάρια για τον Ελληνα Σαλβίνι θα πρέπει να παρακαλάμε να επιβεβαιωθούν; Μήπως αυτή είναι η μόνη λύση για την πατρίδα αυτή τη στιγμή; Ο,τι κι αν λένε οι υπερασπιστές της «πολιτικής ορθότητας», που είδαμε ως τώρα πού μας οδήγησε.


Από την άλλη, παρότι είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την ανάδειξη ενός πολιτικού σχήματος με «σαλβινικά» χαρακτηριστικά, έως σήμερα δεν έχει φανεί να υπάρχει στον ορίζοντα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν έχει αναδειχθεί κάποιο νέο πρόσωπο που με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα θα αρθρώσει πατριωτικό λόγο ευρείας απήχησης, με προοπτική την κατάληψη της εξουσίας.


Εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο Κυριάκος Βελόπουλος, που η αλήθεια είναι ότι πορεύεται με τέτοιο τρόπο και έχει παρόμοια χαρίσματα με τον Ιταλό πρώην υπουργό.


Εως τώρα η απήχησή του είναι μικρή, αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει αν φουντώσει κι άλλο η οργή για το Μεταναστευτικό. Η τόλμη του, οι καθαρές κουβέντες, οι προτάσεις που έχει για όλα τα θέματα και η δυναμική που αναπτύσσει καθιστούν μια τέτοια εξέλιξη πιθανή.


Το βασικό πρόβλημα που έχει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης είναι ότι δεν είναι ούτε νέος στην πολιτική ούτε άφθαρτος. Οσο, όμως, δεν εμφανίζεται μια προσωπικότητα με τέτοιες «περγαμηνές», ο κ. Βελόπουλος μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα εκφράσει στο μέλλον συνολικά τον συντηρητικό χώρο στην Ελλάδα, αλλά και όσους νιώθουν προδομένοι από τα μεγάλα συστημικά κόμματα.


Το Μεταναστευτικό λαμβάνει τόσο σοβαρές διαστάσεις που πιθανόν να οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του πολιτικού τοπίου, όπως έγινε επί Μνημονίων. Το ζήτημα είναι ποιος θα εκφράσει αυθεντικά τους Ελληνες πολίτες και θα πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας. Διότι, αν η Ν.Δ. συνεχίσει όπως ξεκίνησε, θα κληθούν άλλοι να καλύψουν το κενό που αφήνει.Από "Δημοκρατία"

 
Απόψεις
 
 
ΟΟΣΑ & ΔΝΤ: Η Ελλάδα δε σώζεται με μεταρρυθμίσεις μέσα στο ευρώ αν δεν εξαληφθεί το τεράστιο χρέος
Nov 25th 2019, 08:30


Η Ελλάδα δεν σώζεται ούτε με τις πλέον επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις για διοικητικό εκσυγχρονισμό, αν δεν λυθεί το πρόβλημα του χρέους και της ακραίας υφεσιακής πολιτικής.


Το κεντρικό επιχείρημα των υποστηρικτών της παραμονής μας στην ευρωζώνη είναι ότι, το πρόβλημα της χώρας θα λυθεί αν προχωρήσουμε σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις με την προώθηση του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, την κατάργηση επαγγελματικών προνομίων, μονοπωλιακών καταστάσεων και όποιων εργασιακών προνομίων έχουν παραμείνει, με την ορθολογική λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση του ευρύτερου κράτους.


Αναμφίβολα, ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης είναι αναγκαίος για την πρόοδο της χώρας. Όμως, ακόμα και με τις πλέον επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις για διοικητικό εκσυγχρονισμό και πάλι δεν σώζεται η χώρα αν δεν λυθεί το πρόβλημα του χρέους και της ακραίας υφεσιακής πολιτικής με ένα υπερτιμημένο νόμισμα όπως είναι το ευρώ. Και σε τελευταία ανάλυση, αν δεν υπάρχει έλεγχος στην ασκούμενη νομισματική πολιτική προς όφελος της χώρας.


Έχει απόλυτα τεκμηριωθεί από εμπειρικές έρευνες μελετητών του ίδιου του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ, καθώς και ανεξάρτητων διαπρεπών οικονομολόγων ότι, οι όποιες δυνατές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιτευχθούν όπως αυτές που αναφέρθηκαν ποιο πάνω, δεν μπορούν να επιτύχουν ετήσια ανάπτυξη της τάξης άνω του 1%-2% του ΑΕΠ.


Με απλά λόγια, με δεδομένη την παραμονή μας μέσα στην ευρωζώνη, αν υποτίθεται ότι καταφέρουμε ως δια μαγείας να γίνουμε από την μια μέρα στην άλλη, κράτος τύπου Ελβετίας ή Σουηδίας, και πάλι το μόνο που θα πετύχουμε είναι ετήσια ανάπτυξη της τάξης  του 1%-2% ετησίως.


Σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες που οι περισσότερες έχουν γίνει,τονίζεται και πάλι από ερευνητές του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ, στην περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις δε συνοδεύονται από επεκτατική οικονομική πολιτική, μπορεί βραχυπρόθεμα και μεσοπρόθεσμα να έχουν ακόμα και αρνητικές συνέπειες.Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και αν γίνουμε υπερσύγχρονο κράτος, με τη σημερινή υφεσιακή πολιτική που ακολουθείται, οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να έχουν ακόμα και αρνητικές συνέπειες.


Είναι προφανές ότι, η ελληνική οικονομία δε σώζεται με διοικητικές μεταρρυθμίσεις μέσα στην ευρωζώνη όπου δεν υπάρχει πρόθεση αντιμετώπισης του τεράστιου χρέους της χώρας, το οποίο περίπου διπλασιάστηκε μετά την ένταξή μας στο ευρώ. Και το ίδιο έγινε στην Ιταλία,Πορτογαλία,Ιρλανδία, Κύπρο, ενώ τριπλασιάστηκε στην Ισπανία.


Οι ενδιαφερόμενοι για να ψάξουν περισσότερο το θέμα και να πειστούν για του λόγου το αληθές, μπορεί να προσφύγουν στις ακόλουθες μελέτες :


Anderson, Derek, Ben Hunt, and Stephen Snudden, (2014). "Fiscal Consolidation in the Euro Area: How Much Can Structural Reforms Ease the Pain?" IMF Working Paper. No. 13/211 International Monetary Fund).


Bouis, R., Orsetta C., Lilas D, Romain D., Aleksandra Z., (2012), "How Quickly Does Structural Reform Pay Off? IZA Journal of Labor Policy, 1:12.


Eggertsson, Gauti, Andrea Ferrero, and Andrea Raffo (2014). "Can Structural Reforms Help Europe?" Journal of Monetary Economics, Vol. 61, pp.2–22.


Pothier, D.(2014).Structural reforms in the eurozone.DIW Roundop,Politics in Focus


Rodrick, D.(2015a).The elusive promise of structural reforms https://www.project-syndicate.org/./greece-structural-reforms…


Rodrik,D.(2015b).Structural reforms and Greece : Lessons from other countries. Athens, Oct. www.inerpost.gr


Rose – Bordon, A., Ebeke Ch.and Shirono,K.(2016).When Do Structural Reforms Work? On the Role of the Business Cycle and Macroeconomic Policies. International Monetary Fund working paper


Οι μελέτες αυτές προφανώς απαντούν και  γελοιοποιούν πολιτικά κόμματα, φορείς και πρόσωπα που προβάλουν την δήθεν δική τους ικανότητα, δεξιότητα και μαεστρία ως το ελιξίριο για τη σωτηρία της χώρας. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα της μνημονιακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που ομνύουν στο ευρώ αλλά και στους πολλούς  «μαϊντανούς-σωτήρες» που δημιουργούν άπειρα προσωποπαγή κόμματα ή περιφέρονται στα ΜΜΕ με το ίδια κοινότοπα επιχειρήματα.


Όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι "σωτήρες" υποστηρίζουν ότι μπορούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό όπου έχουν αποτύχει όλοι οι άλλοι όμοιοί τους. Αυτοπροβάλλονται ως από μηχανής Θεοί, με σκοπό να χωθούν στο σύστημα και να πάρουν μερτικό από τις καρέκλες της δοτής εξουσίας που μοιράζει το Βερολίνο. Χορεύουν όλοι τους στον ίδιο ευρωραγιάδικο σκοπό. Είναι όλοι τους για γέλια και για κλάματα.


Αλλά και κάποιοι αφελείς ρομαντικοί που δημιουργούν ξεκομμένες αντιμνημονιακές πολιτικές κινήσεις, ομάδες και ομαδούλες, αλλά  χωρίς πρόθεση σύγκρουσης με τη γερμανική ευρωκατοχή, όχι μόνο δεν έχουν απολύτως καμιά τύχη αλλά σε τελευταία ανάλυση βοηθούν το καθεστώς. Λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης των αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι διοχετεύουν την ενέργειά τους σε στείρες κατευθύνσεις. Έτσι, η ευρωκατοχή και το δίδυμο αδελφάκι της το μνημόνιο της καταστροφής, κερδίζουν χρόνο. Και οδηγούν τη χώρα στον Καιάδα.Πηγή

 
FEATURE
 
 
Περί πολυπολιτισμικού ανθρωπισμού και πολιτικών επιλογών
Nov 25th 2019, 07:00


Στους εσχατολογικούς χρόνους τής σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης ανθεί στον υπερθετικό βαθμό το αισχρό εμπόριο τού ψεύτικου ανθρωπισμού.


Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου. 


Είναι επί τής ουσίας το δουλεμπόριο ψυχών μαζί με το χτίσιμο σύγχρονων δούρειων ίππων που παραδίδουν την Πατρίδα αμαχητί στους εχθρούς της με την σύμφωνη γνώμη και τη συνδιοίκηση κατακτητή και προδοτικού πολιτικού κόσμου.           
                                                                                

Οι θεσμικοί εκφραστές τής πολιτείας τού ψευτορωμέϊκου που ανέχονται και νομιμοποιούν τις παράνομες μετακινήσεις ξένων πληθυσμών είναι καταχραστές τής λαϊκής βουλήσεως και παραβάτες τού ποινικού κώδικα και τού διεθνούς δικαίου εν γνώσει τους και εν συνειδήσει. Η μεταφορά πληθυσμιακών μαζών με την υπαγωγή τους στην συναλλακτική διαδικασία τής πολιτικής εκμετάλλευσης και τής κερδοσκοπίας εμπόρων, κρατικών αρχών και μη κρατικών διακινητών συνιστά το ειδεχθές έγκλημα τού λαθροεποικισμού. Ένα έγκλημα που αναγνωρίζει η ποινική διαδικασία, αλλά παραμένει ασύδοτο προκειμένου να εκτοπιστεί ο Ελληνισμός μας από την προγονική και ποτισμένη με αίμα αγίων και ηρώων γη του.


Ο πολιτικός κόσμος, τα επικοινωνιακά του φερέφωνα και τα θεσμικά του όργανα σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και οικονομίας προωθούν την αποδοχή των λαθροεισβολέων, προκαλώντας την συναισθηματική φόρτιση τού ελληνικού λαού. Συγκρίνουν τούς Έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες τής μικρασιατικής τραγωδίας και των μεταπολεμικών χρόνων, όταν τα τότε πολιτικά εγκλήματα άφησαν την χώρα να κυλιστεί σε διχασμούς και σε καμένη γη, στο έγκλημα και τη φτώχια, ώστε να σκορπίσει ο λαός μας μέσα από φωτιά και σίδερο. Συγκρίνουν πολέμους και εγκλήματα με τις αποβάσεις ισλαμιστών γυρολόγων και με τις στημένες ή και ανύπαρκτες κρίσεις χωρών και «συμμάχων» που μάς κυκλώνουν για να μάς κατακτήσουν εν καιρώ ειρήνης.


Αιδώς αχρείοι, εσείς που εγκαταλείψατε τον Ιωνικό και τον Ποντιακό Ελληνισμό στις φλόγες των Νεότουρκων και των ψευτοσυμμάχων, στο μαχαίρι πορθητή και κεμαλιστών και στο πετσόκομμα από τούς δήθεν φίλους των αδερφών μας που τούς κόβανε τα χέρια στις κουπαστές των καραβιών τους. Αιδώς αχρείοι, εσείς που οι πολιτικοί σας πρόγονοι και οι σημερινοί επίγονοι διαχρονικά ερίζετε, προκαλείτε στημένες έριδες, ακυβερνησίες και αναρχίες συμμορίτικες, για να δώσετε τη χώρα μας σκυτάλη από τον ένα εχθρό στον άλλο, μετατρέποντας την εξωτερική σε εσωτερική κατοχή και κατοχική κυβέρνηση. Και έρχεστε να συγκρίνετε το Ελληνικό Αίμα και την ελληνική προσφυγιά με το επιδοτούμενο και αλλοδαπό πλιάτσικο.


Οι καραβιές των λαθροεισβολέων μάς έρχονται από χώρες παραβατικές και εμπόρους ανθρώπων. Προέρχονται από την Τουρκία στην οποία δεν διεξάγεται αυτήν τη στιγμή καμία πολεμική πράξη και καμία εμφύλια σύρραξη. Από κατά δικά μας προσωρινά σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη. Οι παρανόμως μετακινούμενοι πληθυσμοί προέρχονται ομοίως από χώρες είτε τής Ασίας είτε τής Αφρικής που στην συντριπτική τους πλειοψηφία διάγουν ομαλό και ατάραχο πολιτικό βίο. Κι όταν ακόμα οι λαθρογυρολόγοι έρχονται από ταραχώδεις περιοχές, αυτοί έχουν συμμετάσχει με παράνομες πράξεις τους στις συγκεκριμένες ταραχές σαν τζιχαντιστές και μισθοφόροι «επαναστάτες» τού νεοταξισμού…


Οι ευπαθείς και δυστυχισμένοι τάχα εισβολείς εισέρχονται στην Πατρίδα μας από χερσαία και θαλάσσια σύνορα που έχουν εγκαταλειφθεί αφύλακτα τόσο από το ελλαδικό προτεκτοράτο που καμώνεται το κράτος όσο και από τις δήθεν επικουρικές δυνάμεις φύλαξης των … ευρωπαϊκών συνόρων!!! Οι ψευτορωμιοί έχουν μετατρέψει στρατό, πολεμικό ναυτικό, λιμενικό και αστυνομία σε φροντιστές, σιτιστές και ξενοδόχους των λαθρογυρολόγων μέσα σε στρατόπεδα, σε νοσοκομεία, σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.


Οι ψευτοδυστυχείς έρχονται στην Ελλάδα έχοντας δαπανήσει ένα σωρό χρήματα για μεταφορά, με κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν ηλεκτρονικούς χάρτες τελικού προορισμού, λαμβάνοντας επιδόματα υγείας και νοσηλείας. Επιπλέον οι λαθρογυρολόγοι συμμετέχουν σε κρατικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την πρόσληψή τους και τα παιδιά τους εισέρχονται με παράνομους αναγκαστικούς νόμους στα ελληνικά σχολεία. Ο λόγος τής παραμονής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα που φτωχαίνει από τα ληστρικά μνημόνια και την υπογεννητικότητα είναι η εκμηδένιση τού Ελληνισμού μας.


Οι συναλλαγές που συνάπτονται στα σύνορα μεταξύ διακινητών και μεταφερομένων πληθυσμών είναι γνωστές στα μέσα επικοινωνίας και σε γνώση των κατοίκων που παρακολουθούν την εισβολή με μεγάλο κόστος εις βάρος τους σε παραβατικότητα. Κλοπές αγαθών και περιουσιακών στοιχείων από κήπους και σπίτια, εγκληματικότητα κατά ζωής, βιασμούς ελληνόπουλων, τόσο στην κοινωνία όσο και στα σχολεία.


Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι που αλωνίζουν στην Ελεύθερη Θράκη μας κάνοντας τουρκικά «επαγγελματικά» συνέδρια σε κοινοτικούς χώρους, τουρκικούς πολιτισμικούς συλλόγους και προωθούν αντίστοιχους κυνηγητικούς συλλόγους, ζητούν Τζαμιά και δίδουν προστασία στους λαθρομετανάστες, με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να ετοιμάζονται για εισβολή σε Έβρο και Αιγαίο.


Τα πολυπολιτισμικά συναπαντήματα και οι οικουμενιστικές συναθροίσεις ταιριάζουν σε αποικίες και σε σκλαβωμένα εδάφη. Η Ελλάς δεν είναι αποικία τής παγκοσμιοποίησης. Έχει κατακτηθεί με την αφαίρεση τής εθνικής της κυριαρχίας και θα λευτερωθεί με την πτώση των προδοτών. Η Ελλάς δεν έχει ανάγκη από βρώμικο χρήμα και μπόλιασμα πολιτισμού υποκρισίας. Η Ελλάς διαθέτει πλούσια γη, έχει παραγωγική δυνατότητα σε διαρκή εξέλιξη και πολιτισμό αρχών και αξιών.


Η Ελλάς είναι κράτος εθνικό και λαϊκό, είναι κράτος ορθόδοξο και φυλετικό, είναι κράτος κυρίαρχων Ελλήνων. Τις εξουσίες, τις αποφάσεις και τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές τις λαμβάνουν και τις εφαρμόζουν απόλυτα και ολοκληρωτικά μονάχα οι Έλληνες. Υποχρέωση τού κράτους είναι να προασπίσει, να εξελίξει, να αναπτύξει και να λευτερώσει το Έθνος. Το Έθνος διοικεί το κράτος. Κι όταν το κράτος πληγώνει το Έθνος, τότε το Έθνος συντρίβει το παράνομο κράτος και φτιάχνει σωστό Εθνικό Κράτος.


Η Ελλάς μαστίζεται από δημογραφικό μαρασμό την ίδια ώρα που οι Έλληνες τής διασποράς αυξάνονται μέσα από νέα μεταναστευτικά ρεύματα ένεκα τής φτώχιας που σκορπούν οι νεοταξίτες και οι προδότες. Η Ελλάς συνορεύει με σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη γεμάτα με ζωηρούς πλην σκλαβωμένους αδερφούς μας σε χώρες που ζητούν εδάφη που μάς εποικίζουν μάζες ατάκτων εισβολέων.


Τούτες οι αλήθειες μάς δείχνουν την ορθή οδό. Η Αληθινή Ελλάς στέλνει το λογαριασμό των χρεών στους υπεύθυνους. Η οικονομική κηδεμονία πάει στα σκουπίδια. Η εθνική παραγωγικότητα τίθεται σε επαναλειτουργία από ελληνικά χέρια. Η Εθνική Οικονομία στηρίζεται σε ελληνικά χέρια και ελληνικό χρήμα που μαζί με τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές ενισχύουν την ελληνική οικογένεια και ΜΟΝΟΝ, με σκοπό την γέννηση πολλών ελληνόπουλων.


Η Μητροπολιτική Ελλάς δημιουργεί ενιαίο διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο με την Ελληνική Ομογένεια σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Η συμμαχική πολιτική λαμβάνει υπόψη της τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας για την αποτροπή λαθραίων ή στρατιωτικών εισβολών, με γνώμονα πάντα την προάσπιση τής εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας. Τα ελληνικά σύνορα σφαλίζουν με την ενεργοποίηση τού Ελληνικού Στρατού και οι προσωρινά σκλαβωμένες πατρίδες μας εντάσσονται άμεσα στον στρατηγικό σκοπό τής επαναφοράς τους στην Μητέρα Ελλάδα.


Μεγάλη Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και Εθνικιστών έρχεται, η ολοκληρωτικά δική μας Ελλάδα. Λαός, Στρατός και Εθνικισμός είναι η Φωνή και η Συνείδηση, το Βουλευτήριο, το Εργαστήριο και η Λόγχη τού Ελληνικού Έθνους. Ελλάς Δύναμη Δικαίου, Εργαστήριο Πολιτισμού και Άρμα Πάντων των Ελλήνων. Περισσότεροι Έλληνες σε μια πλατιά Ελλάδα. Ότι στο Κράτος τα ηνία βαστά μονάχα το Έθνος.

 
FEATURE
 
 
Διακήρυξη προσωπικοτήτων για την παράνομη μετανάστευση: «Σταματήστε την Αλλοίωση του Πληθυσμού της Χώρας»
Nov 24th 2019, 22:01


 • «Σταματήστε την Παράνομη Μετανάστευση»
 • «Σταματήστε τον Εποικισμό και την Αλλοίωση του Πληθυσμού της Χώρας»

Επίτιμοι Αρχηγοί των Όπλων, άλλοι Ανώτατοι Στρατιωτικοί ε.α., Πρέσβεις ε.τ., Καθηγητές Πανεπιστημίων, Ερευνητές, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, προερχόμενοι κυρίως από ακριτικούς Δήμους και Περιφέρειες και άλλες προσωπικότητες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν σε κινητοποίηση τον Ελληνικό λαό για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μεταναστεύσεως, που έχει προσλάβει διαστάσεις πραγματικής εισβολής.


«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία αλλά και κατάπληξη», τονίζουν, «να συνεχίζεται επί χρόνια μια απίστευτη εισβολή παρανόμων μεταναστών στη χώρα, που παρουσιάζονται όλοι, συστηματικά και προσχηματικά, ως πρόσφυγες και αιτούνται παροχή πολιτικού ασύλου».


«Η μαζική παράνομη μετανάστευση», επισημαίνουν, «με τις διαστάσεις  εισβολής που έχει προσλάβει και με την ανεξάντλητη δυναμική που διαθέτει, αντιπροσωπεύει, εάν δεν ανασχεθεί και ελεγχθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, άμεση απειλή στην εθνική και κοινωνική συνοχή της χώρας, στην  πολιτιστική της ταυτότητα, στην εθνική της ασφάλεια και στο εθνικό της μέλλον».


Ακολουθεί ολόκληρη η Διακήρυξη:


1. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία αλλά και κατάπληξη, για την επιδεικνυόμενη ανοχή και απραξία, να συνεχίζεται επί χρόνια και να αποκορυφώνεται σήμερα μια απίστευτη εισβολή στη χώρα παρανόμων μεταναστών, που παρουσιάζονται όλοι, συστηματικά και προσχηματικά, ως πρόσφυγες και αιτούνται παροχή πολιτικού ασύλου.


Είναι από καιρό γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα και αιτούντων άσυλο είναι παράνομοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες, όπως η ιδιότητα και το καθεστώς του πρόσφυγα καθορίζεται από τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης του 1951, την οποία επεκύρωσε και η χώρα μας το 1959. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής και βασιζόμενος σε αναμφισβήτητα στατιστικά στοιχεία, επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό των Σύρων αιτητών ασύλου δεν υπερβαίνει το 2% και ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι ουσιαστικά πρόβλημα παρανόμων μεταναστών.


Παραδόξως όμως, διαδοχικές Κυβερνήσεις, από τη δεκαετία ήδη του '90, αγνόησαν ηθελημένα το γεγονός αυτό, ανέχθηκαν το αμάλγαμα μεταξύ προσφύγων και παρανόμων μεταναστών και επέτρεψαν τη γιγάντωση του προβλήματος και τη δημιουργία, εκ του μη όντος, ενός νέου μεγάλου εθνικού θέματος για τη χώρα, που αντιμετωπίζει και τόσα άλλα προβλήματα.


2. Η μαζική παράνομη μετανάστευση, με τις  διαστάσεις  εισβολής που έχει προσλάβει και με την ανεξάντλητη δυναμική που διαθέτει, αντιπροσωπεύει, εάν δεν ανασχεθεί και ελεγχθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, άμεση απειλή στην εθνική και κοινωνική συνοχή της χώρας, στην  πολιτιστική της ταυτότητα, στην εθνική της ασφάλεια και στο εθνικό της μέλλον.


3. Είναι προφανές και κατάδηλο  ότι η μαζική παράνομη μετανάστευση έχει εκ των πραγμάτων γεωστρατηγικές διαστάσεις. Παρακολουθούμε καθημερινά τις δηλώσεις και τις πράξεις της ηγεσίας της γειτονικής μας προς Ανατολάς  χώρας. Έχει αναγάγει απροκάλυπτα τη χειραγώγηση των λεγομένων μεταναστευτικών ροών σε γεωστρατηγικούς και διπλωματικούς στόχους. Σε γεωστρατηγικό επίπεδο, επιδιώκει την επανεγκατάσταση στην Ελλάδα Μουσουλμανικών πληθυσμών και τη διάσπαση της εθνικής συνοχής της, με ότι αυτό σημαίνει από γεωπολιτική άποψη, και την προώθηση γενικότερα Μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη, με στόχο την ενίσχυση της επιρροής του Ισλαμικού παράγοντα και μέσω αυτού της δικής της επιρροής στη Γηραιά Ήπειρο.

Σε πολιτικο-διπλωματικό επίπεδο, επιδιώκει την απόσπαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ σημαντικών οικονομικών ανταλλαγμάτων για τη συνεργασία της στον έλεγχο της παράνομης μεταναστεύσεως από τα σύνορά της. Διεκδικεί επίσης, ως πρόσθετα ανταλλάγματα, την άρση της προξενικής θεωρήσεως (βίζας) για τους  υπηκόους της σε όλες τις  χώρες-μέλη και την αναβάθμιση της τελωνειακής ενώσεώς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ως εκ τούτου, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων εκ μέρους της χώρας, είναι ανεδαφική και αυτοκαταστροφική και παρέχει όπλο εκβιασμού στην Άγκυρα, που το εξαργυρώνει αδρά.


4. Η άτυπη Ευρω-Τουρκική συμφωνία για τη μετανάστευση, με τη μορφή Κοινού Ανακοινωθέντος Ευρωπαϊκής Ενώσεως – Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2016, είχε ως κύριο στόχο, έναντι των ανταλλαγμάτων που δόθηκαν στην Άγκυρα, την επαναπροώθηση στην Τουρκία όλων των προερχομένων από τη χώρα αυτή αιτητών ασύλου, η αίτηση των οποίων απορρίπτεται. Το Κοινό Ανακοινωθέν αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις 7 Μαρτίου 2016, η Τουρκία συμφώνησε περαιτέρω να δέχεται τη γρήγορη επιστροφή όλων των μεταναστών, που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και να παίρνει πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες που εντοπίζονται στα Τουρκικά ύδατα».


Στο Κοινό Ανακοινωθέν δεν γίνεται, δυστυχώς, καμιά αναφορά στα χερσαία σύνορα του Έβρου. Η Τουρκική πλευρά, εισήγαγε επίσης, με ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, μια αυθαίρετη ερμηνεία ότι η Ελλάδα χάνει δήθεν το δικαίωμα να επαναπροωθεί στην Τουρκία τους παράνομους μετανάστες που μεταφέρει στην ενδοχώρα. Η Άγκυρα επιδιώκει, προφανώς, να περιορίσει, όσο το δυνατόν, τις υποχρεώσεις της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συναινεί σιωπηρά, φοβούμενη ότι ένας αριθμός απ' όσους μεταφέρονται στην ενδοχώρα θα βρει το δρόμο προς τις βόρειες χώρες. Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχθεί την αυθαίρετη Τουρκική ερμηνεία.


Η επαναπροώθηση όμως των παρανόμων μεταναστών, που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με βάση την άτυπη Ευρω-Τουρκική συμφωνία, έμεινε ουσιαστικά γράμμα κενό, όχι, δυστυχώς, μόνο από Τουρκική υπαιτιότητα. Οι ιδεοληψίες, το αμάλγαμα μεταξύ προσφύγων και παρανόμων μεταναστών και οι αναποτελεσματικές και ανερμάτιστες πολιτικές που κυριάρχησαν, δεν επέτρεψαν ούτε τη γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου ούτε την επαναπροώθηση στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Από ένα σύνολο 70.000 περίπου μεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα, κατά την προηγούμενη περίοδο, επαναπροωθήθηκαν μόνο 1806.


5.  Με τα δεδομένα αυτά, έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,σε ορισμένα νησιά των Δωδεκανήσων, και, κατά δεύτερο λόγο, στον Έβρο, μια άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση, που, από ορισμένες απόψεις, προσομοιάζει με ασύμμετρες, υβριδικές ενέργειες, που στοχεύουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η κατάσταση αυτή περιπλέκεται και επιβαρύνεται περαιτέρω από τον σκόπιμο παραμερισμό των συναρμοδίων κρατικών φορέων από τον άμεσο έλεγχο των συνόρων.


Ο έλεγχος των συνόρων έχει αφεθεί πρακτικά στην Ευρωπαική Δύναμη FRONTEX και ατύπως σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, (ΜΚΟ). Ο ρόλος όμως  της  FRONTEXεξαντλείται στη «διάσωση» όλων αδιακρίτως των προσερχομένων και στην ασφαλή αποβίβασή τους στις Ελληνικές ακτές. Επιπλέον, η FRONTEX καταγράφει λεπτομερώς τους προσερχομένους και «διασωζομένους», ώστε, εάν κάποιος κατορθώσει να φύγει από την Ελλάδα και να μεταβεί σε μια άλλη χώρα-μέλος, η τελευταία,έχοντας την τεκμηρίωση της FRONTEX, να μπορεί να τον επαναπροωθήσει στην Ελλάδα, ως πρώτη χώρα υποδοχής, με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ.


Οι  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεργασία με τους παράνομους μετανάστες και ορισμένες φορές με τους διακινητές τους, υποκαθιστούν ουσιαστικά το κράτος σε θεμελιώδεις κυριαρχικές λειτουργίες του, όπως είναι ο έλεγχος των συνόρων, έναντι τρίτων χωρών και των εισερχομένων στην επικράτειά του. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και ευαίσθητη, δεδομένου του γεγονότος ότι η χώρα αντιμετωπίζει τις γνωστές Τουρκικές αμφισβητήσεις, διεκδικήσεις και επιδιώξεις στο Αιγαίο, μεταξύ αυτών και τη μετάλλαξη του δημογραφικού χαρακτήρα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με την εγκατάσταση σ' αυτά Μουσουλμάνων παρανόμων μεταναστών. Το Λιμενικό Σώμα,υπό το κράτος της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και της Ευρωπαικής Οδηγίας για το Άσυλο, παρεμποδίζεται στην επιτέλεση του έργου του, που είναι ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Περιορίζεται, σε συνεργασία με τη FRONTEX, σε ρόλο «διασώσεως» όλων των παρανόμως εισερχομένων.


6. Η κατάσταση αυτή αφήνει τη χώρα ανοχύρωτη και έρμαιο στους εκβιασμούς της Άγκυρας, καθ' ομολογίαν όλων των Τούρκων επισήμων, του ιδίου του Τούρκου Προέδρου χοροστατούντος, που χρησιμοποιεί ως όπλο τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Παρουσιάζεται έτσι το οξύμωρο, την ίδια ώρα που Ελλάδα και Κύπρος προσφεύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητούν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την εισβολή των γεωτρυπάνων της στην Κυπριακή ΑΟΖ, Ελλάδα και Ευρώπη να υφίστανται, εθελουσίως, τον Τουρκικό εκβιασμό στο μεταναστευτικό και η Ελλάδα να μετατρέπεται σε συνήγορο της Άγκυρας στην Ευρώπη για την ικανοποίηση των αξιώσεών της.


Ομολογουμένως, το κόστος της περιβόητης πολιτικής των ανοικτών συνόρων κατέστη πλέον υψηλότατο και παράλογο. Αντί η Ελλάδα να λάβει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο των συνόρων της, με αναστολή επ' αόριστον, εάν αυτό είναι αναγκαίο, της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο, για λόγους  έκτακτης ανάγκης και εθνικής ασφάλειας, εμμένει στην ίδια ολέθρια πολιτική και περιέρχεται εκ των πραγμάτων σε θέση υποχειρίου και εκβιαζομένου από την Άγκυρα ομήρου.


Γιατί η ακατανόητη αυτή εμμονή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων, όταν όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους και όταν οι συνέπειες της πολιτικής αυτής έχουν ανεπίτρεπτο κόστος και αποτελούν ευθεία απειλή στην εθνική ασφάλεια και εσωτερική κοινωνική ομαλότητα της  χώρας; Αναλογίζεται, επιπλέον, κανείς τους κινδύνους που περικλείει για τη χώρα η ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη είσοδος χιλιάδων Μουσουλμάνων Τζιχαντιστών από τη Συρία, σε συνέχεια της καταρρεύσεως των προπυργίων τους στην περιοχή της Ιντλίμπ; Η Τουρκική εισβολή στη ΒΑ Συρία και ο πόλεμος κατά των Κούρδων δημιουργεί επίσης, εκτός  των άλλων, τον κίνδυνο νέων μεταναστευτικών κυμάτων προς την Ελλάδα, που δεν θα προέρχονται τόσο από τους εκδιωκόμενους από τις εστίες τους και αγωνιζόμενους Κούρδους όσο από άλλους,  άσχετους με τους δεινοπαθούντες Κούρδους, μεταξύ αυτών και Ισλαμιστών μαχητών.


7. Τα ανοικτά σύνορα και η μη απώθηση οποιουδήποτε προσέρχεται στα σύνορα μιας χώρας-μέλους και ζητά άσυλο, παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα ως κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική, με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Άσυλο και την υποτιθέμενη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πώς είναι όμως δυνατόν να εφαρμόζεται η πολιτική αυτή μονομερώς από την Ελλάδα, που βρίσκεται στην πιο εκτεθειμένη γεωγραφική θέση και αντιμετωπίζει επιπλέον εθνικά προβλήματα, όταν οι άλλες  Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κλείνουν τα σύνορά τους, οι άλλες Μεσογειακές χώρες-μέλη παίρνουν αυστηρά μέτρα  για τον έλεγχο των συνόρων τους και όταν ακόμη χώρες-μη μέλη στα Βαλκάνια κλείνουν τα σύνορά τους, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Βρυξέλλες και μεγάλες χώρες-μέλη;


8. Πιστεύει κανείς ότι αποτελεί υποκατάστατο στην αποτροπή, στον έλεγχο δηλαδή των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως  και στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ο εγκλωβισμός των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή  Ένωση της μόνιμης εγκαταστάσεώς τους στη χώρα μας;  Η εφαρμογή δηλαδή πολιτικής εποικισμού της Ελλάδος, με παράνομους μετανάστες, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η χρησιμοποίηση της Ελλάδος ως αναχώματος της  παρανόμου μεταναστεύσεως στην άλλη Ευρώπη; Είναι τραγικό να παρουσιάζεται μάλιστα από τον  Έλληνα Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα μεταναστεύσεως, η χρηματοδότηση αυτή του εποικισμού της Ελλάδος, ως Ευρωπαϊκή βοήθεια και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.


Είναι προφανές ότι μια τέτοια πολιτική οδηγεί στην εθνική αποδόμηση της Ελλάδος και στη μετάλλαξή της σε κατ' ευφημισμό «πολυπολιτισμική» χώρα. Με άλλα λόγια, στην πλήρη αλλοτρίωσή της, σε  σύντομο χρόνο, και στην καταστροφή της εθνικής και πολιτιστικής της ταυτότητας. Ο Ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια ολέθρια εξέλιξη σε βάρος του.


9. Η σημερινή Κυβέρνηση, ορθά, δια στόματος Πρωθυπουργού, διεπίστωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα κυρίως παρανόμων μεταναστών και όχι προσφύγων. Πρέπει, συνεπώς, να μη συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων της ώστε να επιτύχει την ορθή διαχείριση του προβλήματος διά της αποτροπής και του ελέγχου των συνόρων.


Δυστυχώς, η πολιτική μεταφοράς δεκάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, για λόγους εθνικής ασφάλειας  και λόγους εθνικής αλληλεγγύης, με τη μορφή του ίσου καταμερισμού των μεταναστών σ' ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελούν αδιέξοδη επιλογή. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα αναχωρήσουν για την ενδοχώρα, θα αναπληρωθούν άμεσα από άλλους που θα έρθουν.


Με άλλα λόγια, η μεταφορά των παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, εάν δεν συνδυασθεί με αυστηρό έλεγχο των συνόρων και αποτελεσματική αποτροπή, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει το ρόλο των νησιών ως προγεφυρωμάτων για τον σταδιακό κατακλυσμό όλης της χώρας με παρόνομους μετανάστες-εποίκους. Η εμμονή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και η διαχείριση του προβλήματος, με την αποδοχή της μόνιμης εγκαταστάσεως των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, είναι συνταγή καταστροφής για τη χώρα.


Ειδικότερα, οι εξαγγελίες της Κυβερνήσεως:


● για εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών σε διαμερίσματα, που είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθούν αργότερα και από άλλες,

  οι εντολές προς το Υπουργείο Παιδείας για την προετοιμασία 304 σχολείων σ' όλη τη χώρα για την υποδοχή ξένων μαθητών, και

  οι αναζητήσεις διαφόρων ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δομών εγκαταστάσεως σ' όλη τη χώρα, μέχρι και σε ορεινά απομακρυσμένα χωριά,

  οι ανακοινώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για 86.000 οικονομικά βοηθήματα, που παρέχονται αδιακρίτως σε πρόσφυγες και  παράνομους μετανάστες και για μεγάλα χρηματικά ποσά, που διατίθενται, μέσω αυτής, για τη στέγαση παρανόμων μεταναστών και τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων κοινωνικής εντάξεως και μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα «Εστία» και «Ήλιος», δείχνουν σε πιο επικίνδυνο δρόμο έχει οδηγηθεί  η χώρα και την άμεση ανάγκη να κινητοποιηθεί ο Ελληνικός λαός για την αναστροφή της καταστροφικής αυτής πολιτικής, που ενθαρρύνει αντί να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση και να προστατεύσει τη χώρα.


Είναι, τουλάχιστον, παράδοξο ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από το  εξωτερικό και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να αναλαμβάνουν ρόλους εποικισμού της χώρας, με παράνομους μετανάστες από 70 χώρες του κόσμου. Με ποιά λογική επίσης υιοθετήθηκε η πολιτική, κατά την αμέσως προηγούμενη περίοδο, να παρέχονται σε παράνομους μετανάστες, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους στα νησιά, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που είναι δικαιώματα των εργαζομένων και επιχειρηματικά δραστηριοποιημένων μονίμων κατοίκων της χώρας; Προεξοφλείται μ' αυτό η μόνιμη εγκατάστασή τους και η εκ των προτέρων αναγνώρισή τους ως Ελλήνων πολιτών;


Η συνέχιση της πολιτικής των ανοικτών συνόρων είναι ολέθρια για τη χώρα. Ακόμη και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί για το μέλλον η Ευρω-Τουρκική άτυπη συμφωνία για επαναπροώθηση στην Τουρκία όσων δεν είναι πρόσφυγες, αυτό δεν θα αποτελούσε εγγύηση για την Ελλάδα για να συνεχίσει την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Είναι βέβαιο ότι η Άγκυρα θα βρει τρόπους, και στην περίπτωση αυτή, να συνεχίσει την πίεση στην Ελλάδα με τη λαθρομετανάστευση. Οι μεταναστευτικές ροές μερικών εκατοντάδων κάθε ημέρα μπορεί να είναι ασήμαντες για την Ευρώπη και να μη δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. Για την Ελλάδα όμως είναι μεγάλες. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει τον αυστηρό έλεγχο στα σύνορά της, υπό την άμεση ευθύνη των φορέων που είναι εντεταλμένοι για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.


10. Τα επιχειρήματα που προβάλλονται για τη δικαιολόγηση της πολιτικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση και της ανεπιφύλακτης πολιτικής των ανοικτών συνόρων, που δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, είναι προσχηματικά και ιδεοληπτικά. Για το λόγο αυτό, συγχέουν σκοπίμως το θέμα του ασύλου, που συνδέεται, με πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και συνθήκες, με το γενικότερο θέμα της φτώχειας στον Τρίτο Κόσμο. Το τελευταίο όμως αφορά δισεκατομμύρια ανθρώπους και δεν μπορεί, προφανώς,να λυθεί με τη μετανάστευση. Μπορεί να λυθεί μόνο με την ανάπτυξη.


11. Οι ιδεοληψίες που επηρεάζουν τις πολιτικές διαδοχικών κυβερνήσεων και κομμάτων στη χώρα μας, από δεξιά και αριστερά, εκπορεύονται από την παγκοσμιοποίηση και τα ιδεολογήματά της. Η τελευταία υποστηρίχθηκε αρχικά από μερίδες κυβερνητικών «διανοουμένων» των ΗΠΑ, από τη δεκαετία του 90, και βρήκε, δυστυχώς, άκριτη υποδοχή στην Ευρώπη, παρά τις αντιδράσεις εθνικών κρατών και πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η σκοπίμως ασαφώς προσδιοριζόμενη «παγκοσμιοποίηση» δεν υποστηρίζεται σήμερα από τις ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί όμως να την υποστηρίζει, στο επίπεδο, τουλάχιστον, των κυρίαρχών της δομών και θεσμών.


Παρ' όλ' αυτά, στο συγκεκριμένο θέμα της παράνομης μεταναστεύσεως, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, υπό την πίεση των πραγμάτων, πήραν μέτρα αυτοπροστασίας και ελέγχου των συνόρων τους. Πώς μπορεί η Ελλάδα ν' αποτελεί εξαίρεση και ν' αποδέχεται ρόλο αναχώματος της Ευρώπης, με τίμημα τη δική της  εθνική αποδόμηση και αλλοτρίωση;


12. Ένας λόγος παραπάνω, εκτός από τους εθνικούς κινδύνους που δημιουργούν οι Τουρκικές βλέψεις και διεκδικήσεις, είναι οι γεωπολιτικοί και στρατηγικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια. Ο δημογραφικός και ο πολιτιστικός παράγων συνιστούν βασικούς συντελεστές αυτών των ανταγωνισμών. Η αλλαγή τους στην Ελλάδα, με την ανεξέλεγκτη μαζική, Μουσουλμανική κυρίως, μετανάστευση, συνεπάγεται καίρια αλλαγή και της γεωπολιτικής της σημασίας. Με απλά λόγια, θα είναι άλλη η γεωπολιτική σημασία μιας μεταλλαγμένης Ελλάδας, που είναι σήμερα Ελληνική και Ορθόδοξη.


13. Η προπαγάνδα που συνοδεύει την ανοχή στη λαθρομετανάστευση και την πολιτική των ανοικτών συνόρων, προβάλλει έναν άνευ ορίων δικαιωματισμό. Προφανώς, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερά και σεβαστά, αλλά δεν είναι δυνατόν να προβάλλεται ως δήθεν ανθρώπινο «δικαίωμα» η παράνομη είσοδος και εγκατάσταση σε μια ξένη χώρα. Αυτό θα αναιρούσε κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, συντεταγμένης πολιτείας και εν τέλει δημοκρατίας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρίζονται και κατοχυρώνονται, στο πλαίσιο συντεταγμένων και κυριάρχων κρατών και διακρατικών διεθνών συνθηκών, συμφωνιών και συμβάσεων.


14. Η ίδια προπαγάνδα, για να συγκινήσει ιδιαίτερα και να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό, προβαίνει σε χονδροειδείς και ανιστόρητες συγκρίσεις. Συγκρίνει, π.χ., τους σημερινούς υποτιθέμενους πρόσφυγες, που είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παράνομοι μετανάστες, με τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922. Προφανώς, είναι ανιστόρητη, ανεπίτρεπτη και ανίερη μια τέτοια σύγκριση. Οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας ήταν πραγματικοί πρόσφυγες, που κινδύνευαν από το μαχαίρι των Τούρκων σφαγέων και ήταν, επιπλέον, ομοεθνείς, που είχαν κάθε δικαίωμα στην εθνική αλληλεγγύη.


Συγκρίνει επίσης τους παράνομους μετανάστες, που έρχονται στην Ελλάδα, με τους Έλληνες μετανάστες που πήγαν στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη. «Πήγαμε και μεις μετανάστες» λέγεται. Οι Έλληνες μετανάστες όμως δεν πήγαν παράνομα στις χώρες αυτές. Πήγαν νόμιμα, με τη σύμφωνη γνώμη των Κυβερνήσεων των χωρών αυτών και με αυστηρές ρήτρες υποδοχής.


15. Προβάλλεται επίσης το επιχείρημα ότι, με τη μετανάστευση, θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το επιχείρημα είναι έωλο. Οι χώρες που επιλέγουν μια τέτοια λύση του δημογραφικού τους προβλήματος, μπορούν να το πράξουν με νόμιμη μετανάστευση, η οποία τους παρέχει και τη δυνατότητα επιλογής και καθορισμού κανόνων και προϋποθέσεων, αλλά και αφετέρου με την κρατική ενίσχυση στις ελληνικές οικογένειες ώστε να ενθαρρυνθούν προς την κατάλληλη κατεύθυνση οικογενειακού προγραμματισμού με αύξηση της γεννητικότητας.


Προκάλεσε για το λόγο αυτό έκπληξη και απορία η αποστροφή του Πρωθυπουργού στη Βουλή για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος «και με τη μετανάστευση», όταν είναι γνωστό ότι η μετανάστευση στην Ελλάδα είναι μόνο παράνομη και, κατά κύριο λόγο, Μουσουλμανική. Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος δεν θα επιτευχθεί με αλλοίωση και μετάλλαξη του Ελληνικού πληθυσμού και την εγκατάσταση στην Ελλάδα Μουσουλμανικών πληθυσμών, που θα ποδηγετούνται αύριο από την Άγκυρα. Θα επιτευχθεί, με μια ολοκληρωμένη πολιτική,  που θα στηρίζει τις γεννήσεις και θα οδηγήσει στην έξοδο από τη σημερινή κρίση και στη δημιουργία πραγματικών ευκαιριών απασχολήσεως για τους νέους, που αναγκάζονται σήμερα να εκπατρίζονται και να χάνονται ως πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για τη χώρα.


Η έννοια της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Είναι επιθυμητή ασφαλώς η δημιουργική συνεργασία των πολιτισμών μεταξύ ατόμων με διαφορετικές πολιτισμικές ταυτότητες και καταβολές αλλά υπό τον όρο του σεβασμού και της ενσωματώσεως των νέων αυτών πολιτών στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, του νομικού πολιτισμού και της συνταγματικής τάξεως της φιλοξενούσης χώρας. Η επιτελούμενη, με τη μαζική παράνομη μετανάστευση, μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας από Ελληνική και Ορθόδοξη σε ουδετεροθρησκευτική και, κατά θυλάκους, Ισλαμοθρησκευτική, δηλαδή ιεροδικαϊκής κοινωνικής και νομικής τάξεως κοινωνία, μη αποδεχόμενη τον ευρωπαϊκό νομικό και πολιτικό πολιτισμό αλλά αποβλέπουσα στον Ισλαμικό Νόμο της Σαρία, δεν αποτελεί επιταγή του Συντάγματος ούτε αντιπροσωπεύει το πνεύμα και το νόημα της Επαναστάσεως του 1821, που θεμελίωσε το Νέο Ελληνικό κράτος και της οποίας θα εορτάσουμε, το 2021, την επέτειο των 200 χρόνων.


Το επιχείρημα για πολυπολιτισμική μετάλλαξη, το προέβαλε, ήδη από το 1997, ένας πρώην Πρωθυπουργός. Είχε πει τότε συγκεκριμένα: «η Ελλάδα πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική». Γιατί όμως ''πρέπει'' η Ελλάδα να γίνει τοιουτοτρόπως ''πολυπολιτισμική'' και να μη παραμείνει Ελληνική, με ένα συνταγματικά, πολιτισμικά, νομικά και πολιτικά κατοχυρωμένο Ευρωπαϊκό πολιτισμό, βασισμένο στην Ελληνική φιλοσοφία, στο Ρωμαϊκό δίκαιο και στο συνταγματικώς και εθνικώς κατοχυρωμένο Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα; Ποιός επιβάλλει αυτό το «εκ των άνω» προερχόμενο «πρέπει»; Ερωτήθηκε ποτέ ο Ελληνικός λαός, δι' ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος, αν θέλει μια τέτοια μετάλλαξη και αλλοτρίωση; Στην πάροδο του χρόνου, από τότε μέχρι σήμερα, είδαμε τί σημαίνει στην πράξη η περιβόητη «πολυπολιτισμική» κοινωνία. Δεν σημαίνει, ασφαλώς, ούτε πολύ πολιτισμό ούτε δύναται να εμπνεύσει κοινές συμπεριφορές και προοπτικές, που απαιτεί η κοινωνική συνοχή και σύμπνευση. Αντιθέτως, εμπνέει μεγάλη ανησυχία και αγωνία στον Ελληνικό λαό για την πατρίδα του και για τη συνέχεια και την ίδια την ύπαρξη του Ελληνισμού. Ο Ελληνικός λαός απαιτεί γι' αυτό έλεγχο των συνόρων του, ανάσχεση και αποτροπή της παράνομης μεταναστεύσεως και προάσπιση της εθνικής του συνοχής και της εθνικής πολιτιστικής του ταυτότητας.


16. Επιστρατεύθηκε, προσφάτως, με συστηματικό τρόπο, και η Ελληνική Εκκλησία στη μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή και περίθαλψη των παρανόμων μεταναστών και στη μόνιμη εγκατάστασή τους στη χώρα. Ζητήθηκε μάλιστα από την Εκκλησία να διαθέσει γη, χώρους και προσωπικό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η φιλανθρωπική ευαισθησία και αποστολή της Εκκλησίας επιστρατεύεται, προφανώς, για λόγους κυρίως ιδεολογικής προπαγάνδας και εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Η Εκκλησία λειτούργησε διαχρονικά ως εθνική κιβωτός και πρόμαχος της εθνικής ταυτότητας της χώρας και καλό είναι να παραμείνει σ' αυτό το ρόλο της.


17. Η παιδεία, λόγω και της παράνομης μεταναστεύσεως, έγινε προνομιακός στόχος για μετάλλαξη. Οι νέες γενιές «πρέπει» να γαλουχηθούν με τα ιδεολογήματα περί «πολυπολιτισμικής» δήθεν κοινωνίας και όχι με τις αρχές και τις αξίες της Ελληνικής μας κληρονομιάς, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας.


Αποτελεί, για το λόγο αυτό, ύβρι κάθε προσπάθεια να πληγεί, στις ζωογόνες ρίζες της, η Ελληνική Παιδεία, υπό το πρόσχημα του «εκσυγχρονισμού», του ψευτο-προοδευτισμού και της αναγκαίας δήθεν προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση.


Η παράνομη μαζική μετανάστευση και η αθρόα εγγραφή στα σχολεία αλλοδαπών μαθητών, προβάλλεται τώρα ως νέο επιχείρημα για την περιθωριοποίηση της Ελληνικής Παιδείας και την επιβολή της λεγόμενης «πολυπολιτισμικής» παιδείας. «Δεν είμαστε τώρα μόνοι μας», λέγεται. Στο πνεύμα αυτό, η διδασκαλία της Ελληνικής ιστορίας και γενικά της Ελληνικής γραμματείας και κληρονομιάς συρρικνώνεται και περιθωριοποιείται. Το ίδιο γίνεται με τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στη διαχρονική της συνέχεια.

Η πολιτική αυτή είναι αντισυνταγματική και απαράδεκτη. Η προβολή της παράνομης μεταναστεύσεως ως επιχειρήματος για την υποβάθμιση και εν τέλει την αποδόμηση της Ελληνικής παιδείας, δείχνει ανάγλυφα τους κινδύνους που αντιπροσωπεύει και στον τομέα της παιδείας, όπου διαμορφώνεται η συνείδηση των νέων γενιών, ή ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση.


18. Δεν είναι δυνατό και θεμιτό οι οποιεδήποτε Ελληνικές Κυβερνήσεις να παρουσιάζουν, ως δήθεν μονόδρομο, τη διαχειριστική πολιτική που ασκούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μεταναστεύσεως αντί της αποτροπής και του αυστηρού ελέγχου των συνόρων ούτε επίσης να αποδέχονται, στην πράξη, τη μόνιμη παραμονή στην Ελλάδα των παρανόμων μεταναστών αντί της επαναπροωθήσεως όλων όσων δεν είναι αποδεδειγμένα πρόσφυγες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε οι μετανάστες αυτοί να κατανέμονται αναλογικά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.


Προσφάτως, υπεγράφη στη Μάλτα, με επιμονή της Ιταλίας, μια Συμφωνία για την κατανομή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες των παρανόμων μεταναστών, που φτάνουν στην Ιταλία, που είναι πολύ ενδεικτική των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Η Ιταλία πήρε αυστηρά μέτρα, έκλεισε τα λιμάνια της και απαγόρευσε την αποβίβαση στο έδαφός της παρανόμων μεταναστών. Η νέα Ιταλική Κυβέρνηση έθεσε ως όρο, για ν΄ ανοίξει πάλι τα λιμάνια της, την ανακατανομή των μεταναστών σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Με βάση τη Συμφωνία που επετεύχθη στη Μάλτα, η Ιταλία θα κρατά μόνο το 10% των μεταναστών, που φτάνουν στην Ιταλία. Ένα 25% θα πηγαίνει στη Γερμανία και ένα άλλο 25% στη Γαλλία. Το υπόλοιπο θα κατανέμεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.


Γιατί η Ελλάδα έμεινε εκτός της Συμφωνίας αυτής ή γιατί δεν διεκδικεί μια ανάλογη Συμφωνία;


19. Η κατάσταση έχει φτάσει σήμερα στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει  πλέον κανένα περιθώριο αναμονής, παθητικής ανοχής και σιωπής. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις απέτυχαν, δυστυχώς, να συνειδητοποιήσουν εγκαίρως τις διαστάσεις του προβλήματος και τους κινδύνους που περικλείει για τη χώρα μας η παράνομη μετανάστευση και επέτρεψαν να γίνει η Ελλάδα hot spot της Ευρώπης, με αντάλλαγμα Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον εποικισμό και την αλλοτρίωσή της. Πολύ χειρότερα ακόμη, φαίνεται πως αναδέχθηκαν ή τηρούν παθητική στάση απέναντι σε ιδεολογήματα, που καλλιεργεί  και προπαγανδίζει μια ορισμένου τύπου παγκοσμιοποίηση, όπως αυτά που προεβλήθησαν στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση στο Μαρακές του Μαρόκου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η προηγούμενη Κυβέρνηση προσυπέγραψε τη λεγόμενη Agenda για την Παγκόσμια Μετανάστευση, που υιοθέτησε η Διάσκεψη αυτή. Το σημερινό κυβερνών κόμμα οφείλει να την επανεξετάσει.


Ο Ελληνικός λαός πρέπει να κινητοποιηθεί, με κάθε νόμιμο μέσο, και να απαιτήσει έλεγχο, εδώ και τώρα, των συνόρων του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, όταν μάλιστα αντιμετωπίζει απροκάλυπτες απειλές στον εθνικό της χώρο και βρίσκεται σε μια κρίσιμη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο και κοντά στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.


Ο σεβασμός του ασύλου για τους πραγματικούς πρόσφυγες, όπως αυτοί ορίζονται από τη Σύμβαση της Γενεύης, δεν μπορεί να γίνεται πρόσχημα για μια ασταμάτηση πλημμυρίδα παρανόμων μεταναστών από κάθε γωνιά του πλανήτη.


Το Λιμενικό και η FRONTEX δεν μπορούν να λειτουργούν ως μηχανισμός υποδοχής και όχι αποτροπής παράνομης εισόδου.


Είναι καθοριστικής σημασίας:


● ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και παρανόμων μεταναστών

● η αυστηρή εφαρμογή συστήματος Κλειστών Προαναχωρησιακών Κέντρων και η γρήγορη επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών,

● η ανάληψη από το κράτος του ελέγχου των συνόρων, δια των νομίμων οργάνων του, και η απομάκρυνση των ΜΚΟ, περιλαμβανομένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως, από ρόλους που άπτονται της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας,

● η διεκδίκηση, στο πνεύμα αυτό, από το Ελληνικό κράτος των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, που διοχετεύονται σήμερα μέσω των παραπάνω φορέων.


Γιατί η Κυβέρνηση:


● εξετάζει αδιακρίτως αιτήσεις ασύλου από χώρες που δεν είναι εμπόλεμες ή δεν βρίσκονται σε κάποια άλλη μεγάλη αναταραχή; Στο νέο νόμο περί διεθνούς προστασίας, η Κυβέρνηση κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με την πρόνοια καταρτίσεως καταλόγων ασφαλών χωρών καταγωγής και ασφαλώντρίτων χωρών. Δεν αρκεί όμως αυτό, αν δεν συνοδεύεται από θέληση και πολιτική μηδενικής ανοχής της παράνομης μεταναστεύσεως.


● Γιατί δεν επαναπροωθούνται οι μη πρόσφυγες και,  αντιθέτως, παρέχονται σ' αυτούς έγγραφα, επιδόματα και προοπτικές για μόνιμη εγκατάσταση και παροχή Ελληνικής ιθαγένειας; Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτοί που μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα.


● Γιατί δεν αναστέλλεται επ' αόριστον η εφαρμογή προβληματικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών, όπως αυτή για το άσυλο, και εθνικών νομοθετημάτων μέχρι την επανεξέταση συνολικά του θέματος της παράνομης μεταναστεύσεως και τον καθορισμό μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, με κύριο άξονα την υποδοχή των πραγματικών προσφύγων και την πάταξη της παράνομης μεταναστεύσεως; Η Κυβέρνηση έσπευσε να ψηφίσει ένα νέο νόμο περί ασύλου και διεθνούς προστασίας, ο οποίος εισάγει οριακές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά επιβεβαιώνει και αφήνει σε ισχύ ένα πλαίσιο, που καθιστά προβληματική τη διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και εμπνέεται περισσότερο από την ένταξη των παρανόμων μεταναστών παρά από την επαναπροώθησή τους.


Ο λαός μας αντιμετώπισε στην ιστορία του πολλούς κινδύνους, ξένες επιδρομές, κατακτήσεις, γενοκτονικές πολιτικές και πολέμους. Κατόρθωσε να επιβιώσει και μέσα από τη δουλεία 400 χρόνων στην Οθωμανική αυτοκρατορία και να επιτύχει την εθνική παλιγγενεσία του,  με την Επανάσταση του 1821. Θα ήταν τραγικό να επιτρέψει, από έλλειμμα στοιχειώδους προνοητικότητας και πολιτικής σωφροσύνης, την εθνική αποδόμηση και την αλλοτρίωσή του, με Δούρειο Ίππο την παράνομη μετανάστευση.


Τη Διακήρυξη υπογράφουν:


Φράγκος Φραγκούλης, Στράτηγος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Κων/ίνος Ζιαζιάς, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Κοσμάς Χρηστίδης, Αντιναύαρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ

Ιωάννης Κοραντής, Πρέσβυς ε.τ.

Περικλής Νεάρχου, Πρέσβυς ε.τ.

Ελευθέριος Καραγιάννης, Πρέσβυς ε.τ.

Μανώλης Γούναρης, Πρέσβυς ε.τ.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Καθηγήτρια Οικονομικών, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής, Σχολή Ευελπίδων
Κώστας Ρωμανός, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αριστέα Τόλια, Καθηγήτρια Λατινικών, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Βασίλειος Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος ε.α. και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
Ιωάννης Μπαλτζώης, Αντιστράτηγος ε.α.
Σάββας Καλεντερίδης, Συνταγματάρχης ε.α. και ιδρυτής των εκδόσεων και του ιστοτόπου «Ινφογνώμων»

Δημήτρης Μπουζάς, πρώην Δήμαρχος Ορεστιάδος

Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος

Γιώργος Χαρβαλιάς, δημοσιογράφος

Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Καθηγητής Φυσικής, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Γιώργος Ρωμανός, Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Ευαγγελία Σαραντοπούλου, Διδάκτωρ Φυσικής, Κύρια Ερευνήτρια, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ζωή Κόλλια, Διδάκτωρ Φυσικής, Ερευνήτρια, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, επιχειρηματίας

Νίκος Παπαποστόλου, επιχειρηματίας

Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος, πρώην χρηματιστικός αναλυτής, Κεντρική Τράπεζα Καναδά

Χρήστος Μπελλές, Ιστορικός, Χίος

Κώστας Καραΐσκος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος Κομοτηνής και εκδότης της εφημερίδας «Αντιφωνητής»

Δημήτρης Νατσιός, Εκπαιδευτικός, Κιλκίς

Χαράλαμπος Ναβροζίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων, Κως

Ιωάννης Νέγρης, δημοσιογράφος, Σάμος

Δημήτρης Ταλαγάνης, ζωγράφος

 
FEATURE
 
 
Το εθνικό κράτος ενάντια στη παγκοσμιοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Nov 24th 2019, 12:00


Εσχατολογικές και αποκαλυπτικές φανερώνονται οι ημέρες που βιώνουν τόσο ο Ελληνισμός όσο και τα λοιπά ευρωπαϊκά έθνη.


Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου. 


Νόθευση ηθών και πληθυσμών σημειώνεται σε βάρος των χριστιανών από τον σιωνιστικό νεοταξισμό. Η τεχνητή οικονομική κρίση και η λαθροεισβολή μετατρέπονται σε μηχανισμό πτώσης τής πίστης και τού εθνικού κράτους, με την προώθηση καταναγκαστικών μέτρων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.


Από την μια πλευρά προωθούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για την είσπραξη των ληστρικών δανείων σε βάρος ακόμη και τής πρώτης κατοικίας. Από την άλλη πλευρά η εξέλιξη των μνημονίων βρίσκει τη διάδοχη κατάστασή της στην διεθνή διαρκή επιτροπεία και την διαμόρφωση των καρτών τού πολίτη που έρχονται να ενώσουν όλες τις συναλλαγές τού πολίτη και να λάβουν ταυτόχρονα τη θέση ταυτότητας και πορτοφολιού.


Είναι σαφής λοιπόν η λειτουργικότητα τής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έχει λάβει τόσο υπουργική όσο και κεντρική κυβερνητική θέση. Ο σκοπός νεοταξιτών και αστικοδημοκρατών ψευτορωμιών γίνεται εμφανής στην ενίσχυση τού ψευτοπροσφυγικού κλίματος, στην αντικατάσταση χριστιανικών ναών από τζαμιά και ψευτοθρησκείες, αλλά και στην σαφή τοποθέτηση υπέρ τής κατάργησης των συνόρων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι η επιχειρούμενη τοποθέτηση τού αντίχριστου σατανά στην κορυφή τής παγκόσμιας διακυβέρνησης.


Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα είναι υπέρμαχος και εκφραστής τού Παραδοσιακού Κράτους που εκφράζει την Εθνική Κοινότητα και τις αξίες της.  Η Ελλάς είναι Ορθόδοξο και Εθνικό Κράτος. Το Ελληνικό Έθνος, ως όμαιμη εθνική και φυλετική κοινότητα, διαμορφώνει και επανδρώνει το κράτος με αποκλειστικό γνώμονα την βιοθεωρία και την κοσμοθεωρία τού Ελληνισμού. Το δε κράτος υποτάσσεται και εκφράζει τις αποφάσεις τού λαού. Έτσι λοιπόν, η Ελλάς προσδιορίζεται σαφώς από την Ορθόδοξη Πίστη, το Ελληνικό Αίμα, την Ελληνική Γλώσσα, τον Ελληνισμό Πολιτισμό, επάνω στη θεμελίωση τής ελευθερίας και τής αυτοδιαθέσεως των Ελλήνων.


Πατρίς των Ελλήνων είναι απόλυτα και αποκλειστικά το Εθνικό Κράτος τής Ελλάδος και καμία ευρωπαϊκή ένωση ή άλλου είδους συμμαχία. Πίστη των Ελλήνων είναι η Ορθή Δόξα τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού που μάς έδωσε ο ίδιος ο Ένσαρκος Λόγος τού Θεού. Πίστη μας λοιπόν είναι η Ορθοδοξία, ο αυθεντικός λόγος τού Χριστού μας που διαδίδεται αποστολικά. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι οικουμενικές αξίες που μεταλαμπάδευσε ο Μεγάλος και Αποστολικός Ελληνισμός. Η βούληση και η ελευθερία των λαών δεν δεσμεύονται από καμία ηλεκτρονική παρακολούθηση, οι δε δυνάμεις που πρόσκεινται στον Σκοτεινό Διάβολο και την Παγκοσμιοποίηση είναι εχθροί μας και θα συντριφτούν.


Αν ποτέ κανείς υποκύψει στην ενιαία ηλεκτρονική συναλλαγή, πρέπει να γνωρίζει ότι το επόμενο βήμα θα είναι το προφητευμένο ενσώματο χάραγμα τού Άνομου. Ήδη αυτό το χάραγμα έχει εφαρμοστεί τόσο σε οικόσιτα ζώα όσο και σε μεγάλες ανθρώπινες κοινότητες με το ούτως ή άλλως αισχρό κάλυμμα τής επιχειρηματικής καινοτομίας και τής δήθεν ανθρώπινης διευκόλυνσης. Προβάλλουν οι επάρατοι την άμεση οικονομική συναλλαγή, την αυτόματη χρήση συσκευών τής καθημερινότητος, την προστασία τού πολίτη από την εγκληματικότητα.


Ο σιωνιστικός νεοταξισμός χρησιμοποιεί όλα τα συστημικά προβλήματα που ο ίδιος έσπειρε στις εθνικές κοινωνίες, προκειμένου να δώσει τις υπαγορευμένες «λύσεις» του. Η ασυλία των κερδοσκοπικών δοσοληψιών και των αδιαφανών συναλλαγών, η εισαγόμενη τρομοκρατία των λαθρογυρολόγων και των παρακρατικών ενεργούμενων τής παγκοσμιοποίησης, η φοροκλοπή των τοκογλύφων, η ασύδοτη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών, τα πάντα λεηλάτησαν τη ζωή των λαών που κινδυνεύουν από φτώχια και απώλεια ακόμη και τής ίδιας τής ζωής τους.


Η πρόταση των διεθνιστών σιωνιστών πάσης κομματικής υφής, σοσιαλιστών και φιλελεύθερων, είναι η σύμπτυξη των πολιτικών συστημάτων τού νεοταξισμού και η εφαρμογή κοινής πολιτικής ενάντια στην ελευθερία τού Χριστιανισμού και τού Εθνικισμού. Ενάντια δηλαδή στην ελεύθερη διακονία τής Αληθινής Πίστης και τής Εθνικής Ταυτότητας. Θέλουν εν συνεχεία τον αυτοματισμό τής ομογενοποιημένης ανθρώπινης κοινότητος κάτω από ένα διεθνές εξουσιαστικό σχήμα, για το οποίο φέρνουν ακόμη και πόλεμο.


Η θέση ημών των Ελλήνων Εθνικοκοινωνιστών είναι η κατοχύρωση τής ελεύθερης εθνικής πρωτοβουλίας και τής λήψεως των επιλογών από τον ίδιο τον πολίτη. Και ο ελληνικός λαός είναι ξεκάθαρα εκφραστής τής Πατερικής Παραδόσεως. Γεννηθήκαμε Έλληνες και θα παραμείνουμε Έλληνες δίχως καμία απολύτως μεταβολή. Πιστεύουμε στον Πατέρα Ιησού Χριστό που μάς έκανε Έλληνες και μάς τοποθέτησε στη Γη των Πατέρων μας, όπως και κάθε ένα λαό. Δομήσαμε Πολιτισμό, χτίσαμε Ελληνικές Κοινότητες και θα συσφίξουμε τούς δεσμούς με τα αδέρφια μας, προκειμένου να χτίσουμε νέο Ελληνικό Πολιτισμό, να διαδώσουμε τις αλήθειες που παραλάβαμε και να κάνουμε τη διεθνή θέση τής Ελλάδος ισχυρή.


Η τεχνολογία υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο κι όχι ο άνθρωπος την τεχνολογία. Την διακυβέρνηση τού Εθνικού Κράτους την ασκούν αποκλειστικά εκείνοι που πιστεύουν στο Έθνος. Η πίστη, η εργασία, η οικονομία τελούνται αυτοτελώς, δίχως να γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Ο Ορθόδοξος Ναός είναι ο Οίκος τού Ενός Ζώντος Θεού και η Πίστη μας δεν συνομιλεί με την Πανθρησκεία τού Νεοταξισμού. Η εργασία εκτελείται από τα μέλη τής Εθνικής Κοινότητας, παράγοντας εθνικό εισόδημα που επιστρέφει στο λαό και τούς εθνικούς σκοπούς. Η ταυτότητα τού πολίτη όπως ακριβώς και η ταυτότητα τής οικονομίας απεικονίζονται με απτά δείγματα γραφής που δεν φακελώνουν τον κάτοχο.


Το Εθνικοκοινωνικό μας Κίνημα απορρίπτει κατηγορηματικά τον θρησκευτικό οικουμενισμό και την πολιτική παγκοσμιοποίηση. Ως εκ τούτου, το Εθνικό Κράτος απορρίπτει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και κάθε παρελκόμενο αυτής. Οι αποφάσεις τού Εθνικού Κράτους λαμβάνονται από την όμαιμη φυλετική κοινότητα και μόνον. Συμμαχικούς οργανισμούς μπορούμε να έχουμε μονάχα με χριστιανικές και πατριωτικές κυβερνήσεις, τηρώντας ο καθείς πάντα την δική του αυτοτέλεια. Οι συναλλαγές γίνονται από τα φυσικά πρόσωπα που τις διενεργούν. Η δε Πίστη τού Ελληνικού Έθνους είναι η Ορθοδοξία τού Ιησού Χριστού και Θεού μας.

 
Απόψεις
 
 
Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα υπάρχουν Έλληνες για να εορτάσουν τα επόμενα 200 χρόνια από το 2021
Nov 24th 2019, 10:00


Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ευθανασία σε έναν ολόκληρο λαό, αλλά είναι καιρός να θυμηθούμε τα οράματα του 1821. Και κυρίως γιατί αγωνίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι.


Του ΝΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ


Παρακολούθησα με αρκετό ενδιαφέρον τη σύνθεση της επιτροπής… σοφών, όπως αποφάσισαν να αποκαλούν όσους θα αναλάβουν να μας οδηγήσουν στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Διαβάζοντας τα ονόματα που θα συμμετέχουν για άλλη μια φορά, μελαγχόλησα. Όχι γιατί έχω κάτι με τους ανθρώπους, μια και η ασημαντότητά μου δεν θα μπορούσε να κρίνει την επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία των περισσοτέρων από αυτούς που μπήκαν στην επιτροπή.


Έψαξα να βρω αυτούς που θα δημιουργήσουν ένα νέο κύμα φιλελληνισμού, απαραίτητο για την επανεκκίνηση του έθνους, και η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα. Μακάρι να διαψευσθώ και να μην καταντήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση σε πανήγυρη εσωτερικής κατανάλωσης, που δεν θα παραγάγει αποτέλεσμα.


Και παραγωγή αποτελέσματος θεωρώ το να μη σβήσουν την επομένη τα φώτα, όπως έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Παραγωγή αποτελέσματος θα είναι να γίνουμε και πάλι περήφανοι που είμαστε Έλληνες και να υπερβούμε μια ανεξήγητη ιστορική κόπωση που μας διακατέχει.


Απλά αναρωτήθηκα το τι θα έλεγαν ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Μακρυγιάννης, ο Υψηλάντης, η Μπουμπουλίνα, ο αδικοχαμένος Καποδίστριας και εκατοντάδες άλλοι αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, βλέποντας 200 χρόνια μετά την πορεία της πατρίδας.


Όλοι αυτοί που τα έβαλαν με τους Οθωμανούς, όχι για να φέρουν την πατρίδα στα μέτρα τους, αλλά για να τη φτάσουν πέρα από τα μέτρα τους.


Διακόσια χρόνια μετά, το έθνος που οραματίστηκαν έγινε μια κουτσουρεμένη πατρίδα, που ζει πλέον με ψευδαισθήσεις και είναι έτοιμη να καταργήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν συλλογικές ταυτότητες.


Παρέδωσε τα πάντα σε έναν παρασιτικό καπιταλισμό, ανακαλύπτοντας τον… κομμουνιστικό καπιταλισμό, και αποχαυνώθηκε μέχρι που χτύπησε το μνημονιακό ξυπνητήρι, που μας μετέτρεψε σε υποτελείς σε μια νέου τύπου αυτοκρατορία.


Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή δικαιώματα των οποίων, όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Κονδύλης, η κυρίαρχη άσκησή τους εξαρτάται από τη βούληση και τις αντιδράσεις τρίτων, την ώρα που η στάση της γίνεται όλο και περισσότερο παθητική και αντιφατική.


Δείτε τα όσα συμβαίνουν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό για να καταλάβετε τι εννοώ.


Περιμένουμε να μας δώσουν οι άλλοι τη λύση και όχι να τη βρούμε εμείς.


Μας ρίχνουν μια χούφτα ευρώ και μας ζητούν να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Μας ζητούν να έχουμε την πατρίδα μας ανοχύρωτη, την ώρα που αυτοί κλείνουν τα σύνορά τους.


Και όπως το πάνε, εκεί που μας χρωστούσαν, θα μας πάρουν και το… βόδι κατηγορώντας μας και από πάνω.


Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ευθανασία σε έναν ολόκληρο λαό, αλλά είναι καιρός να θυμηθούμε τα οράματα του 1821. Και κυρίως γιατί αγωνίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι.


Είτε με επιτροπή σοφών είτε άνευ. Διότι αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα υπάρχουν Έλληνες για να εορτάσουν τα επόμενα 200 χρόνια από το 2021.


Και αυτό διότι κάποιοι δεν θα έχουν επαναστατήσει, όπως το 1821…Πηγή

 
Απόψεις
 
 
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

1 σχόλιο:

 1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


  Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

  Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
  Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
  Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
  οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
  προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
  20 χρόνια

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

  . πραγματική χρηματοδότηση
  . επενδυτής ακινήτων
  . δάνεια για την κατασκευή
  . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
  . στεγαστικά δάνεια
  . Η καταναλωτική πίστη,
  . Δάνεια FHA
  . προσωπικά δάνεια
  . τα δάνεια αυτοκινήτων
  κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

  email: lendingtreegroupinc@gmail.com

  email: lending-tree@outlook.com

  whatsapp: +1 (213)419-2419

  Με θερμό σκεπτικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή